EGMONDGRACHT

Hey Mates,

 

Hoe is het daar?? Hier alles goed. Ik ben na een vermoeiende reis aangekomen in het hotel in Sydney. Ik zal ff een reisverslagje geven ala Jorg.

 

Zondag 17-6 op tijd uit de veren om richting Schiphol te gaan. Daar m´n garantiebrief en wat post opgehaald bij de Holland Handling balie. Daarna naar de check-in van Cathay Pacific om m´n E-ticket op te halen en de ruimbagage af te geven. Ineens zag ik een bekende gezichten, het waren Cengiz en ons Juul met de kleine die me kwamen uitzwaaien, top!! Bedankt daarvoor. Even met z´n allen iets gedronken enzo. Om 1400 zou ik vliegen dus zijn we tegen 1230 richting de paspoort check gelopen en daar heb ik afscheid genomen van pa en ma. Na de check nog ff snel in de taxfree zone wat te lezen gekocht.

 

Het instappen en alles duurde nog wel ff, soms weer wachten enzo maar alles verliep volgens schema. In het vliegtuig zaten redelijk wat Nederlanders waaronder het NL korfbalteam die in China enkele toernooien hadden. Verder wat filmpies gekeken in het vliegtuig, geprobeerd te slapen, biertje gedronken, nog een filmpje kijken, pfffff, het leven van een stag gaat niet over rozen ;-) Onderweg(thv Novosibirsk, Rusland) keek ik uit het raam alwaar ik een schitterend uitzicht had op een hele grote stad in Rusland.

 

Na ± 12 uur vliegen kwamen we aan op Hong Kong Airport. Sommige mensen klapten na het landen, ik vind dat zulke onzin he! Als een secretarresse een brief goed verstuurd klapt de directeur toch ook niet? Nou ja, zal wel aan mij liggen. Op Hong Kong was het niet zo druk dus alles was zo gevonden. Hong Kong Airport lijkt trouwens aardig op de PC Hoofdstraat, overal een zoete parfumgeur, heel veel winkels van (voor mij té) dure merken. Wat me tot nu toe opviel was dat overal iedereen heel aardig en hulpvaardig is, das toch wel fijn als Jan Kaas aan de andere kant vd wereld op safari gaat ;-) Na een 1 1/2 uur ongeveer kon ik aan boord stappen van het vliegtuig naar Sydney. Tijdens deze vlucht begon ik te merken dat m´n slaapritme aardig in de war was, vlak na het opstijgen nog redelijk fit maar al gauw viel ik in slaap(voor zover je het slapen kon noemen). Onderweg kregen we 2x een maaltijd. Het ontbijt tijdens de 1e vlucht was niet zo fijn, een "egg roll"..... pffff, ik ben al zo´n grote eter ´s ochtends.... niet teveel gehad dus, maar er waren nog wel wat dingen wat ik wel lekker vond dus dat kwma wel goed.

 

Na ± 9uur vliegen zette de piloot de landing in voor Sydney, was ook erg mooi!! Wat een stad zeg!! Erg mooi om vanuit de stad te zien. Na allerlei procedures had ik eindelijk m´n koffers van de band. Moest ik bij de douane m´n werkschoenen laten zien, of er geen modder aan zat. De Aussie´s zijn als de dood dat er infectie-achtige dingen in het land komen. Alle vormen van voedsel zijn zo´n beetje verboden om mee te nemen. Nou aan m´n werkschoenen zat alleen HFO en MDO(vorige stage) en wat metaal splintertjes(school). Dat mocht wel. Op zich wel logisch dat ze er zo streng op zijn, Australie heeft natuurlijk erg mooie natuur(op Discovery

tenminste) en dat willen ze graag zo houden. Op het vliegveld werd ik opgewacht door iemand van het agentschap met een bordje "van Dooren", dat kan er maar 1 zijn dan toch? Hij heeft me in z´n S 400(Niiiceee!!) naar het hotel gebracht waar ik nu ook zit.

 

Na een fijne warme douche ben ik eens ff gaan wandelen, ik had ondertussen erg honger omdat ik tijdens de laatste vlucht de laatste maaltijd had overgeslagen. De Mac bood al snel uitkomst. Daarna nog een paar pilsjes gedronken en toen maar eens onder de wol. Vanochtend(uurtje geleden) heb ik ontbeten en kreeg ik een bericht van de agent dat ik hier nog een nachtje vertoef. Ontbijt was trouwens ook goed te hakken, lekker broodje, jus, vers fruit. Ik ga zo eens kijken of er al bericht weer is van de agent.

 

Er is trouwens slecht weer opkomst hier, nu al regen en zo´n 13 graden.

Bij Newcastle is een bulkcarrier gestrand zag ik op het nieuws.

 

Heb net ff met Hansie gepraat op msn, hij zal zo wel z´n mandje ingaan. Ik ga ff bij de balie kijken of ze een verloopstekker hebben, had er niet op gerekend dat ik hier zo lang(!) in het hotel zou moeten dus wil ik ff het

1 en ander opladen. Heb ook een aantal foto´s toegevoegd voor op de site.

 

Houd jullie haaks, dan doe ik dat ook!!

 

Groeten Jorg

 

P.S. Ik zit in "The Castlereagh Boutique Hotel" erg chique bende!!

 

 

G´day mates,

 

Nog maar een mailtje vanaf Sydney. Ben na het vorige mailtje eens de stad ingewandeld. Echt heel mooi hier. Heb me staan vergapen aan de de grote gebouwen, oude gebouwen.... eigenlijk aan alles hier. Eerst ben ik de 2 grotere winkelstraten doorgelopen en het geld jeukte alweer in m´n broekzak(zoals altijd). Toen ben ik richting het beroemde "Opera House" en de "Harbour Bridge" gewandeld. Echt touristische plekjes dus volop foto´s gemaakt.

 

Op de terugweg richting hotel kwam ik langs een mooie bar, "Lenin", helemaal in Russische stijl. In de kelder daarvan zit de "minus 5 lounge".

Een bar waar alles van ijs is. Leek me wel vet om even te gaan kijken maar dat kostte ongeveer 15 AUS$ en aangezien ik daar dan alleen zit.... niet gedaan misschien morgen, of vanavond. Wel een poosje aan de bar gezeten en een biertje gedronken. Ook hier weer super vriendelijk personeel! Top!

Daarna terug naar het hotel want ik heb ook een verloopstekker gekocht(om de laptop te kunnen aansluiten).

 

Heb vanochtend na het ontbijt de agent ook nog gesproken en toen ik net terugkwam was er een fax voor me. Vanwege het slechte weer heeft de Egmondgracht vertraging opgelopen en de voorlopige ETA is nu: 20-06-2007 om 2300. vertrek staat gepland op 21-06-2007 om 1200. Ik word de 21e opgehaald om 0830 door een taxi bij het hotel. Dat betekent dus nog 2 nachtjes hier in het hotel, ik mag wel zeggen dat ik dikke mazzel heb. Wie overkomt dat nou. Heb ik iig plenty much time om over m´n jetlag heen te komen en om de stad te bekijken. Echt geweldig gewoon.

 

Wat ook wel grappig was trouwens, tijdens het ontbijt vroeg een oud mannetje naast me of ik "a runner" was. Nou, hardlopers zijn doodlopers zeg ik dan maar, nee dus. Daarna vroeg ie of ik uit Schotland kwam....hahaha, met het Engels praten zit het dus wel snor, misschien een tip voor zus..... ;-)

 

Ik zal nog ff wat fotootjes bijvoegen van wat ik vanmiddag heb gezien.

Denk dat ik zo ook maar even een snelle snack in de lounge ga pakken want na al dat gewandel krijg je toch best honger.

 

Fijne dag allemaal!!

 

G´day,

 

Jorg

 

 

 

Hey,

 

Ik heb al een aantal keren hier m´n mail gekeken via die site, gebruikte ik op school ook al wel omdat ik daar niet met outlook kan kijken.

Ik zal zo nog ff een mailtje sturen voor op de site met wederom wat foto´s.

 

Groeten Jorg

 

 

  

Hey there!

 

Hoe is het ermee?? Hier alles goed! Gisteren op zoek gegaan naar een fatsoenlijke eettent. Die zijn er op zich wel maar ik had geen zin in allerlei fratsen dus kwam ik ergens terecht wat me wel wat leek. Ik een Spaghetti Bolognese besteld, nou dat was geen topper. Heb weinig gegeten en voelde me na de tijd niet echt lekker. Terug in het hotel maar ff op bed gaan liggen en ik viel gelijk in slaap. Misschien de overblijfselen van de jetlag?? Tegen 2030 werd ik weer wakker en ben ik gaan douchen.

Daarna ff langs de Mac, want ik had weer honger. Toen nog ff in een bar wat gedronken en toen wilde ik maar eens gaan slapen. Dat ging dus eerst nog niet door want er waren veel mensen online in NL. Dus nog een poos zitten msn-en. Ook wel leuk.

 

Vandaag heb ik maar een beetje uitgeslapen en in de stad een brunchje gepakt. Later in de "Lenin" een lekkere cappucino gedronken en het "Opera House" eens van dichterbij bekeken. Ook nog door een botanische tuin van het paleis(die ik niet zag) gewandeld en nog een ander stuk van het centrum waar ik nog niet was geweest. Hier zitten o.a. de Ferrari en de Maserati dealer, dus daar ook even gekeken.....dat zit er eerst nog niet in. Ook ben ik nog in de "St. Marys Cathedral" geweest. Een hele grote katholieke kerk. Erg mooi om te zien. Daarna weer terug richting hotel gewandeld en nog even wat gedronken op het terras van een bar op de hoek.

Een erg druk kruispunt dus genoeg te kijken, erg leuk, mensen kijken onder het genot van een pilsie.

 

Nu dus weer op de hotelkamer, na enig gedoe eindelijk kunnen inloggen. Ik zal even wat foto´s van vandaag meesturen. Dit zal de komende tijd niet lukken aangezien het vanaf het schip te duur is om foto´s mee te sturen.

 

Ik stop er weer mee voor vandaag,

 

See ya!!

 

Jorg

 

 

 

Date: 22-6-2007

Pos:  30* 38 S - 153* 23' E

Time: 1348(BT)

 

Hey daar!

 

Hier dan het eerste mailtje vanaf de Egmondgracht. Gisterochtend werd ik rond 0830 opgehaald. Eerst nog ff ontbeten in het hotel. De taxi was wederom goed geregeld(S55 AMG, Niiiceee!!!). Bij de haven aangekomen moest ik alleen bij de Port Security m´n paspoort laten zien, ff krabbel zetten en toen naar het schip gelopen met m´n koffers. Aan boord meteen m´n monsterboekje en paspoort bij de Kapitein afgegeven en m´n koffers in m´n hut gezet. Nog ff de andere stag gesproken, deze ging weer terug naar huis.

 

Daarna heb ik gelijk maar m´n overall en werkschoenen aangetrokken en ben in het ruim(tussendek ruim 2) gaan helpen. Hier hebben we 2 (race) zeilboten geladen, evenals de masten ervan(in bundels) en een volgboot. Ook kwamen er 2 containers aan dek te staan met ander materiaal van de zeilboten. Erg interessante lading want er moest een boel gesjord worden. Het tussendekruim lijkt momenteel wel een spinneweb. Gisteravond zijn we toen om 2000 vertrokken en ik heb toen voor op de bak gestaan. Na een uurtje konden we de ankers zeevast maken en daarna weer terug naar binnen gegaan. Ik loop dus de 1e maand aan dek en vertrek dan naar de vetput.

 

De bemanning aan boord is wel leuk, Kapitein is een aardige man, 1e stuur ook(al hoorde ik van de andere stag iets anders), 2e stuurman is een Nederlander, 3e stuur een Rus. De HWTK is ook erg geschikt alleen die gaat er in Brisbane af(morgen of overmorgen), de 2e WTK is ook een Rus maar die heb ik nog weinig meegemaakt en gaat er in Brisbane ook af. De 3e WTK is een Filippijn en volgens de meester een erg goeie. Verder zijn de bosun en matrozen ook erg vriendelijk.

 

Even over de lading die we momenteel vervoeren. In het onderruim (2 en 3) ligt een grote partij sulfietzand ofzo?? Erg zwaar zand en dus slingert het schip vrij snel. Gisteravond na vertrek stampten we dus vrolijk Sydney Harbour uit. In het tussendekruim 1 liggen pontons opgstapeld, tussendekruim staan de zeilboten + volgboot + masten en achter in dat ruim achter een schot nog meer zand. In Brisbane komen er 2 grote catamarans aan dek bij. Deze zijn bedoeld voor de Golf van Mexico. Het zand moet er in Manzanillo(Mexico) uit. Hiervoor moeten de Catamarans er dus tijdelijk weer af. Waar de zeilboten heengaan is me nu ff ontschoten maar dat horen jullie nog wel.

 

We komen dus door het Panama kanaal en na de Golf v. Mexico gaan we waarschijnlijk richting A´dam alwaar we in dok gaan. Dit lijkt me ook super, erg interessant natuurlijk.

 

vanochtend na het ontbijt naar de brug gegaan om werk te vragen bij de 1e stuur. Eerst heb ik de sjorringen in het ruim gecontroleerd(dit moet sowieso elke dag). Daarna een aantal shackles van de pontonspreader gehaald omdat we die bij het laden in Brisbane gaan gebruiken. Na de koffie op de brug ben ik “gefamilialiseerd” door de 3e stuurman. Dit houd in dat hij je alle veiligheids en brandbestrijdingsmiddelen laat zien zodat je weet wat waar te vinden is in geval van nood. Daarna met hem nog wat mangaten in de void spaces dichtgemaakt.

 

Dit is al weer een mooi lang mailtje geworden, ik ga nu ff verder met m´n hut organiseren en eens met het takenboek bezig.

 

Groeten Jorg

 

P.S. De boxen van de laptop doen het goed, alleen moet ik nog ff een verdeelblokje regelen zodat ik wat meer stekkers kan inpluggen.

 

 

 

Date: 23-6-07

Pos:  57* 18' S - 153* 12' E

Time: 1330(BT) =330(UTC) =530(NLT

 

Hallo allemaal,

 

Hoest daar? Hier alles goed. We varen momenteel onder loodsbegeleiding naar Brisbane. Gistermiddag(1600-2000) voor het eerst weer wacht gelopen op de brug. Weinig verkeer en kalm zeetje dus weinig bijzonders. De 1e stuur had vlak voor de zon onder ging een peiling genomen zodat ik weer kon oefenen met het maken van een Azimuth. Dit ging niet zo makkelijk maar uiteindelijk ben ik er dan toch uitgekomen(na heel veel gekloot…. L ).

 

Vanochtend om 0800 begonnen met de bootsman de sjorringen controleren, 1 “krik-krak” hebben we iets strakker gezet, verder was alles okee. Daarna ben ik onder de tussendekken gekropen om op de lading sulfietzand allerlei rommel weg te halen. Doordat er tussen de tussendekken een kier zit, valt er nog wel eens wat rommel tussen. Dus ik met m´n zaklampje kruipen en een beetje de grote prut bij elkaar gesprokkeld.

 

Toen ben ik tegen 0945 naar boven gegaan om te sturen. De loods was onderweg en die gaat dan aan boord waar de minste wind staat. Op Kapitein´s orders heb ik de Egmondgracht dus bestuurd. Nadat de loods op de brug was heb ik ook nog een half uur gestuurd en toen kwam een matroos het van me overnemen. Na een poosje zijn we overgegaan op de automaat. De loods wil 7 kabels(=,7 mijl) voor elk waypoint(=oersverandering) op de hoogte gesteld worden. Dit dus aan de 3e stuurman(hij was op wacht) doorgegeven en die gaf het dan door aan de loods. Vanmiddag rond 1530 hopen we vast te liggen en dan hebben alle stuurlui, de bootsman en ik een soort werkoverleg over hoe we de catamarans gaan sjorren. Met het laden ervan gaan ze morgen pas beginnen dus zijn we vanavond vrij. Misschien wel eens ff rondkijken op de wal in Brisbane.

 

Wat betreft die inloggegevens pa, dat zouden dezelfde moeten zijn als van vorige keer. Of ben je die kwijt?? Peter en Jos Komen hebben me al wél gemaild. Misschien moet je anders ff Spliethoff bellen omdat ik ook niet op internet kan zo 1, 2, 3. Kijk maar ff of het lukt. Zou wel mooi zijn want na Brisbane zitten we ongeveer 3 weken op zee. Kijk maar ff of het lukt.

 

Ik ga nu stoppen, moet weer op zoek naar allerlei gegevens van het schip zodat ik dat alvast naar school kan sturen.

 

Rustig aan daar, dan doe ik dat ook ;-),

 

Groeten Jorg

 

P.S. Vandaag zuurkool met worst, spekkies en speklappen gegeten, lekkerrrrr!!!!

 

 

 

Date: 15-6-2007

Time: 1345 (BT) =0345 (UTC) =545 (NLT)

Pos:  23* 57.9' S - 154* 44.3' E

 

Hallo allemaal,

 

Hier weer een aflevering van: “Jorg op Zee 2007”. Hoe is het daar?? Hier alles prima. Zaterdagmiddag tegen 1600 zijn we aangekomen in Brisbane om daar twee joekels van catamarans te laden(± 35 meter, 53 ton/stuk). Aardige jongens dus. Tijdens het voor- en achter maken heb ik voorop de bak geholpen. Hier staan we dan met de 2e stuurman, bootsman en 2 matrozen. Ging niet helemaal vlekkeloos omdat de boegschroef er mee ophield. Dus anker laten vallen en uiteindelijk tegen de kant gekomen. De Egelantiersgracht lag er ook maar die vertrokken om 1700 alweer. Die heeft de dokking zo te zien al gehad want ze zag er goed uit. `s Avonds na het eten hebben we(stuurlui, bootsman en ik) besproken wat de bedoeling was met het laden en sjorren van de catamarans. Daarna was iedereen vrij omdat er zondag pas geladen werd. Ben maar ff bij de meester in z´n hut geweest een paar potjes drinken, de meester is zondagmiddag afgelost, evenals de 2e WTK.

 

Zondag dus geladen, ging allemaal erg snel ondanks dat er wat problemen waren met de kranen(1 & 3). Dit moet met de dokbeurt ook nodig verholpen worden. Toen de catamarans in de craddles aan dek stonden kon er begonnen worden met het sjorren. Aan beide zijden van de catamarans zijn om de bolders(3 stuks) 2 sjorbanden met “krik-kraks” geslagen. Deze zijn d.m.v. sjor-ogen(bestaande en aan dek gelaste) gesjord. In totaal zitten er dus 24 sjorringen per catamaran aan. Het was een drukte van belang aan dek, ondanks dat ging het laden erg snel vond ik, was met de zeilbootjes wel anders; Chaos!! Er waren stuwadoors(sjorwerk), lassers(las-ogen plaatsen) en nog een aantal surveyors aanwezig. Al met al denk ik een man of 30 v.d. wal. Gistermiddag nadat het laden en sjorren klaar was moest alles opgeruimd worden en zeeklaar natuurlijk. Ben nog ff in de voormast geklommen om een lamp v.d. dekverlichting recht te zetten. `s Avonds om 1800 zijn we weer vertrokken en heb ik wederom op de bak gestaan.

Daarna nog ff standby gebleven met de bootsman(i.v.m. ankeren in nood), daarna op de brug de navigatie gedaan met de 3e stuurman en de loods. Ook is er tijdens het varen met loods aan boord een matroos om te sturen. Tot 2200 op de brug geweest en toen vond ik het wel welletjes. Nog ff een biertje gedronken, South Park gekeken en toen op m´n rug gaan staan.

 

Vanochtend ben ik eerst aan dek en in het ruim de sjorringen wezen controleren met de 3e stuur, Bosun en een paar matrozen. Paar sjorringen opnieuw vastgezet omdat ze niet strak genoeg waren. Daarna met de 3e stuur mee geweest op z´n “Safety” rondje.

O.a. inventaris van de vrije val boot gecontroleerd, drinkwater ververst enz. Straks om 1600 heb ik weer de wacht met de 1e stuurbaas. Moet dan ook ff de verlichting v.h. magnetisch kompas controleren, hij had het erover dat er waarschijnlijk een lampie stuk is, doen we dat toch ff.

Komende weken(3 ongeveer) dus alleen maar zee. Wel lekker rustig op zich, geen gezeur en gezeik in de havens. Komt straks in Manzanillo wel weer. Hier moeten de catamarans er trouwens af omdat we de lading zand uit het onderruim gaan lossen :-s Ze moeten er voordat ze in London(eindbestemming) zijn geloof ik drie keer af…… Ach ja, het houd je uit de kroeg zeggen we dan maar.

 

We komen dus onderweg naar Mexico ook over de equator, wat inhoud dat ik waarschijnlijk het bokje ben. Als je namelijk voor het eerst over de equator gaat komt Neptunus(god van de zeeën) aan boord. Een ontgroening dus. Ben benieuwd of Neptune me goed gezind is…… Dat horen jullie uiteraard wel.

 

Ik kap er nu weer mee, ga ff wat dingen voor m´n takenboek opzoeken.

 

Groeten vanaf de Pacific,

 

Jorg

 

 

 

Date: 26-6-2007

Time: 1315(BT) =315(UTC) =515(NLT)

Pos:  19* 18.6’ S – 157* 19.6’ E

 

Hey!!

 

Hoe is ie daar? Hier alles goed. Het weer is daar dus niet meer zo super? Nou hebben we tropische temperaturen, denk dat het zo´n 25 graden in de zon is, en dan werkt de airco binnen ook nog een k*t!!! Ook is de buitenlucht erg vochtig dus zweet ik me helemaal kapot. Nou ja, veel vocht innemen dan maar. De machinezen zijn druk bezig tijdens hun wacht om het te fixen, hij staat wel bij maar op het officieren- en kapiteinsdek komt er amper koude lucht uit. Zal ergens een klep dicht staan……

 

Gisteravond weer wacht gelopen op de brug. Weer een rustig wachtje, zonder verkeer en/of koerswijzigingen. Wel weer een azimuth gemaakt en dit keer ging het goed, vanmiddag ook maar weer proberen. Ook heb ik boven op de brug een lampje vervangen van het magnetisch kompas. Vanochtend ben ik eerst weer aan dek en in het ruim alle sjorringen wezen checken, sommige hebben we nog ff iets aangehaald. Mijn eerste verslag ben ik gisteren na de wacht mee begonnen. Ladingbehandeling. Hierin komt o.a.

sjorren(incl. berekeningen), daadwerkelijke laden en lossen, behandeling/controle tijdens de reis en de stabiliteit bij vertrek Brisbane(ook berekeningen) aan bod. Op zich erg interessant en op school ging het me ook altijd wel goed af.

 

Juul, nog gefeliciteerd met je verjaardag, was het eerlijk gezegd vergeten(schaam, schaam) maar dat komt omdat ik je verjaardag niet in m´n telefoon had staan.  Bij deze van harte!! Hoop dat je een leuk feessie hebt gehad maar dat zal wel ;-) Sencer houd dus ook wel van een stukje muziek? Ik ben blij dat ik zoveel verschillende muziek bij me heb, erg lekker om in m´n hut wat te luisteren. Denk dat de meeste flippen geen radio ofzo hebben, tja, dan duren je vrije uurtjes wel erg lang en daarom liggen ze denk ik ook al zo snel na het eten te pitten.

 

Wateroverlast op CP?? Hoe kan dat nou? Die toko is toch zo waterdicht als het alibi van Peter R. de Vries……? Hahaha, lekke bende daar! Nou ja, over 6 maanden kan ik ze ook weer versterken. Kloten dat zus nog steeds met die taaltoets zit, haal dat ding nou es een keer muts!! Nou ja, je moet je niet te druk maken al zal dat wel lastig zijn. Komt vast goed!! Succes!!! Ik heb van Peter al een x mail gehad en natuurlijk jullie mailtje laatst met reacties uit het gastenboek, dat waardeer ik natuurlijk ten zeerste. Post heb ik nog niet gehad maar dat is wel logisch, komt misschien wel in Manzanillo. Hoop dat we daar ff de wal op kunnen, mooi aan de cerveza´s en seniorita´s….hahaha!!! Vervelend zeg, stag op zee.

 

Kan nog wel ff vervelend worden voor deze “leermeneer”(zo noemt de 1e stuur me) want gisteren tijdens de wacht verzekerde de kapitein dat ik gedoopt zal worden als we de equator(evenaar) passeren……hmmm dat word dus een kale kop en nog meer gekkigheid ben ik bang. Ach het hoort er ook bij en na afloop gaan we BBQ-en. Iedereen die normaal overdag werkt(matrozen en ik, zei de gek) zijn dan vanaf 1200 vrij voor het hele spektakel. Die ouwe zei ook dat hij zelfs foto´s zou maken die ik vanaf boord mag versturen, zullen er niet zoveel zijn maar dan weten jullie iig wat een leerling allemaal moet doorstaan aan boord ;-)

 

Ik ga er nu maar weer een eind aan breien, zo ff een frisse douche en dan met het verslag bezig, en om 1600(BT) weer op wacht.

Groeten vanaf een mooie, rustige en warme Pacific,

 

Jorg aka“Leermeneer”

 

 

 

Date: 27-6-2007

Time: 1330(BT) =230(UTC) =430(NLT)

Pos:  16* 18.9’ S – 161* 20.13’ E

 

Hallo lieve lezertjes,

 

Hoest nou? Hier alles okee, op een niet werkende AC na dan. Het is echt knetterheet en dat word alleen nog maar erger. Buiten is het overdag zo´n 30 graden en omdat de AC het niet doet staan alle deuren naar buiten open om een beetje te ventileren, dat houd dus wel in dat het binnen ook bloody hot is. Ach, tot nu toe kan iedereen er nog om lachen maar voor hoe lang….. Hopen maar dat dat kreng in Mexico door een gringo gerepareerd kan worden.

 

Gisteren tijdens m´n wacht weer druk bezig geweest met stabiliteitsberekeningen. Doordat de tussendekken niet allemaal op een standaard plek staan moet ik dus extra berekeningen maken maar die heb ik allemaal klaar. Ben nu bezig met de lading zelf.

Moet lukken, vanmiddag tijdens de 1600-2000 maar weer mee bezig. Gisteren hebben we ook de maandelijkse “Boat drill” en “Fire drill” gedaan. Na een alarm iedereen verzamelen op het achterdek met reddingsvest en overlevingspak. Na wat uitleg kwam de “Fire drill”. 2 man in brandweerpak met perslucht en een slang de kombuis in en ik ben een dek hoger ook met perslucht op met een slang gaan “koelen”. Niet echt natuurlijk want dan zou het wel een erg natte bende worden. Ook hier werd na de tijd nog het 1 en ander uitgelegd en opgemerkt. Daarna iedereen weer aan het werk.

 

Vanochtend best brak omdat het snikheet was in m´n hut vannacht maar na een ontbijtje en bakkie op het achterdek was ik weer wakker. Ben toen met de 3e stuurfiguur in het ruim de sjorringen wezen checken(ja, alweer; dit doen we elke dag 2x). De bootsman heeft met de matrozen de sjorringen v.d. catamarans aan dek gecontroleerd. Geen gekke dingen, enkele sjorring iets strakker gezet. Daarna heb ik met de 3e van de accommodatie en het achterdek alle sluitingen in het vet gezet en van de deuren en luiken de rubbers in de vaseline zodat ze niet uitdrogen. na de koffie(lees blikje fris) op de brug hebben we de rook- en hittemelders in de accommodatie getest. De 3e ging rond en ik heb op de brug steeds het alarm afgedrukt. De branddeuren en bellen hebben we uitgeschakeld. D.m.v. een radio houden we dan contact. Morgen nog een paar in de MK en dan is dat weer klaar.

 

Dat verslag laat ik eerst maar wezen want de 1e stuur vond dat niet verstandig omdat ik er bij de voorbereidingen van het zand laden(evenals de belading zelf) niet bij was, nou dan niet. Wel bezig dus om de stabiliteit te berekenen. Ga zo ff wat muziek voor die ouwe op m´n USB-stick zetten, hij had het erover dat ie van “latin” houd en aangezien ik daar plenty van heb….. Is die man ook weer blij. Net weer lekker gegeten zeg!! De kok die zweet zich echt helemaal kapot in die warme kombuis…..hij ligt nu in een tuinstoel op het achterdek te lezen, is em ook dik gegund!

 

Zusje is dus druk met school? Ach ja, dat moet ook gebeuren he. Hoop voor je dat je die kloten taaltoets nu eens haalt. Ben je daar vanaf. En hopelijk kun je dan binnenkort zeggen dat je je “P” hebt gehaald. Op CP was het dus weer bal? Hahaha!!! Altijd leuk daar. Dus Lianne heeft je weer wat leuks aangepraat? Doe haar es de groeten. Ik moet hier binnenkort ook naar de kapper, en wel als ik over de evenaar ga, denk niet dat ze het “zo leuk” knippen als Lianne bij jouw doet, mijn kop gaat kaal dan.

Ach, hoort er allemaal bij he. Ik doe het voor het feestje achteraf, hebben de flippen ook weer een reden om een borrel te drinken. De 2e stuurman zei me net dat ik een brief moet schrijven aan Neptunus waarin ik hem vraag of ik de evenaar over mag steken en om welke reden(en). Nou dan zal ik maar eens in de pen klimmen binnenkort, zal ongeveer een dag of zes gaan gebeuren….. L Hahaha!! Ik zie het allemaal wel. Ik ga nu stoppen, deze mail op de stick en op de brug in de outbox pleuren.

 

Zouden jullie de playboys op kunnen sturen trouwens, wil m´n hut ff een beetje opvrolijken J. En is het eventueel mogelijk dat jullie een stekkerdoosje opsturen? Heb namelijk maar 2 stopcontacten aan de muur bij m´n bureau. Snoer hoeft helemaal niet lang te zijn, als er maar een stuk of 3 stekkers(geaard) in kunnen ben ik al lang blij. Moet nu steeds omwisselen tussen laptop en/of boxjes. Alvast bedankt!!! Groeten aan iedereen!!

 

Groeten, de Leermeneer

 

P.S. Stef Wubb, alvast gefelicteerd met je verjaardag!!

 

 

 

Date: 28-6-2007

Time: 1320(BT) = 0220(UTC) = 0420(NLT)

Pos:  12* 44' S - 166* 20.5' E

 

Hey!!

 

Hier weer een mailtje vanaf de Egmondgracht. Weinig bijzonders te melden eigenlijk. Ben vandaag weer met de 3e stuurfiguur mee geweest vetten en de rubbers van de deuren in de vaseline zette, morgen ook weer. Wel lekker rustig op zich zo´n oversteek van 3 weken, maar dat verhaal van de airco, het is dus binnen warmer dan buiten he. Kloten vd bok dus. Wat de kok aangaat: respect!!! Hij staat zich daar helemaal de touwtyfus(sorry :-) ) te zweten in dat warme kombuis maar weet wel elke keer een heerlijke maaltijd op tafel te zetten, dat scheelt al gauw een hoop. We hopen dat in Mexico een ploeg van de wal de airco kan maken. Er zat ongeveer 10 liter water in de compressor(vloeistofslag?). Niet goed dus. Nou ja, we zien het wel.

 

Gistermiddag zowaar een schip gespot!! 2e stuurman gelijk in paniek! Hahahah!! Nee gekheid. Het was toevallig de “Da Hua”, ook een Biglift bootje. Best grappig.

 

Wat betreft het bier, toen ik in Sydney aan boord kwam had de vorige stag maar een paar blikjes “Foster” achtergelaten, oh ja, en “Diet Coke”, bocht!!!! Officieel moet in Australische wateren de “Beer Store” (Bier) en de “Bonded Store”(drank & tabak) achter zegel blijven, maar die ouwe had gefixt dat er een paar doosjes vrijgegeven waren omdat er meerdere havens in korte tijd aangelopen zouden worden. Dus ik kon vrijwel gelijk een doosje “Fosters” opnemen. Prima biertje op zich, heb afgelopen maandag een doosje “Victoria Bitter” opgenomen en volgens de kok is die nog lekkerder. We zullen het gauw genoeg merken. Verder had ik ook een zakje chips maar die is slecht te hakken. “Sea salt & Vinegar”, nou alsof je een aardappel met een slok azijn wegspoelt! Gatverdamme!!! Misschien maar ff een flip mee blij maken.

 

Verder dus weinig te melden. Nelson(matroos) heeft gisteren z´n haar laten doen, geen idee door wie eigenlijk maar het is gemillimeterd maar op z´n achterhoofd is het nog iets langer….Hahahah!!! Volgens mij heeft ie het zelf niet gezien. Wel lachen.

 

Nog bedankt trouwens voor het mailtje met de gastenboek reacties, ik zal goed uitkijk houden om de flessenpost van Ariehuana te spotten, hup!! MOB(man over boord) boot buitenboord laten zakken en dan zal ik hem ff oppikken. Qua weer zou het haast kunnen want we varen in een rustig zeetje. Gisteravond iets meer geslinger maar dat mag de pret niet drukken.

 

Is trouwens m´n mail met het verzoek om een aantal dingen op te sturen goed doorgekomen?? Zou fijn zijn. Ik kap er nu weer mee, ga weer stabiliteit berekenen en om 1600 weer op de brug.

 

Groeten vanaf en rustig bootje op de Pacific,

 

Jorg

 

P.S. Misschien hebben jullie er geen klap aan, maar ik ben dus niet de jongste aan boord, dat is Ben onze 3e machinees uit de Filippijnen. 

 

 

 

Date: 29-6-2007

Time: 1355(BT) = 0255(UTC) = 0455(NLT)

Pos:  11* 11’ S – 169* 44.2’ E

 

Buenos Tardes!!

 

Como esta? Hier alles goed, zoals jullie kunnen lezen ben ik bezig m´n Spaans weer een beetje op te halen. Klaaaaarrr!!! Hahaha!! Jaja, we blijven lachen, ook zonder airco. Volgens de chef komt dat door de vitamine b(zonlicht). Daar word je vrolijk van. Hoe dan ook, het is buiten in het zonnetje met een fijn briesje nog best vol te houden. Net weer een lekkere hap eten gehad. Soort biefstuk met friet en selderij met stukjes ananas erdoor, erg lekker!!

 

Vanochtend eerst weer sjorringen gecontroleerd met de bootsman en daarna mocht ik het potdeksel van de brugvleugels in het vernis zetten, eerst licht opschuren dan schoonmaken met stierepis verdund met water. Toen een blikje vernis geregeld en een blikje thinner, beetje mengen enzo en klaaien maar. Ziet er op zich er mooi glimmend uit maar de matrozen zijn op het kompasdek aan het bikken e.d. dus zitten er allemaal witte stipjes op mijn kunstwerk. Op zich niet zo erg want morgen ofzo moet het nog een keer met een verdund laagje gedaan worden en dan een keer of 5 met een onverdunde laag vernis. Leuk hobby klusje voor de “Leermeneer”.

 

Dit weekend passeren we de “datumgrens”. Dat is de 180* meridiaan. Ik zal het ff uitleggen voor de leken; in Engeland heb je de 000* meridiaan(Greenwich). Hier is ook de tijd, GMT(Greenwich Mean Time) op gebaseerd, dit heet tegenwoordig UTC(Universal Time Coordinate). Alle tijden in de zeevaart en luchtvaart zijn hieraan gerefereerd. Wij leven nu bijvoorbeeld in de tijdzone UTC +11. Het is hier dus 11 uur later dan in Greenwich en 9 uur later dan in Nederland. Hoop dat dit een beetje duidelijk is.

Het leuke van het passeren van die datumgrens is dat de klok dan 24 uur achteruit gaat. Wat inhoud dat we 2 zaterdagen hebben!! Hahaha!! Wat nou “lang weekend”!? Leuk hoor, voor de 2e zaterdag staat er dan ook een BBQ gepland en gaan we ons een dagje niet te druk maken. Misschien komt deze dag Neptunus ook al aan boord om mij te dopen….. We will see! Geen overwerk dus. Alleen het controleren van de lading moet wel ff gebeuren en gaan de wachten wél gewoon door. Maar dat is wel logisch natuurlijk.

 

Oh, Juliet, gefelicteerd!!! We drinken er nog wel eens een x 1(of 2) op. En zus had haar taaltoets eindelijk eens gehaald? Zou een x tijd worden zeg ;-) !!! Mooi heur! Tijd om een feestje te vieren!! Leuk dat ik gisteren Hansie en pa nog ff had gesproken. Lang geleden alweer. Bel denk ik vanuit Mexico nog wel een x ofzo. Dat duurt nog dik 2 weken, tot die tijd alleen maar water. Wel lekker op zich, geen gezeur van walploegen, customs enz. aan je kop.

 

Ik stop er nu weer mee, ff dit mailtje op de bus doen en ff ouwehoeren op de brug, 3e WTK zal er nu ook wel zijn(tis nu 1400). Jullie horen nog van me!

 

Adios!!!

 

Jorg

 

 

 

Date: 30-6-2007

Time: 1155(BT) = 0055(UTC)  = 0255(NLT)

Pos:  09* 16.26’ S – 173* 49.55’ E

 

Haai!,

 

Hoe is het daar?? Hier alles goed! Lisanne gefeliciteerd met het behalen van je “P”. Mooi man!!! Zal er vanavond 1 op je drinken.

 

Vandaag een lekker rustig dagje, zoals gewoonlijk ´s ochtends eerst de sjorringen van de deklading en de zeilboten in het ruim gecontroleerd, wederom geen gekke dingen. Daarna het potdeksel van de brugvleugels weer in het vernis gezet(nu nog meer verdund zodat het er goed intrekt). Morgen ofzo ga ik er dan een onverdunde laag vernis op strijken en dat een x of 5. Dan zal ie er wel weer een poosje tegenaan kunnen. Daarna was ik vrij(tegen 1100 ongeveer). Ben ik nog ff wezen hobby-en in m´n hut.

Omdat de AC het niet doet is het wel fijn dat het raam open kan. Nu was de uitzetter waarmee je hem vast kan zetten aardig vast gerot. De stopper heb ik dus met kruipolie en een waterpomptang eraf gedraaid en vervolgens een snijplaat M10 er op gedraaid. Draait weer als een tiet!! J En ik kan m´n raam nu helemaal openzetten.

 

Ik ga nu ff naar beneden, biertje drinken met de kapitein(hij rode wijn) en een hapje eten. Ben er zo weer.

 

1330(BT) Zo, daar was ik weer. Net lekker hapje gegeten, aardappelen, witlof en een stukkie vlees. En ijs na, met verse aardbeien en slagroom. Fijn heur!! Hoorde trouwens vanochtend bij het ontbijt dat we vannacht een Black-out hebben gehad. Dik 1 ½ uur rond liggen dobberen omdat er iets met de elektronica v.d. hoofdmotor was, vocht ofzo. Niks van gemerkt in ieder geval. De flippen voeren iets in hun schild volgens mij voor mijn doping morgen. Ik weet niet wat ze aan het bekokstoven zijn maar het belooft niet veel goeds volgens mij. Mede omdat ik Neptunus geen brief heb geschreven, volgens de flipjes had ik dat beter wél kunnen doen omdat ik nu een groter offer moet brengen. Ach we zullen het wel weer zien. In ieder geval doen we morgen lekker rustig aan qua werk(het is dan voor ons namelijk de 2e x 30 juni 2007).

 

Ik ga zo ff op de brug dit mailtje op de post doen en ff een stabiliteitsboek halen. Daar ben ik vandaag ook nog wel ff zoet mee.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 3-7-2007

Time: 1325(BT) = 0125(UTC) = 0325(NLT)

Pos:  03* 59.2’ S – 173* 18.3’ W

 

Hola!!

 

Hoe is het daar?? Hier alles goed hoor. Weinig bijzonders te melden eigenlijk, “same shit different day”. Vanochtend weer de sjorringen gecontroleerd met de bootsman, daarna de brugvleugel in een onverdunde laag vernis gezet. Dat ging niet zo mooi want die rommel is onverdund veel te dik en dus lastig uit te strijken. Morgen maar ff een beetje thinner er door heen gooien. Na de koffie de 2e stuurman in de bak geholpen met rubbers opbergen, deze rubbers(o.a. van de luiken) had hij geteld. Tegen 1100 was dat klaar en ging hij eten. Ik ben toen nog ff in het onderruim geweest waar we momenteel een grote lading “Rutile” zand hebben liggen. Hier heb ik ff wat troep van het sjorren op het tussendek weggehaald. Ook nog 2 ventilatieopeningen schoongemaakt, hier zaten nog ladingresten(koper- en zinkconcentraat) in. Hup, over de muur de mee, was een halve emmer.

 

Net lekker gegeten, de chef had gehaktballen, broccoli en gekookte aardappelen. Goed te hakken hoor. Oh ja, en soep vooraf natuurlijk. De meester is een Achterhoeker, droogkloot, elke keer als het vlees op tafel komt(of friet) zegt ie: “Asjemenou belazerd!!” Hahaha, aardige man wel, is in Brisbane aan boord gekomen.

 

Wat die stekkerdoos betreft, klinkt goed. Het belangrijkste is dat ik er ook geaarde stekkers in kan doen, hier in m´n hut zit een normaal geaard stopcontact(dubbele). Maar pa, dat zal wel goed komen.

 

Ik had em idd mooi staan toen ik beldde, mocht ook wel, het was “mijn” feestje zei de 2e. Nou ja, we hebben het met z´n allen erg gezellig gehad.

 

Matrozen zijn nu op de brug en het kompasdek(op het dak van de brug zeg maar) aan het bikken met van die naaldenbikkers. “Hou even op daarmee!!!” “Arbeider!!” (Kamphuys). Wat een pokkeherrie zeg, de kapitein en de 2e stuurman staan met oordoppen op de brug…..lekker dan! Als het bikken klaar is kunnen ze de plekken weer netjes in de tjet zetten.

 

Ik ga nu ff naar boven, zal ff de reisinfo kopiëren en meesturen. Daarna dit mailtje aan de E-meeuw meegeven.

 

For internal use ONLY, subject to change.

Generated: 02-Jul-2007 09:00 UTC

 

PORT                ETA                 ETS                

Brisbane            23-Jun-2007 16:05   24-Jun-2007 23:20  

Manzanillo          16-Jul-2007 20:57   17-Jul-2007 17:00  

Panama              23-Jul-2007 06:00   25-Jul-2007 03:00  

Lake Charles LA     30-Jul-2007 06:00   01-Aug-2007        

Wilmington NC       06-Aug-2007         10-Aug-2007        

London              22-Aug-2007         23-Aug-2007        

Amsterdam           24-Aug-2007         27-Aug-2007        

Amsterdam           27-Aug-2007 01:00   04-Sep-2007 10:00  

 

Groeten vanaf een licht-in-de-volle-zon-slingerende Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 4-7-2007

Time: 1430(BT) = 0230(UTC) = 0430(NLT)

Pos:  02* 36.4’ S – 168* 43.4’ W

 

Hey daar,

 

Hoe is het?? Hier alles goed. De kater zondagochtend viel op zich wel mee hoor. Heb ook lekker kunnen uitslapen hoor ;-)  Sorry dat ik zo slecht te verstaan was, maar dat had dus z´n reden. Ik weet niet of er altijd zo´n lange BBQ word gegeven. Ligt voornamelijk aan de bemanning. Soms word je helemaal niet gedoopt als de bemanning daar niet aan doet. Hier gelukkig wel. Hoorde gisteren van de kok dat het wel vrij uitzonderlijk was dat er vanaf ´s middags 1200 tot ´s avonds 2200 ofzo word door gegaan, meestal red niet iedereen zo laat. Wij dus wel, bikkels!! Sommige mensen zullen idd geen zin hebben om gedoopt te worden maar ik vind dat dat er bij hoort. In principe was iedereen van de partij, alleen moest er natuurlijk op de brug wel gewoon wacht gelopen worden. De machinisten waren regelmatig een uurtje aan dek te vinden om ff een vorkje mee te prikken en een drankje te doen. Ook heb ik ´s middags nog een uurtje wacht gelopen met de 2e stuurman. En in je vrije uurtjes kun je natuurlijk gewoon BBQ-en en een biertje drinken.

 

Dus oma mag naar de bekkenbeul? Nou lekker hoor, maar ja als het nodig is kun je maar beter gaan he. Tis niet altijd leuk maar wel belangrijk. En pa is dus overal weer aan het klussen?? Haha!! Ik doe dagelijks niet anders. Vanochtend na het gebruikelijke rondje sjorringen checken ben ik met de 3e stuurman mee geweest om weer rubbers van vaseline te voorzien en om de knevels in te vetten. Daarna nog ff wezen metselen, jaja!! In de ingang vanaf het achterdek naar de accommodatie liggen tegeltjes, hier misten een aantal en die ruimte heb ik opgevuld met cement. Geinig klusje. De bootsman was bezig om van een soort(dik) zeil een hoes te maken voor over het magnetisch kompas. Met een dikke naald en touw naait hij de op maat geknipte stukken aan elkaar. Heb dat ook ff geprobeerd maar dat viel niet mee, moet je wel kunnen zeg. Vakwerk!! Gisteravond trouwens ook die rottige stabiliteits opdracht van de 1e stuur afgemaakt. Kwam niet exact goed uit maar dat had te maken dat ik ergens eerder in de berekeningen al fout zat en daarmee verder was gaan rekenen. Om nou weer helemaal overnieuw te beginnen….pffff wat een werk zeg. Heb nu een excel bestand gekregen en dat werkt veel makkelijker, rekent zelf van alles uit. Ik hoef dan alleen getallen in te vullen op de juiste plek. Scheelt een hoop schrijfwerk. Zo nog maar eens mee aan het stoeien, siësta word hem niet want er staat weer een Flip vlakbij m´n hut met een bikhamer te rammen!!

 

De grachtenloop was dus weer geslaagd?? Leuk hoor. Moest Tim op de markt draaien dan? Zullen de oudjes leuk gevonden hebben. Hahaha, maar het was dus wel gezellig op de markt? Mooi zo!! De boys vermaken zich dus nog wel zonder mij? Hahaha!! Ik had ook niet anders verwacht.

 

Ik kreeg vanmiddag voor het eten ook nog een mailtje van de kapitein van “Crew Department”. Het pakketje was aangekomen in A´dam maar al enigszins beschadigd. Ze zagen dat het een stekkerdoos was en die kunnen ze dus niet versturen. De tijdschriften/post worden wel doorgestuurd. Kniepers!! Haha, nou ja ik zal hier nog eens op zoek gaan naar zo´n ding. Volgens de 2e stuur moet er in de messroom bij de TV nog wel 1 liggen. Zal zo eens kijken.

 

Ik kap er nu weer mee,

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 5-6-2007

Time: 2015(BT) = 0815(UTC) = 1015(NLT)

Pos: 

 

Hallo,

 

Hoe is het daar? Hier alles prima!! Nog steeds. Net klaar met wachtlopen op de brug, weinig bijzonders gebeurd(behalve de klok een uur vooruit gedraaid UTC -10 uur). Tja, op zo´n oversteek valt weinig te beleven eigenlijk maar ik heb wel mooi de tijd om allerlei boekwerken door te lezen.

 

Gisteren en vandaag ´s ochtends voornamelijk weer bezig gehouden met het contoleren van de sjorringen. Hier en daar zet ik ze met de bootsman iets anders omdat door het klapperen(door de wind) de belt in aanraking komt met de ratel. Hierdoor kunnen ze beschadigen wat uiteraard niet de bedoeling is. Na het checken van de sjorringen ben ik bezig geweest met het vervangen van de deurrubbers. Dit gaat dan voornamelijk om de zgn. waterdichte deuren naar o.a. de bak, ruimingangen en ingang naar de accommodatie(voorkant). Dit is erg belangrijk want als door slecht weer hier water naar binnen zou komen zijn we de sigaar. Leuk klusje wel, oude rubbers eruit, schoonmaken met thinner, droog maken, rubbers op maat snijden en dan erin plakken. Niet te druk en dat is maar goed ook met dit weer. `s Middags houd ik me voornamelijk rustig(!) bezig met stabiliteit in Excel of lees ik wat.

 

Morgen na de gebruikelijke ronde ga ik proberen een bouwlamp die de Splietvlag(juiste kleuren) op de schoorsteen verlicht aan bakboord te repareren. Aangezien dit een El Cheapo uitvoering is van pisbakkenstaal moet ik een beugel maken die em inklemt.

Boren in dat spul word niks omdat het zo bros is als een “Bros”™. Zal eens creatief zijn. Wil het echt niet dan moet ik maar op zoek naar een reserve maar dat zal wel lastig worden volgens de 1e stuur. We zien het wel weer.

 

Vanochtend om 1157 zijn we dan eindelijk de equator over gegaan. Dit werd door die ouwe gemeld door een lange stoot op de hoorn. De 3e WTK is geloof bezig met m´n Neptunus certificaat. Geinig hoor.

 

Hoe is het daar met het weer? Las in ons digitaal dagblad dat het op sommige plekken aardig klotenweer was? Hier is het overdag zo´n 30° C, watertemperatuur rond de 25° C. Lekker zwemweer dus, maar we moeten door he, op naar Mexicoooo!!! Aribaaa!!!

Hoop dat ik daar de wal op mag. Heb eergisteravond na de wacht ff een biertje gedronken met de kok op het achterdek. Hij zei dat ie in Mexico niet meer aan boord slaapt omdat ie helemaal flauw is van de kapotte airco, hahaha, hij ging dan wel in een hotel en kwa eten bekijken we het maar. Zal wel meevallen. De kok liet me ook nog iets geks zien, in het schroefwater zijn soms helder blauwe lichtjes te zien(nee, we waren niet bezopen). Gisteravond weer ff bij hem gezeten en toen wist ie wat het was, een soort inktvis(wat ie zelf in de vriescel heeft liggen). Ben de naam nu ff kwijt. Waarschijnlijk reflecteren ze licht dat ze opvangen want op het achterdek brand ´s nachts het licht. In het donker zie je ze dus ook niet. Volgens de 1e stuurman moet je ze ook in je pot kunnen zien als je doorspoelt(gebeurt hier namelijk nog met zeewater tot aan de dokking). Vreemd hoor.

 

Ik ga er nu weer mee stoppen, ik hoor het wel weer van jullie.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 6-7-2007

Time: 1345(BT) = 2345(UTC) = 0145(NLT)

Pos:  02* 05.7’ N – 154* 47.8’ W

 

Hallo,

 

Hoe is het daar? Hier alles goed, nog steeds. Dus de mensen in Nederland durven nu eindelijk vrijuit te spreken over Holleeder? Hahaha!! Tja, als je anders om zeep geholpen word, hield ik m´n mondje ook wel ff.

 

Vanochtend weer de sjorrinkies gecontroleerd. Daarna de stuurboord brugvleugel in het vernis gezet. Bakboord kon vandaag niet want daar waren matrozen bezig om het dek groen te schilderen. Later heb ik nog wat kleine klusjes gedaan en de 3e stuurman geholpen met het bikken en schilderen van de lanceerinrichting van de vrijevalboot. Net gegeten en daarna ff mail van de computer afgehaald. Wederom bedankt.

 

Het is idd wel jammer dat we die kleine eilandjes niet ff aan lopen. Lijkt me geweldig om daar eens te kijken. Vanochtend zijn we langs Kiritimati(Christmas Island) gevaren. 25 mijl er vandaan dan dus niks te zien.

 

Waar komt dat Plopsa-park dan?? In de buurt? En wanneer? Ach, Center Parcs hoeft denk ik niet echt bang te zijn voor zware concurrentie, al moeten ze natuurlijk wel opletten. Dat Plopsa is natuurlijk voor gezinnen met jonge kinderen erg aantrekkelijk.

Ik zie ze al zo lopen, TD-ers in een kabouterplop outfit……Hahaha!!

 

Verder is er hier eigenlijk weinig te melden, ´s ochtends lekker aan dek werken en ´s middags om 1600 weer op wacht. Dan valt er weinig te beleven hoor op zo´n oversteek. Zag tijdens het eten nog wel ff een schip(bulkcarrier). Die ouwe had nog ff contact gehad met de officier vd wacht. Indonesische bemanning wat ik begreep. Verder zag ik vorige week een school dolfijnen een eind voor ons en vliegen er soms wat vogels rond het schip.

 

Het is dus bijna weer weekend dus gaan we lekker kalm an doen!! Ik stop er nu weer mee. Eens verder met dat stabiliteit gedoe. Volgens mij klopt het Excel bestand niet helemaal want hij rekent niet alles automatisch uit op mijn laptop terwijl dat volgens de 1e stuurman wél zou moeten. Ik zal er eens naar kijken.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 8-7-2007

Time: 1155(BierTijd) = 2155(UTC) = 2355(NLT)

Pos:  03* 19.1’ N – 151* 43.9’ W

 

Hey,

 

Hoe is het daar? Hier alles goed heur. Zoals hierboven te lezen is, is het aan boord nu bijna BierTijd!! Vanochtend as usual de sjorringen gecontroleerd met de bootsman. Hij vroeg of ik na het eten m´n haar wilde laten knippen en daarna wilde hij dan gaan pilsen. Dat knippen is wel een x nodig want ik loop nu al een week met een kale streep van voor naar achter….hahaha!!! Misschien na m´n wacht maar ff bij de flippen langs.

 

Na het rondje aan dek en in het ruim was ik vrij en ben ik eens grondig aan het soppen geweest in m´n hut. Mocht ook wel een keertje, zonder airco staan overal zo´n beetje de ramen en deuren dag en nacht open en overdag waren de matrozen de laatste dagen aan het bikken en schuren op het brugdek. Met als gevolg dat er nog wel eens wat troep naar binnen vliegt, ook had ik een boel nieuwe zwarte sokken bij me die nogal wat pluisjes achter lieten op m´n vloerbedekking. Dat word steeds minder naarmate je ze vaker gewassen hebt. Net dus ook maar m´n wasje gedraaid(is nog bezig), was er geen waspoeder meer…… Heb dus een klein schepje P3X er in gedaan, hopen dat dat wil want daar hebben we nog wel wat dozen van staan. Dat word normaal vooral gebruikt in de MK om de dekken te soppen. Is geloof ik niet echt chemisch ofzo. We zien het straks wel.

 

Ik ga nu ff mezelf soppen, biertje drinken, eten en dan ben ik er weer.

 

1325: Daar was ik weer. Net lekker gegeten. De chef had gekookte jappels, bloemkool en vlees. Smaakte weer mooi zeg maar. Vanmiddag maar ff relaxen denk ik. Nog ff wat dingen opzoeken van de MK voor in het takenboek en om 1600 weer op wacht.

 

De bootsman was vanochtend bezig een joekel van een vishaak aan een stuk ijzerdraad te maken, zijn van plan om op haaien e.d. te gaan vissen. Gheghe, lachen joh! Lijkt me wel spectaculair om te zien als ze er 1 vangen. Dan moet ik zeker ff foto´s gaan maken.

 

Gisteren mien moat Grubbm nog ff gebeld, was druk aan ´t verhuizen met Harold & Inge. Ik krijg toch nog wel ff een verhuisbericht he? Hahaha!! En dan in december kom ik het huis wel ff natmaken.

 

Ik weet nu eigenlijk niet zoveel meer te typen dus kap ik er maar weer mee. Jullie horen wel weer van mij.

 

Groeten vanuit de schoonste hut a/b,

 

Jorg

 

 

 

Date: 8-7-2007

Time: 2015(BT) = 0515 (UTC) = 0715(NLT)

Pos:  05* 40.3’ N – 145* 51.8’ W

 

Goeiedag,

 

Hoest nou? Hier alles goed. Was overdag vrij en ben net klaar met de wacht op de brug. Hebben nog een Japanse vissersboot gezien en met 54 zeemijl in 4 uur tijd zijn we recordhouder van vandaag, ff afwachten of de 3e stuurman(nu op wacht) ons gaat inhalen qua mijltjes. Gisteravond bij een matroos in z´n hut gezeten, wedstrijdje boksen gekeken met een biertje erbij. Was wel ff gezellig. Later zijn de bootsman en ik nog ff wezen afpilsen in mijn hut.

 

Mam gaat dus als vakantiewerkster aan de gang in de Voorde? Leuk joh, zo te lezen al allemaal leuke dingen als dierentuin en BBQ in het vooruitzicht. Zal wel meevallen voor Yvonne toch? Hahaha!!

 

Jullie moeten de ouwelui uit Almelo zo hier en daar maar een beetje extra uitleg geven hoor. Hoort er nou eenmaal bij, al dat technische gelul.

 

Voor de geïnteresseerden, ik heb nog steeds haar op m´n hoofd hoor. Alleen zoals ik al verteld had, heeft die piraat me een streep van voor naar achter weggeknipt. Ik loop dus al een week met een belachelijk kapsel rond. Maar goed, er zijn geen vrouwen aan boord dus hoef ik me niet druk te maken. Zit er aan te denken om de tondeuse er over heen te halen. Maar ik kan natuurlijk ook wachten tot Mexico, als ik dan de wal op kan ga ik ff op zoek naar een (vrouwelijke) kapper.

 

Morgen begint weer een nieuwe week en het zal zoals altijd wel weer beginnen met het vaste riedeltje aan dek. Wisten jullie trouwens wel dat die catamarans er (zoals het er nu uitziet) 3 keer af en weer erop gehesen moeten worden??? In Manzanillo worden de 2 zeilboten uit het ruim gelost dus moeten de luiken open. Hierop staan die 2 catamarans en die moeten er dus af. Vervolgens gaan we naar Lake Charles(Golf v. Mexico) om het rutiel zand te lossen. Dit ligt in de 3 onderruimen dus moeten er tussendekken gesjift worden en dus ook weer catamarans eraf omdat de luiken open moeten. Dan gaan we in Wilmington geloof woodpulp laden, omdat dit op de plekken komt waar het rutiel zand lag……..je raad het al, catamarans eraf, luiken open….. Elke keer moeten we dus die krengen zelf lossen(langszij) en weer laden. Misschien dat er een walploeg(sjorders, lassers) besteld word om te helpen maar dat weet ik zo niet.

 

Zo, nu weten jullie een beetje waar we ons de komende havens mee bezig gaan houden. Morgen begint de 3e week ongeveer aan dek dus over ongeveer 14 dagen ruil ik de brug en het dek in voor de vetput. Heb ik ook wel zin an. Is allemaal niet zo groot als op de Stadiongracht maar volgens de meester(en stuurman ook trouwens) zijn de S-boten rotdingen. Ik heb me er prima vermaakt hoor. Ik zal het wel zien daar beneden.

 

Ik stop er nu weer mee, de post aan de duif meegeven en dan ff de OBA(Orders van Blijvende Aard) doorlezen. Staan allerlei belangrijke dingen in wat wel handig is om door te nemen, onthouden is een 2e maar dan weet ik iig waar ik het kan vinden.

 

Groeten vanaf een regenachtige Pacific,

 

Jorg

 

 

 

Date: 10-7-2007

Time: 1400(BT) = 2300 (UTC) = 0100 (NLT)

Pos:  09* 11.2’ N – 136* 54.3’ W

 

Hola!

 

Hoe gaat het daar? Hier alles goed. Weinig bijzonders te melden eigenlijk maar ik zal jullie ff weer op de hoogte stellen. Zondagmiddag weer wacht gelopen. Was weinig te zien op een Japanse vissersboot na. Maandagochtend stond de messroom blank.

Vanwege het feit dat de AC stuk is, staan bijna overal de ramen open. Tegen 0500 ´s ochtends ofzo begon het dus te regenen en kwam er water naar binnen. De matrozen stonden om 0700 al te dweilen om het zaakje weer een beetje op orde te krijgen. Tja, je moet wat he, zo zonder AC. Kiezen of delen.

 

Gisterochtend hadden we na de koffie eerst een drill “Abandon Ship”(schip verlaten). Dit werd dit keer in de messroom gedaan vanwege de regen(ja ook hier regent het af en toe). We moesten onze overlevingspakken ook meenemen en de 3e stuurman gaf een demonstratie, dat wil zeggen; hij vertelde het 1 en ander terwijl ik dat ding aan mocht trekken. Hahah!! Was eerst bang dat een maat L veel te groot zou zijn, maar na gisteren heb ik medelijden met de genen met een dikke kop. Gheghe!! Wel warm zeg, maar daar zijn ze natuurlijk voor gemaakt; om je in open zeewater- wat niet overal zo warm is als hier- warm te houden.

Daarna iedereen naar de brug om nog wat instructies te krijgen van de kapitein omtrent SOPEP(voorkoming van olieverontreiniging), Stowaways(verstekelingen) en nog wat zaken.

Hierna weinig boeiends meer gedaan want het was alweer bijna etenstijd.

 

Vanochtend na het ontbijt weer de sjorringen gecontroleerd met de bootsman en 3e stuurfiguur. Daarna zijn 3e stuur en ik bezig geweest met het kaalbikken van de haken, shackles e.d. van de vrijevalboot. Deze reddingsboot moet schiet als het ware in het water als we in nood zitten. De haken en dergelijke horen netjes in de rode verf te zitten maar sommige plekken waren erg lelijk. Dus kaalbikken, roest weg borstelen en in de primer zetten. Morgen sommige delen een 2e laag primer en sommige delen in de rode verf. Best een leuke klus alleen soms voel ik me een aap door al het geklim en geklauter.

 

Ma had zich dus bijna verslapen?? Foei!! Is me hier 1x bijna gebeurd, in Brisbane(3e nacht aan boord ofzo). Werd iets voor 7 wakker(we zouden om 0700 aan dek beginnen). Verder altijd wel op tijd geweest. Zo te lezen ga je je wel vermaken in de Voorde, die paar weken.

En Jezus belt dus met Italianen!! Hahaha!! Wat een mop. Ik bel misschien tegen het weekend ofzo nog wel weer eens. Best lang, 3 weken lang op zee, geen land te zien, geen vrouwen…… Ach, dat komt straks wel weer, hebben we weer een aantal havens achter elkaar enzo en dan ben je weer blij als dat weer achter de rug is. Het is ook nooit goed…hahaha!!! Leuk dat Juul en de kleine nog ff langskwamen.

 

Wanneer gaat Lisanne eigenlijk(wéér) op vakantie? En horen jullie nog wel eens iets van de familie Zuurman. Ik zal Jeroen eens een mailtje sturen vanaf hier. Schijnt ook makkelijk te zijn.

 

Ik ga er nu mee stoppen, ff een stukkie lezen in het boek dat ik op Schiphol heb gekocht(verzameling van Herman Finkers), ook heb ik afgelopen weekend Encarta 2007 gefixt van een matroos. Ook erg leuk.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 11-7-2007

Time: 2030(BT) = 0430(UTC) = 0630(NLT)

Pos:  11* 01.3’ N – 131* 24.1’ W

 

Goedesmorges,

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. We zitten nu alweer 17 dagen op zee, wat ik best lang vind. Maar ondanks dat de AC stuk is(JA!!, daar blijven we over zeuren!!), is het nog vol te houden. Al merk ik wel dat iedereen aardig kapot is en z´n tempo er op aan past. Slecht slapen werkt niet echt mee aan een productieve dag, toch word er nog aardig wat gedaan aan boord, valt me niks tegen.

 

Vanochtend stond, na het inmiddels bekende rondje sjorringen, de “Speedlocks” op het programma. Dit zijn een soort beugels die in een scharnier moeten als de luiken dicht zijn, d.m.v. een staaf(± 1 meter lang) kunnen deze dan gesloten worden. Hierdoor worden de luiken om de zoveel meter aangetrokken zodat ze strak op de “Coaming”(randen van het ruim) zitten. In combinatie met rubbers in de luiken zorgt dit ervoor dat het ruim waterdicht is, wat natuurlijk noodzakelijk is. Een aantal van de “speedlocks” moesten “iets” aangezet worden. Nou, dat viel ff tegen. De meeste moeren ervan zaten zo erg vastgerot dat dat nogal moeilijk ging. Dus met alle matrozen, bootsman, 3e stuurman, 1e stuurman en ik aan de slag. Sowieso is het niet handig om dit klusje nu te doen want we hebben lading op de luiken staan. Hierdoor zakken de luiken al extra, en de aangezette “speedlocks” zullen dus na het lossen van de catamarans extra moeilijk los gaan. Om dit te voorkomen moeten we dan eerst de “speedlocks” los maken. Normaal zet men de “speedlocks” aan zonder deklading maar die ouwe wilde het perse nu dus doen we dat. We zullen zien.

 

Genoeg technisch gelul, over naar iets nautisch. Gistermiddag was ik ff bij de 2e stuurman op de brug en die was bezig met kaartcorrecties. Aangezien ik hier ook nog een krabbel voor moet hebben in m´n takenboek vroeg ik hem of ik tijdens mijn wacht niet wat voor hem kon doen, vond ie een goed idee(scheelt hem ook weer werk). Dus ik tijdens m´n wacht aan de 1e stuurman gevraagd of dat goed was. Was wel goed zei hij, dus ik op de kaartentafel af, “Maar niet nu” klonk het……..Huh!? Nee, dat mocht ik vandaag dan wél doen met de 2e op wacht omdat hij me dat wel kon leren. Heb het 2 dagen bij Redwise gedaan, nou dan weet je toch wel ongeveer hoe dat gaat geloof ik. Maar goed, zwiegn en joa knikkn heb ik geleerd dus vanmiddag na het eten ben ik naar de 2e stuurman gegaan en heb ik een boel kaarten verbeterd. Heb de laatste week(week 23) wat ie had afgemaakt(ook tijdens m´n eigen wacht, toen mocht het dus wel).

 

Kaarten verbeteren houd in dat je de kaarten up-to-date maakt en houd. Sommige lichten worden verlegd, wateren uitgediept, havens uitgebreid, wrakken enz. enz. Dit krijg je elke week met de post(als je in een haven komt) aan boord en dit moet je dan verwerken. Op die manier ben je altijd op de hoogte van de laatste veranderingen. Kleine symbolen van boeien, dieptes of opmerkingen teken/schijf je zelf in de kaart(m.b.v. sjablonen eventueel). Grotere veranderingen zoals een compleet nieuwe haven knip je uit en plak je in de kaart. Het is belangrijk dat de punten voor een veilige navigatie zo secuur mogelijk gecorrigeerd worden. Minder belangrijk is de positie van een diepte in het “Great Barrier Reef” waaromheen toch al dieptes zijn waar deze schepen niet kunnen komen. Staat er bijvoorbeeld een gebiedje met een waterdiepte van 2.5 meter, moet je daar midden in ofzo een diepte noteren van 0.5 meter. Tja, boeiend zijn dat soort dingen niet voor ons maar we moeten ze er wel in zetten.

 

Zo, nou wel weer genoeg bijgepraat over allerhande zaken, hoop dat het ondanks de soms omslachtige uitleg toch nog interessant word gevonden. En zo niet……dan niet!! Hahaha!! Ik ga nu ff douchen en een biertje drinken. Misschien nog ff filmpie kijken ofzo, maar niet te lang want het is ondertussen alweer 2100(BT).

 

Groeten vanaf een gemeen slingerende Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Volgens A´dam doen we er in Manzanillo 12 uur over om de catamarans te lossen, zeiljachten uit het ruim lossen, alles weer dicht en de catamarans weer laden…….pfffwhaaahahaha!!! Grappenmakers!! (Laat ze dit niet lezen Jorg)

 

 

 

Date: 12-7-2007

Time: 2200(BT) = (UTC) = (NLT)

Pos:  12* 29.8’ N – 126* 28.7’ W

 

Hey!

 

Hier weer een berichtje vanaf camping “Egmondgracht”. Alles gaat nog steeds lekker hier. Camping vanwege het feit dat iedereen al 2 weken een plekkie zoekt om te slapen. In de hutten(vooral die van de matrozen en de kok) is het erg warm. Hierdoor liggen er ´s nachts dus mensen in de messroom op de banken te slapen. Dat is dus de camping….Hahaha!! Niet echt leuk, maar goed.

 

Vandaag weer het standaard rondje aan dek gemaakt en daarna de laatste “speedlocks” gefixt. Dat is dus klaar. Vanmiddag heb ik m´n stabiliteitsberekening in excel afgewerkt en tijdens de wacht aan de 1e stuurman laten zien. Klopte bijna dus dat was een mooie oefening voor mij. Heb met hem overlegd dat ik ná het Panama kanaal naar de vetput ga. Panama kanaal lijkt mij een erg mooi stuk om te varen en daarom blijf ik waarschijnlijk iets langer op de brug. Compenseer ik dan later wel weer, zit hier nog wel ff aan boord.

 

Verder weinig nieuws vanaf hier. Net na m´n wacht ff een biertje gedronken met de kok op het achterdek. Die arme man is stokongelukkig als het regent na 1800 want dan kan ie nergens wezen ivm de warmte, nu was het droog dus zaten we ff lekker op ´t achterdek. Beetje praten en ouwehoeren over van alles en nog wat.

 

Vanavond tijdens de wacht hadden we een brandalarm in de MK. Dus ik naar beneden gerend en kwam onderweg de meester tegen dus met hem een rondje MK gemaakt, op zoek naar de brand. Niks te vinden. 2e WTK was op wacht. Maar hij hoort na een vals alarm het brandalarm te resetten. Had ie niet gedaan en dus kwam het alarm nog een keer, weer naar beneden. 3e stuurman was er nu ook en die weet precies waar al die rook- en hittemelders zitten omdat ie die moet testen. Bleek een rookmelder vlak achter de uitlaatgassenleiding alarm te geven. Tja, wat moet je daar nou mee? 2e WTK had een ventilator erbij gezet zodat er iets meer “frisse” lucht bij komt ipv uitlaatgassen. Morgen zullen ze denk ik dat ding moeten vervangen als het spare aan boord is. Dat zal wel tegenvallen want zoveel spare is er niet meer wat ik begreep.

 

Morgen weer een dag, daarom kap ik er nu weer mee. Ga even dit mailtje op de bus doen, biertje opdrinken en dan tukken.

 

Groeten vanaf de Pacific,

 

Jorg

 

P.S. Vandaag tijdens de wacht 2(!) Japanse vissersboten in de buurt, i.c.m. 3 uur wacht ipv 4(ivm klok vooruit) zijn dat anderhalve boot per uur. Uniek denk ik zo!!!

 

 

 

Date: 13-7-2007

Time: 2030(BT) = 0330(UTC) = 0530(NLT)

Pos:  13* 47.8’ N – 122* 07.6’ W

 

Hallo daar,

 

Hoe gaat het daar in Nederland? Hier alles goed. Op het moment van schrijven slinger ik zowat m´n stoel uit. Er staat een redelijke deining van zo´n 3,5 meter. Omdat er 2 deiningen door elkaar lopen haalt het schip soms gemeen uit. Verder geen gekke dingen ofzo.

 

Vanochtend tijdens het controleren van de sjorringen aan dek had de bootsman opgemerkt dat er aan boord van 1 v.d. catamarans iets los lag dat lawaai maakte. Ik aan de kapitein gevraagd of we ff met een laddertje op de catamaran mochten klimmen om te kijken wat dat kon zijn. Dus hup, ladder gepakt en een boord geklommen. Bleek dat er in een deklocker een aantal loopplaten(“gratings”) tegen elkaar aan klapten. Wij die dingen fatsoenlijk gestuwd zodat ze normaal blijven liggen. Ook was er in de WC een plafondplaat naar beneden gekomen. We weten aan boord niet of dit al was voordat ze geladen werden of dat het door het slingeren van ons schip komt. Hoorde van de 1e stuurman dat er in de charter-party(overeenkomst tussen de eigenaar v.d. lading en het schip) niets stond over het controleren van het interieur dus is het eigenlijk niet onze zorg. Wél moeten dus elke dag de sjorringen gecontroleerd worden maar dat is normaal met elke soort lading. Tevens moeten de rompen van de catamarans elke dag afgespoten worden met de dekwas. Dit is om te voorkomen dat de speciale verflaag uitdroogt(dit staat dus wél in de charter-party).

 

Vanavond tijdens de wacht weinig bijzonders meegemaakt. Regelmatig een dikke bui voorbij gekomen. Het mooie op zee is dat je een flinke bui al op de radar ziet aankomen. Soms varen we er een halve mijl aan langs. Het zicht aan die kant is dan beperkt tot die halve mijl terwijl je aan de andere kant slechts wat wolken ziet en goed zicht hebt. Erg mooi om te zien. Als er zo´n bui vlakbij zit stel ik de radar iets anders af zodat eventuele schepen in zo´n bui zichtbaar worden. Geen schepen gezien vanavond.

 

Morgen ga ik ff aan dek om het vaste rondje te maken en daarna de store in de MK in waar de werkkleding ligt. Moet geïnventariseerd worden omdat er in Amsterdam 8 maandelijkse stores aan boord komen. Dat houd min of meer in dat het schip er weer 8 maanden tegen aan kan. Alles wat je maar kan bedenken word dan besteld. Veiligheidsmiddelen, etenswaren, werkkleding e.d., gereedschappen, spare-onderdelen(MK- en dek), schoonmaakspullen, poetslappen, alles wat je nodig bent voor de wekelijkse dingen eigenlijk. Tuurlijk trek je niet wekelijks een zuiger maar er moet wel een reserve-set aan boord zijn. Zal wel hectisch worden in dok maar het lijkt me wel interessant. Hoop dat ik bezoek kan ontvangen en misschien een nachtje naar huis kan maar dat zien we dan wel weer. Wil natuurlijk niks missen van de grote klussen die ze gaan doen, al weet niemand aan boord nog eigenlijk wat dat zal zijn.

 

Ik ga er nu mee stoppen, zo ff douchen en dan een biertje met een filmpie ofzo. Oh ja, en m´n laptop zo instaleren dat ik op de bank kan computeren, stuk relaxter met dat geslinger.

 

Groeten vanaf camping Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Een gedachte voor het weekend:

 

“Er zijn 3 soorten mensen; mensen die leven, mensen die dood zijn en mensen die varen”

 

Goede rust!!

 

 

 

Date: 15-7-2007

Time: 2115(BT) = 0315(UTC) = 0515(NLT)

Pos:  15* 30’ N – 112* 38’ W

 

Hey!

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Vandaag was het zondag dus lekker uitgeslapen. Beetje gerelaxed vanmiddag en om 1600 op de brug. Kwamen weer een bootje tegen(bulkcarrier). Verder weinig bijzonders eigenlijk. Door het verzetten van de klok moet ik om

0000(UTC) een weer OBS maken. Dat is een observatie van het weer. O.a. de luchtdruk, temperatuur, deining, wind, neerslag, bewolking enz. word dan verstuurd naar een landstation. Aan de hand van deze observaties kunnen ze een goed beeld krijgen van het weer op zee. Aan de hand van deze weerobservaties kunnen jullie ook zien waar we ons bevinden. Op www.sailwx.info moet je dan ff zoeken naar “Egmondgracht” of “PDWG”. Dan kunnen jullie zien waar we zitten.

 

Gisteravond een rustige zaterdagavond, heb eerst een pilsje gedronken met de kok op het achterdek en ben daarna een filmpje gaan kijken in m´n hut. “Scarface” blijft toch altijd een klassieker. Morgen weer een nieuwe week, zal wel weer beginnen met de sjorringen controleren. Daarna weet ik het nog niet, denk dat ik de 3e stuurman mag gaan helpen met allerhande dingen. Ook hebben we morgen weer de maandelijkse brandrol. Stuurman had het over een verrassing……wat dat nou weer mag zijn. Zien we morgen wel weer.

 

Gistermorgen zijn we trouwens van koers veranderd omdat er een tropische depressie op onze weg lag. Door ipv 073* een koers van 110* te sturen zijn we daar mooi omheen gevaren. Ik blijf tot ná het Panama kanaal aan dek omdat dat stuk me erg interessant lijkt. We krijgen daar ook een nieuwe compressor voor de AC maar die zal alleen geïnstalleerd worden en waarschijnlijk pas in de US in bedrijf worden gezet.

 

Zoals het er nu uitziet komen we over 2 dagen aan in Manzanillo. Tegen 1800 lokale tijd. Dan zal er nog wel ff wat moeten gebeuren aan dek maar ik hoop dat ik daarna nog ff de wal op kan. Lijkt me een leuk plaatsje.

 

Ik stop er nu weer mee, geef wel ff een belletje als we in Manzanillo zijn.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 16-7-2007

Time: 2210(BT) = 0310(UTC) = 0510(NLT)

Pos:  ……

 

Hola!

 

¿Cómo estás? Hier alles goed. Vandaag maandag dus een nieuwe werkweek begonnen. Viel niet mee voor de meesten. De vermoeidheid begint volgens mij toe te slaan. Vandaag eigenlijks hetzelfde gedaan als andere dagen, sjorringen checken, schilderen met de 3e stuur. Na de koffie hadden we dus brandrol. De “verrassing” van de 1e stuurman was dat niet alleen de 2e stuurman en 2e WTK perslucht op moesten doen, maar ook de 3e stuurman en 3e WTK. Dit om onderzoek te gaan doen naar de “ruimbrand”. Enige verwarring was het gevolg. Maar in het echt kan dit natuurlijk voorkomen, vandaar. Na de brandrol hebben we nog noodsturen gedaan wat ook een reguliere drill is, mocht het schip niet meer vanaf de brug te besturen zijn dan moet dit ter plekke(stuurmachinekamer via telefoon) gebeuren. Daarna evaluatie en toen was het alweer bijna hapjestijd.

 

We zijn niet in de buurt van orkanen, typhonen of wat dan ook. Een tropische depressie is een erg laag druk gebied wat slecht weer veroorzaakt. Daarom zijn we om gevaren. De naam volgens de weerberichten is “Five-E”(Five-Echo). Zo noemen ze die dingen dus. Doordat we tijdig op de hoogte zijn gesteld hebben we er eigenlijk helemaal geen last van gehad dus alles is binnen gebleven.

 

Onze ETA(Estimated Time of Arrival = verwachte aankomst tijd) bij het loodsstation is rond 1600 morgenmiddag(dinsdag 17/7). Tegen 1700 voor de kant en dan voorbereidingen maken om de 18e de catamarans te lossen. Sjorringen losgooien e.d. Met een beetje geluk is er dan ´s avonds tijd om de wal op te gaan. Niet te lang want de 18e om 0800 moeten we beginnen met het lossen van de zeilboten. Vóór die tijd moeten de catamarans dus nog gelost worden. Het hele lossen(catamarans), lossen(zeilboten) en

laden(catamarans) doen we zelf. De charteraar komt wel vanuit Australië over om te begeleiden enzo. We zullen wel zien hoe het loopt.

 

Wat die weekend gedachte betreft; die had iemand vorige week zondag op het white-board in de messroom geschreven, vond het wel een goeie(en waarheid als een koe natuurlijk).

 

Jullie vermaken je zelf dus wel daar door te “duo-fietsen”, shoppen, ramptoerist uithangen etc.???? Mooi zo! Denk dat Milou Peter en zien laivert op kwam halen om bij het PK-weekend in Dalerveen te gaan kijken. Kan het mis hebben maar Milou had het daar over zaterdagavond(middag voor ons). Nieco moest natuurlijk keihard z´n best doen om met 1 of andere rampenbak te winnen…hahaha!!! Oale crosser!! Crossen valt hier een beetje tegen, doen gemiddeld zo´n 12 mijltjes per uur, rond de 50 per wacht.

Aangezien de uurtjes klok altijd tijdens de 16-20 wacht worden gedaan doen de 1e stuur en ik “slechts” rond de 40 mijl. Wat natuurlijk ook wel weer logisch is……

 

vanavond na het eten om 1730(1745 ongeveer weer boven) hadden de kapitein en ik(de ouwe lost ons altijd ff af) een schitterend plaatje. Een vogel scheerde laag over het water achter een vliegende vis aan, en verdikke vangt em ook nog. Super om te zien!

Ook nog een joekel van een schildpad gezien. Helaas was ik te laat om een foto te maken. Neem m´n fotocamera steeds wel mee naar de brug maar ben steeds te laat. Ach ja, de herinneringen blijven toch wel.

 

Ik stop er nu weer mee, ga zo op m´n rug staan.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Om 0500 wakker worden om te pissen en dan keiharde kramp in je rechtervoet hebben, is nooit grappig…….

 

P.P.S. Deze mail is een dag te laat omdat die ouwe gisteravond druk op de scheepspc was. Ben benieuwd wie er in het gastenboek staat.

 

 

 

Date: 19-7-2007 (20-7-2007 (UTC))

Time: 2120(BT) = 0220(UTC) = 0420(NLT)

Pos:  17* 36.6 N – 102* 16.4’ W

 

Goedemorgen/middag/avond,

 

Of wat het dan ook maar mag zijn bij jullie(nacht nu in NL). Hoe gaat het daar? Hier gaat alles lekker. Blij dat we weer varen, want een haven waar je toch niet de wal op kan vind ik maar niks. Nu dus weer onderweg van Manzanillo(Mexico) naar Bilboa(Panama). Ik zal ff een verslagje doen van de laatste 2 dagen in Mexico.

 

Ik hing dinsdag al beetje rond op de brug tijdens de aanloop van “Manzanillo VTS” (VTS  = Vessel Traffic Service). Vlak voor de loods kwam heb ik het roer genomen(van auto naar handsturen) en volgde ik de orders van de kapitein op. Tegen 1515 loods aan boord en toen zijn orders uitgevoerd. Aangezien de 1e stuurman tijdens aankomst en vertrek het roer bediend heb ik toen hij boven kwam het roer over gegeven en heb ik snel m´n oranje gevechtspak(lees: overall) aangetrokken, camera mee en naar de bak gegaan waar de 2e stuurman, bootsman en 2 matrozen staan. Meegeholpen met vastmaken en nog wat aan dek gewerkt.`s Avonds zou er niet gelost worden wat op zich wel lekker was. Gezellig biertjes gedronken met de meester en de 2e stuurman. Het heeft zowat de hele avond knetterhard geregend en geonweerd maar we zaten binnen dus dat maakte niks uit. De kok was gevlucht naar een hotel mét airco……hahaha!! Groot gelijk!

 

Volgende ochtend om 0630 bakkie gedaan, we zouden om 0700 beginnen met het(tijdelijk) lossen van de catamarans. Om 0730 zijn we begonnen met het weghalen van de sjorringen aan dek omdat het toen pas wat droger werd. Tegen 0740 begon de eerste hijs(tandem = 2 kranen die 1 stuk hijsen). Na een klein half uurtje lag de 1e catamaran langzij dus dat ging nog best snel. Om 0830 zijn we begonnen met de 2e en die lag om 0855 langszij. Ook zonder al te grote problemen. Toen met z´n allen het ruim in om de sjorringen van de zeilboten weg te halen. We konden de luiken op dat moment nog niet openen i.v.m. zware regen. Tegen 1145 werd het wat droger en zijn we begonnen met het lossen(daadwerkelijke lading voor Manzanillo) van de eerste zeilboot. Dit ging ook allemaal voorspoedig maar daarna hield het op met zachtjes regenen en moesten de luiken weer dicht. Tegen 1230 gegeten en het bleef maar regenen. Normaal niet zo erg maar de lading zand in het onderruim mag niet (te) nat worden, vandaar. De hele middag standby gebleven aan boord.

 

Tegen 1930 zag het weer er wat beter uit en zijn we weer aan dek gegaan. De 2e zeilboot, de volgboot en de 3 bundels met masten moesten nog gelost worden. Daarna dichtgooien, catamarans terug aan dek….. was allemaal best wat werk. Uiteindelijk tegen 0430 ´s nachts klaar(zeeklaar). Iedereen was aardig naar de kloten. Toch werd er gezamenlijk stug doorgewerkt……al viel dat soms niet mee. Samen de klus geklaard zoals het hoort! Toen gedoucht en pitten want om 0900 vanochtend hadden we alweer de loods aan boord voor vertrek. Tegen 0930 waren we buitengaats, nog met de matrozen en bootsman voorop het anker zeevast gezet en wat dingen in de bak opgeruimd. Toen naar de brug om 1015(koffietijd) en heb toen tot 1200 de wacht van die ouwe over genomen omdat hij allerlei belangrijke dingen door moest geven aan o.a. kantoor. Ben lekker in de stoel gaan zitten en geregeld een rondje maken om te kijken voor andere schepen.

 

Was dus een best zware dag/nacht maar ik vond het wederom zeer interessant en leerzaam. Iedereen voelt zich net zo moe als jouw dus valt het dan wel weer mee, zeg maar. Hahaha!! Ook was er een ploeg walmensen om te helpen, nou die taco-vreters die snappen het ook niet allemaal even goed zeg, tjonge jonge!! Maar ze wilden wel helpen en in sommige gevallen zei die ouwe tegen me: “Laat die lui dat domme werk maar doen, ga jij maar kijken en opletten”. Hahaha!! Had ie wel gelijk in soms. Al met al weer een voldane dag gemaakt, maar ben nu toch ook wel weer blij dat we varen. Grootste minpunt was dat ik niet de wal op kon, maar dat zat er niet echt in, ik loop stage aan dek en dan vind ik het niet gepast om er tussen uit te knijpen terwijl een extra man aan dek best fijn is.

 

Genoeg over mij nu, ik wil iedereen graag bedanken voor de eerste lading post die ik in Manzanillo heb mogen ontvangen(incl. brieven en playboy uiteraard). Ook leuk dat mevr. Geesje iets in het gastenboek geschreven had. Grappig hoor. Keep up the good work!! Dat mot ik ook! Ik ga nu deze mail op de bus doen. Zal proberen in de VS wat lege cd-roms(of internet) te scoren zodat jullie alvast wat foto´s kunnen zien.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Het verfvlot(rechthoekige bak van waaruit geschilderd kan worden) staat sinds gisteren in de achterkuil(is voor de accommodatie), deze word gebikt en dan van binnen blauw geschilderd zodat we een zwembadje hebben…lekkerrrrr!!!

 

 

 

Date: 20-7-2007

Time: 2210(BT) = 0310(UTC) = 0510(NLT)

Pos:  15* 14.7’ N - 97* 34.2’ W

 

Moi!

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Zijn dus onderweg naar het Panama kanaal waar we ongeveer dinsdag aankomen. Lijkt me een leuke ervaring.

 

Gistermiddag na het eten ben ik maar eens te kooi gegaan om wat slaap in te halen. Ben ik potdomme toch door de wekker heen geslapen. Werd om 1615 wakker en ben toen snel naar boven gegaan. Waarschijnlijk had de 1e stuurman me niet verwacht want hij heeft me niet ff gebeld, maar wel zeggen dat ik “mooi op tijd ben”. Jaja, ook zo is de 1e stuurman hier….. grrrr. Nou goed, tijdens de wacht weer wat gekloot met het nemen van een azimuth e.d.

 

Tijdens de wacht kwam er nog een zeilbootje in zicht(2 á 3 mijl aan bakboord). Dus zijn we bakboord uitgegaan zodat we op zijn kont stuurden en er ruim achterlangs gingen(gebeurde iets na 1900. Kreeg ik nadat ik de 2000 positie in de kaart had gezet op m´n kloten omdat we i.p.v. 0,3 mijl aan stuurboord, nu 0,6 mijl aan bakboord van de koerslijn zaten. Een geknetter en getier was wat mij ten ore kwam. Pffff, doe ff normaal zeg, het gaat om een paar kabels(kabel = 0,1 mijl = ± 180 meter). Alsof we geen ruimte hebben ofzo. Kan toch ook op een normale manier gezegd worden. Heb het er later nog met de 3e en vandaag met de 2e stuurman over gehad en die moesten er enigszins om lachen, vanwege het feit dat een stuurman zich daar zo over opwind. Volgende keer zal ik hem elke 0,01 kabel dat we van de koerslijn zitten inlichten. Zal ie snel flauw zijn. Genoeg nu.

 

Vanochtend de sjorringen(dit keer alleen aan dek) gecontroleerd en ff paar plekjes in de CO2 ruimte geverfd. Na de koffie heb ik het schakelkastje van de hoorn dichtgekit, deze was niet geheel waterdicht meer. Vervolgens heb ik met de bootsman een stuk geperst karton(weet de NL naam zo niet, word bij elke bouwmarkt wel verkocht) geprepareerd om een raam van 1 v.d. catamarans te beschermen. Dat raampje is tijdens het lossen namelijk tegen de kraan gekomen en dus compleet versplinterd(zoals een voorruit van een auto). Aan de binnenkant met de 1e stuurman ge-duct-taped. Hij leek op een welbekende behanger met die lange stroken tape……..gnegne. Gemeen ben ik weer….. Toen was het alweer 1200 en dus zat het werk er weer op. Vanmiddag heb ik de kaartjes die ik in Manzanillo heb ontvangen opgehangen in m´n hut, die lijkt nu iets minder op een ziekenhuiskamer.

 

Het verfvlot(straks zwembadje) is vandaag gebikt en in de primer gezet. Ook hier was onze stuurbaas niet zo blij mee, aangezien er een “bak met zout water in de achter kuil staat te rotten” en “We niet aan boord zijn om te recreëren” en hij “verantwoordelijk is voor het onderhoud”. Pffff, hou op schei uit, gun je bemanning ook eens wat. De kapitein wil het wél dus het gebeurt. Morgen zullen we de binnenkant eens van een mooi blauw kleurtje voorzien en dan kunnen we in de vrije tijd lekker chillen in het zwembad. Lijkt me lekker.

 

Na het Panama kanaal ga ik in de vetput aan de slag. Ik loop in tegenstelling met de vorige stage een dagdienst van 0800 tot 1700. Dit heeft te maken met het feit dat onze 2e WTK een rus is die voor het eerst bij Spliet vaart. Als iemand met hem praat verstaat diegene geen letter van z´n verhaal, laat staan als je in de MK staat met lawaai en oorkleppen op. ´s Ochtends van 0800-1200 loop ik dan met de meester mee, en ´s middags van ± 1230-1600 met de 3e WTK(Flip) wat een goeie is volgens mij. Het laatste uurtje loop ik dan met de 2e WTK mee. Zal wel loslopen. Als eerste ga ik weer een plattegrond maken van elke verdieping. Gewoon schematisch zodat ik overal bijlangs loop en weet waar alles zit. Heb er al best zin in.

 

Nog ff over die spreuk, dat had de meester op het whiteboard geschreven. Later stond er nog een goeie op: “Varen is leuker dan je denkt, maar niet zo leuk als je gedacht had” Nu kap ik er mee. Ik hoor het wel weer vanaf jullie kant.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 22-7-2007

Time: 1130(BT) = 1630(UTC) = 1830(NLT)

Pos:  11* 19.8’ N – 89* 54.4’ W

 

Hallo,

 

Hoe is het daar? Hier alles nog steeds okee. Ben nu een maandje aan boord en dat ging eigenlijk best snel.

 

Gisteren was het zaterdag en had ik na het controleren van de sjorringen de rest van de dag vrij. De bootsman vroeg me tijdens het rondje aan dek of ik hem wilde helpen met een ladder van de kraan te herstellen. De ladder zit aan de buitenkant zodat de kraandrijver in geval van brand in de kraan via de buitenkant naar beneden kan klimmen. Tijdens het lossen van de catamaran van luik 3 is er iets tegenaan gekomen en dat ding was dus compleet verbogen en hing er maar een beetje bij. De bootsman had hem er ´s nachts met een matroos afgesleuteld en aan dek gesjord. Gisteren dus de hele ochtend wezen rammen, buigen en lassen om de ladder weer een beetje in fatsoen te krijgen. Maandag moet er nog wat gelast worden en dan is ie eerst weer te gebruiken.

Denk dat er in dok een nieuwe komt. Was in ieder geval een leuk klusje.

 

Gisteren na m´n wacht ben ik naar de flippen gegaan om een biertje te drinken. Aangezien de matrozen ´s nachts op de uitkijk op de brug staan ben ik met de bootsman overgebleven. Zijn lekker buiten op het achterdek gaan zitten en hebben het over van alles en nog wat gehad. Hij wil graag dat ik in zijn verlof(ergens in maart 2008) naar de Filipijnen kom zodat ik zijn familie enzo kan zien. Hij had dan ook nog wel een leuk nichtje….hahahah!!! Lachen jongen!

Ik zei dat ik dat nog maar moest zien. Ga nu ff douchen en dan eten, ben er zo weer.

 

1320: Daar was ik weer, lekker gegeten weer. Wat dat gevloek betreft. Valt wel mee op zich, maar het kan ook op een normale manier. Onze posities(om de twee uur nu) lezen we af van de GPS, schrijven het in het journaal en zetten de positie in de kaart met de tijd erbij. Aangezien ons sextant naar de knoppen is, gebruiken we die niet. Oh en Pa, die stuurman is toevallig wel een oud collega want hij heeft in de 70-er jaren ook bij Nedlloyd gevaren, ik noemde een paar schepen waar jij toen op zat en een paar daarvan heeft hij ook op gevaren, misschien wel samen…hahaha!!

 

Ik heb ook een aantal handtekeningen mogen ontvangen. Niet zo veel want als de stuurman me niet heeft gezien iets doen tekent ie er niet voor….. Neem vanmiddag m´n takenboek gewoon weer mee om er nog een paar af te troggelen. Ik ga nu stoppen, deze mail posten en dan de 2e stuurman helpen met kaartverbeteringen.

 

Groeten van de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 23-7-2007 (24-7 UTC & NLT)

Time: 2120(BT) = 0120(UTC) = 0320(NLT)

Pos:  08* 16.7’ N – 83* 58.6’ W

 

Hey!

 

Hoe is ie daar?? En hoe gaat het met oma? Hoop dat ze er snel weer bovenop is. Het werken in de Voorde bevalt dus nog steeds?? Leuk joh! hier bevalt het werken aan dek en het wachtlopen op de brug ook nog steeds. Vooral aan dek met de matrozen, 3e en soms 2e stuurman is het goed werken. Alleen is onze 3e stuurfiguur een Rus en die zijn over het algemeen nogal lui en laks. Wat de AC hier betreft, er komt als het doorgaat een nieuwe(overhaalde) compressor in Panama(waar we morgen aankomen). De machinisten gaan hem al wel aansluiten e.d. maar de meester wil hem door een specialist in de U.S. in bedrijf laten stellen(Weer zo´n spreuk van hem: “varen is kloten klaren”). Geef hem groot gelijk.

 

Vandaag wederom ´s ochtends eerst sjorringen gecontroleerd aan dek en daarna met de 3e stuur de ballast tanks gepeild. Dat gebeurt met een soort lange rolmaat met een gewichtje eraan die ik dan in een (peil)pijp aan dek laat zakken totdat ik hoor dat ie op de bodem van de tank is. Knapte op een gegeven moment dat lint. %&#®!!!!!! Ander peillint gehaald en verder gegaan. Moet t.z.t.(waarschijnlijk in dok) iemand de tank in om deze te inspecteren en dat lint eruit te halen. Daarna heb ik met de 3e stuurman enkele brandalarmen getest. Hij dacht dat dit maandelijks moest maar dat is dus maar 3-maandelijks(elke maand visuele controle). Hadden een zone(6, trappenhuis) die steeds aangaf dat er een melder mistte. 3e stuurfiguur geloofde me niet dat er in het trappenhuis(kapiteinsdek) ook nog een rookmelder zit die misschien niet goed meer was. Nee dat was niet zo, op het kapiteinsdek zit alleen een rookmelder in de gang. Uiteindelijk heb ik hem dan toch zover gekregen dat ie meeging kijken, wij dat ding testen(met een spuitbusje “neprook”) en ja hoor, zone 6. Hahaha!! 1-0 voor de stag!! Later hebben we voor de zekerheid nog enkele melders getest en toen was het alweer etenstijd.

 

Vanmiddag tijdens de wacht was het “iets” drukker dan andere dagen omdat we nu dichtbij het Panamakanaal komen. In de verte een aantal grote schepen te zien. Ook dolfijnen gezien(al eerder gezien maar nu ook op film), schildpadden en enkele vissersbootjes. Tijdens de wacht ook de stuurboord brugvleugel gelakt en azimut-jes genomen om de kompasfout vast te stellen. Dit lukt me nu gelukkig wel en de 1e stuur was dus vrij “mild”. Hahahah! Wat een man. Na het Panamakanaal ga ik naar de MK(maandag begin ik) en daar heb ik ook wel zin in. De meester is een aardige vent(komt uit de Achterhoek). De 2e machinist loop ik niet zoveel wacht mee(is een Rus en bijna onverstaanbaar, ook buiten de MK) en de 3e WTK is een flip waar ik het nu al goed mee kan vinden. Zal wel goed komen denk ik zo.

 

Het zwembad is ook compleet geschilderd en die zal morgen wel gevuld worden. Zullen zien wie er het eerste en meeste in ligt, ik denk dat de kok een goede winnaar is. Maar het was een idee van die ouwe dus die dingt ook mee. Gheghe, aankomend weekend in de Carib maar eens in het badje poedelen onder het genot van een kouwe klets.

 

Ik stop er nu mee, tis ondertussen alweer 2145(BT), ff douchen, mail sturen en dan te kooi. Probeer in de buurt van het land wel weer eens te bellen.

 

Goede rust,

 

Jorg

 

 

 

Date: 24-7-2007

Time: 2020(BT) = 0120(UTC) = 0320(NLT)

Pos:  07* 39.3’ N – 79* 45.1’ W

 

Hola!

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Zijn nog ongeveer 80 mijltjes verwijderd van de ankerplaats van Balboa(Panama). Daar zijn we rond 0300 vannacht. Als het goed is komt er dan meteen een bunkerboot langszij om ons van de nodige brandstof te voorzien.

Morgen tegen 1830(BT) = 0130(NLT) gaan we dan de eerste sluizen binnen. Kijk maar of er iets te zien valt op de webcam. Kan hier waarschijnlijk niet met m´n mobiel bellen omdat ze hier een ander vaag systeem gebruiken.

 

Vanochtend om 0750 kwam ik op de brug om te vragen wat ik vandaag mocht gaan doen, heb toen eerst het spiegeltje in de periscoop schoongemaakt. Hiermee kunnen we van binnen het kompas(magnetische) bovenop de brug aflezen. Daarna zei de kapitein dat ik maar weer de wacht moest overnemen want hij had het weer druk met allerlei papieren. Dus ik de stuurbaas gebeld en gezegd dat ik niet aan dek zou werken. Was een erg interessante wacht, koerswijzigingen e.d. mocht ik allemaal zelf doen, als ik me verstand maar gebruikte. Ook i.p.v. GPS posities, radarpeilingen genomen om de positie te bepalen. Je neemt dan een landpunt en neemt daar de afstand en richting van. Leuker dan op zo´n oversteek beetje de GPS aflezen en in de kaart zetten. We varen in principe wél op Waypoints en op de oversteek lezen we onze positie af van de GPS. Zodra we peilingen met de radar(richting-afstand) en/of zichtpeilingen(twee punten, waar ze kruizen zit je) kunnen nemen doen we dat.

 

Vanmiddag net na 1600 werden we opgelopen door zo´n oerlelijke carcarrier. Ging die Chinees ons oproepen om te vragen of we van plan waren koers te veranderen…….? Nou, niet direct maar over 8 mijl wel. Okee, dan zou ie een mijl van ons afblijven.

Pffff, wat een nutteloze oproep. Gebruik je verstand en dan houd je toch altijd vrij van een ander schip? Omdat die schoenendoos 14 knopen liep haalde hij ons in en ging toen van stuurboord naar bakboord voor ons over, nou ja, waren we daar ook weer vanaf. Rare mensen, die Chinezen.

Verder weinig bijzonders gehad tijdens de wacht. 3e stuurman probeerde net na 2000 “Flamingo Island Station” op te roepen maar zonder succes. Zuid- Amerika hè, mañana, mañana!!

 

Met een beetje geluk kan ik ook ff een fotootje mee-mailen. De kapitein zei dat ie me voor een keer wel wilde matsen. Zal ze ff verkleinen en dan aan die ouwe geven. Voor nu stop ik er mee.

 

Groeten Jorg

 

 

Date: 27-7-2007

Time: 2015(BT) = 0115(UTC) = 0315(NLT)

Pos:  16* 22.6’ N – 80* 53.7’ W

 

Hey,

 

Hoe gaat het met jullie? Zo te lezen ging het nog niet zo best met oma? Begin me wel een beetje zorgen te maken hoor….. niet leuk dus. Gelukkig kun je altijd bij mensen als Carla terecht om je hart te luchten, dat is dan wel fijn. Hoop dat het gauw weer beter gaat met omaatje.

 

We zijn gisterochtend tegen 0330 ten anker gegaan bij het Panamakanaal. Daar kwam tegen 0500 de bunkerboot langszij. Omdat er iets verkeerd ging(niet met het bunkeren hoor) vond de schipper van die schuit het nodig om ff flink z´n hoorn te gebruiken.

Iedereen die aan boord sliep werd zo´n beetje wakker ervan. Eikel!! ´s Ochtends hebben we de vrijevalboot voorbereid om deze d.m.v. de davits te laten zakken en een rondje te(test) varen. Eenmaal in het water de motor gestart en varen, leek me erg leuk alleen viel nogal tegen omdat er een probleempje was met het uitlaatsysteem v.d. motor. De hele boot vol rook en dat was dus niet zo fijn. ´s Middags na het eten ben ik ff gaan liggen want ´s avonds stond de kanaal transit op het programma. Tegen 1815 was de loods aan boord en gingen we anker op.

 

Eenmaal bij de eerste sluizen(Miraflores) werden we vastgemaakt met staalkabels aan locomotieven die ons door de sluizen trekken, zelf gebruikten we de motor ook wel, de treintjes helpen vooral bij het af remmen en het in positie houden. Erg mooie ervaring. 26 meter hoger vervolgden we onze reis door het kanaal. Ben toen weer te kooi gegaan en tegen 0130 beldde de 2e stuurman me weer omdat we bij de Atlantic sluizen(Gatun) waren. Hier heb ik op orders van de kapitein het schip door de sluizen gestuurd. Erg gaaf, tijdens het omhoog en omlaag brengen van het schip was er plenty tijd om foto´s en filmpies te schieten. Uiteindelijk was het 0430 toen we buiten de breakwaters waren en toen heeft de 1e stuurman de wacht over genomen.

 

Vanochtend maar ff een beetje uitgeslapen en om 1000 weer koffie op de brug. Vandaag ben ik dan begonnen in de machinekamer. Als eerste een simpel plattegrondje gemaakt zodat ik alles een beetje weet te vinden. Na het eten met de 3e WTK mee geweest, hij heeft me het 1 en ander laten wat er aan installaties aan boord is. Daarna zei hij me dat ik maar goed de leidingen moest gaan volgen. Ben begonnen met het koelwatersysteem v.d. hoofdmotor. Deze is bijna klaar. Ik ga alle hoofdsystemen op papier zetten zodat ik strakjes ook zelf dingen kan gaan bedienen eventueel.

 

Jullie ook gefeliciteerd met Lisanne! Heb haar vannacht nog met haar ge-sms-t en vanmiddag heb ik haar ff gebeld. Zal er zo ff 1 op haar drinken. Ik stop er nu weer mee, slingeren weer behoorlijk. Ben maar op m´n bank gaan zitten, met stoel donder ik nog een x om ben ik bang.

 

Heb trouwens in Panama weer post gehad, niet zo veel maar dat mag de pret niet drukken. Allemaal weer hartelijk bedankt. Ik zal in de US ff op pad gaan voor o.a. lege cd-roms, kaartjes, souvenirs, kleding. Hahaha, arme student!!! Ik stop er weer mee!

 

Groeten vanuit de Carribean,

 

Jorg

 

 

 

Date: 29-7-2007

Time: 1300(BT) = 1800(UTC) = 2000(NLT)

Pos:  20* 36.1’ N – 84* 38.3 W

 

Hey,

 

Hoe is het ermee?? Hier in de Carribean is alles goed, warm ook maar dat wisten we al. Ik ben de dag na het Panamakanaal begonnen in de machinekamer. ´s ochtends eerst beetje uitgeslapen omdat het na Panama nogal laat was. Na de koffie begonnen met het maken van een plattegrondje en ´s middags heeft de 3e WTK me eerst rond geleid. Allerlei dingen laten zien, het meeste wist ik dus al omdat ik zelf al rond had gekeken. Tijdens zijn wacht ben ik begonnen het 1 en ander aan systemen op papier te zetten(leidingschema´s). Gistermorgen meegeweest met z´n “veiligheidsrondje”. We bleven hangen bij de uitlaat van de vrijevalboot. Deze bleek dus compleet verrot te zijn, niet zo gek dus dat er rook binnenkwam.

 

Vandaag is het zaterdag en ik heb vanochtend eerst maar eens m´n hut opgeruimd en schoongemaakt. Net gegeten en het zwembadje is gevuld dus ga ik daar zo eens in liggen. Die ouwe is er meteen na het eten al in gaan zitten. Hahaha!! Ben benieuwd wie er nog meer te vinden zijn vanmiddag. Flippen zijn in principe ook vrij maar die zitten niet zo graag in de zon geloof ik.

 

De AC is volgens mij deels van Carrier(compressor i.i.g.) In de States komt er een man bij om hem te vullen, en in bedrijf te stellen. Kijkt iedereen nu al naar uit.

 

Niet zo mooi van oma, hopen dat het gauw wat beter gaat. Zal vanuit de US ff een paar kaartjes sturen.

 

Leuk dat iedereen de verhalen nog steeds waardeert, vind het ook altijd leuk om ff van me af te schrijven wat ik die dag beleefd heb. Momenteel niet zoveel inspiratie maar dat komt wel weer.

 

Mooi dat Lisanne en Karin goed weer hebben, zal ze idd wel tegenvallen in NL. Ik ga nu stoppen, mailen en dan met een kouwe VB in ons badje zitten.

 

Groeten vanuit de Carib!

 

Jorg

 

 

 

Date: 30-7-2007

Time: 2100(BT) = 0200(UTC) = 0400(NLT)

Pos:  25* 42.2’ N – 90* 06.8’ W

 

Hoi,

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Het is zondag dus vandaag niet te veel gedaan. Beetje in de boeken gezeten vanmiddag, morgen begin ik aan m´n verslag over het smeeroliesysteem van de hoofdmotor.

 

Gisteren was het zaterdag, mooi weer en een zwembad in de achterkuil. Na het eten heb ik dus m´n zwembroek aangetrokken en ben lekker in dat zoutwaterbad gaan zitten, biertje erbij, lekker hoor. De flippen waren ook helemaal in hun sas en we hebben zo´n beetje de hele middag in en rond het zwembad gezeten. Tegen 2100 waren bij mij de knollen op en ben ik eens richting m´n hut gegaan. Beetje verbrand van de zon, maar dat trekt wel weer bij.

 

Morgen komen we rond 1700 aan bij het loodsstation van Lake Charles en dan is het nog een uurtje ongeveer naar binnen. Dit keer niet vanaf de brug maar vanuit de machinekamer, meelopen met motor afzetten, generatoren op het bord. Verder weet ik niet wat er gaat gebeuren, of er meteen gelost(catamarans eerst) gaat worden. Ik ben niet meer aan dek dus krijg je soms iets minder info. We zien het wel, hoop i.i.g. dat ik de wal op kan/mag. Heb Dollars besteld bij die ouwe dus moet ik ff een beetje de tourist gaan uithangen.

 

Verder eigenlijk geen nieuws, dus kap ik er weer mee. Nog ff een pilsje en dan maar(weer) te kooi.

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 30-7-2007

Time: 1920(BT) = 0020(UTC) = 0220(NLT)

Pos:  29* 37’ N – 93* 16.4’ W

 

Good evening,

 

Hoest daar? Hier alles welletjes. Vandaag weer een nieuwe week begonnen en ben weer de hele dag(8-17) in de MK geweest. Voornamelijk bezig geweest om dingen uit te puzzelen(leidingschema´s) en regelmatig een rondje om de diverse drukken en temperaturen te controleren.

 

Gisteravond rond 2130 zat ik nog ff een filmpie te kijken in m´n hut toen ineens m´n bureau- en kooilampje begonnen te flikkeren. Meteen daarna hoorde ik het alarmpaneel v.d. MK op de brug piepen en ben toen op de brug gaan kijken, hadden alarm op de uitlaatgassentemperatuur(te hoog). Beneden aangekomen zag ik de 2e WTK al druk bij het hoofdschakelbord om de hulpmotoren op het net te gooien en hoorde ik van de meester dat de brandstofpomp van cilinder 4 vastzat en dan willen de andere cilinders het “overnemen”. Hierdoor draait de motor nog maar op 5 cilinders maar moet elke cilinder extra leveren waardoor de uitlaatgassentemperatuur omhoog schiet. Brandstofrek gesmeerd en met enkele corrigerende tikken(met een koperen hamertje) liep de brandstofpomp van nr. 4 weer mee. Schijnt zo af en toe(en op A-boten wel vaker) voor te komen. Weer wat geleerd.

 

Momenteel varen we in de Golf van Mexico. Als je de zeekaarten van dit gebied bekijkt schrik je je kapot, zoveel boortorens, en allerlei obstakels met geluids- en lichtseinen. Is een complete vaarroute er doorheen zodat je veilig naar de haven kan komen. Hoorde tijdens het eten vanavond dat we rond 2100 de loods kregen, dus met de meester overlegd dat ik dan de hulpmotoren bij wil zetten. Wilde net onder de douche stappen(iets voor 1900) riep ie me dat het al om 2000 zou gaan gebeuren, nog géén minuut later: “Jorg, ze staan al bij!!”, dus ik nog niet douchen en naar beneden, maar de 2e WTK(op wacht nu) was al bezig ze op het net te schakelen. Volgende keer beter. Blijkt nu dus dat we vannacht ten anker gaan omdat er nog een boot op onze plek ligt. Hahahah!! Had het er met de meester vandaag nog over waarom hij(nog steeds) bij Spliethoff voer. Vanwege het feit dat het nooit zeker was wat er gaat gebeuren……en zo zie je maar weer.

 

Leuk mailtje Lisanne, ben hier ook zowat van m´n stoel gevallen van het lachen. Leuk om te horen dat je het mooi hebt gehad. Ik heb nog niet de kans gehad om de toerist uit te hangen(op Sydney na dan) maar dat zal nog wel komen.

 

Ook hebben we een nieuwe laadhaven hier in de U.S. Port Alfred ofzo. Gaan we projectlading laden voor A´dam. En in Wilmongton staal voor A´dam. Dat Port Alfred ligt vlakbij Lake Charles en zal dus niet zo lang varen zijn. Hopelijk komt morgen ook een man voor de AC.

 

Vandaag was er ook een telex van iemand van bemanningszaken, hij leefde met ons mee, zo zonder AC(hee dat rijmt!). Nou bedankt vent!! Hahaha, ondanks dat we nu al meer dan een maand in de zeikverziekende hitte zitten is de sfeer nog best goed te noemen aan boord, mede dankzij een erg goede kok en een hele schappelijke gezagvoerder. Tja, je kunt wel gaan lopen klagen en janken maar daar schiet niemand wat mee op, beter een tandje lager als de mogelijkheid er is om het een beetje vol te houden.

 

Ik ga er nu mee kappen, zo ff beneden kijken of er nog wat te beleven valt. In m´n hut(en in die van de rest) is het ongeveer 35 graadjes Celcius. Zwiet´n zegt ie!!

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 1-8-2007

Time: 1800(BT) = 2300(UTC) = 0100(NLT)

Pos:  29* 36.96’ N – 93* 16.38’ W

 

Hoi!

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Liggen al voor de 2e dag ten anker te wachten op een schip voor ons. Vanwege de regen aan land(en vandaag ook op de ankerplaats) kan het schip voor ons niet lossen(bulklading) en moeten wij dus wachten. Ach, we lopen nu gezellig met z´n vieren in de vetput. De meester is voornamelijk bezig met dingen te vinden die op de bestellijst moeten voor A´dam. Ik ben eerst samen met de 2e WTK bezig geweest met het vervangen van een aspakking v.d. brandblus/dekwaspomp. Daarna zijn we een soort gootjes aan de achterkant v.d. hoofdmotor wezen schoonmaken. Hier zat veel troep(gestolde olie) in en dat hebben we met diesel en lappen schoongemaakt. Daarna de “Hot-box” aan de voorkant. Hierin staan de brandstofpompen van de cilinders. Viel me erg mee hoe smerig deze was, vond em op de Stadiongracht vuiler(meer lekkage).

 

Net ff gegeten(macaroni) en zo ff m´n urenlijsten uitprinten en bij de kapitein en 1e stuurman inleveren. Daarna denk ik maar ff op het achterdek kijken, matrozen zijn aan het vissen. Gisteren hadden ze een heleboel gevangen waaronder een klein haaitje. Alles is al gefileerd(of hoe dat ook mag heten) en ingevroren.

 

Ik heb trouwens bij aankomst op de ankerplaats onder toeziend oog van de 3e WTK de motor gestopt. Ging wel aardig. De LT/HT koelpompen en smeerolie pomp zijn elektrisch aangedreven(i.p.v. door de hoofdmotor) en kunnen in eerste instantie bij blijven staan. Als de motor dan echt stil staat kun je die op je gemak afzetten en de voorverwarming bijzetten, zo blijft de motor lekker warm en heb je bij de volgende start een voorverwarmde motor(klinkt logisch, niet waar?).

 

Als het meezit gaan we morgen naar binnen. Mag wel een keer want die man van de airco moet ook aan het werk gehouden worden.

 

Hoop dat het ondertussen wat beter gaat met oma, zal in Lake Charles kijken voor een kaartje. Ook moet ik nodig shampoo hebben en zou een kapper ook wel uitkomen. Kan het wel met de tondeuse doen maar dat vind ik niet zo hip. Wel handig.

 

Ik kap er weer mee,

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 4-8-2007

Time: 1125(BT) = 1625(UTC) = 1825(NLT)

Pos:  Lake Charles

 

Hey daar,

 

Hoe is het ermee? Hier alles goed. Liggen sinds gisterochtend(vrijdag) een uurtje of 6 tegen de kant. Ben om 0730 gaan ontbijten en kreeg van de meester te horen dat ik nog ff een half dagje mocht helpen met het lossen van de catamarans. Na het eten met de 3e WTK de accu´s van de radio- en navigatie getest(zuurwegen en voltage meten). Zag er allemaal goed uit. Mooi kallempies aan gedaan want verder is er toch niks te doen, tenminste niet qua grote klussen in de machinekamer. Tegen 1500 kwam de man voor de AC. Die schrok nogal van wat ie zag, had ie nog nooit gezien volgens mij. Moest ie het systeem vacuüm zuigen……of wij een vacuumpomp daarvoor hadden, niet dus. Hij had er wel 1 maar die draait natuurlijk op 110 V. Dus wij vanaf de brug provisorisch een voeding geregeld. Op de brug zit namelijk wel een U.S. aansluiting met 110 V voor de laptops van de loodsen(met digitale zeekaarten). Uiteindelijk kon het systeem dus vacuum getrokken worden en daarna met Freon(R-22) gevuld worden.

Tegen 1715 ben ik afgenokt, de meester zei dat ik beter ff de wal op kon gaan.

 

Rond 1845 werden we opgehaald door een bus van het zeemanshuis om te gaan shoppen. De flippen(matrozen en 3e WTK) wilden het liefst naar de Wal-Mart(erg grote en uitgebreide supermarkt). Aangezien ik liever kleding ging kopen wilde ik we dan bij een “Mall” laten afzetten. Daar heb je véél meer verschillende winkels onder 1 dak. De chauffeur zei dat ie me dan om 2030 daar zou op halen en dan kon ik nog tot 2200 bij de Wal-Mart rondstruinen. Toen wilde de rest toch ook liever naar de Mall…..hahaha!!! Goed idee van me dus. In de Mall zat een grote kledingzaak waar ze onder andere Ralph Lauren en TH spul voor erg aantrekkelijke prijzen(want tax free tot vanochtend 0700) hadden. Heb me 2 mooie polo´s gekocht, samen nog geen $ 70,- Hahahah!!! In NL betaal je per stuk al meer dan € 70,-!!! Ook nog ff kadootjes gekocht(verassing!!) en later bij de Wal-Mart wat chips, nootjes, M&M´s, zonnebril-opzet-geval, lege cd-roms, bier(Heineken), DVD´s, goedkoop horloge voor het werk. Al met al weer geheel beladen naar het schip alwaar ik een paar keer moest lopen om alles in m´n hut te krijgen. Erg geslaagd dus.

 

Vandaag ben ik vrij en ga ik beginnen aan m´n verslag(Hoofdmotor smeeroliesysteem). Leidingschema´s heb ik afgelopen week al op papier gezet en nu ga ik dus op m´n laptop het verslag typen. Vanmiddag nog ff wat foto´s maken hiervoor. Misschien ga ik nog wel een keer de wal op want we liggen hier geloof ik nog wel ff. De grijper die onze bulklading lost doet het nog niet echt top. Gaat erg langzaam dus. Maakt mij niet zoveel uit, loop in de MK en dus heb ik weinig met dek te maken nu, op de catamarans na dan.

 

Verder weet ik nu ff niks meer te typen, tis alweer 1200 dus ga ik zo ff eten. Vanmiddag maar weer met m´n verslag bezig en voor de rest zie ik het wel. Bedankt iedereen voor de berichtjes in het gastenboek. Erg leuk!!

 

Groeten vanuit de U.S. van A!

 

Jorg

 

 

 

Date: 7-8-2007

Time: 1900(BT) = 0000(UTC) = 0200(NLT)

Pos:  Lake Charles, Louisiana, USA

 

Hey,

 

Hoe ist in Nederland? Hier alles z´n gangetje. Liggen idd nog steeds in Lake Charles. Schiet maar niet op met die ouwe aftandse walkraan. Stort om de haverklap door z´n hoeven vanwege te weinig power, gisteren draad geknapt, grijper in het ruim gedonderd……hahaha!! Ik lach er om. De AC werkt(e) weer. Vrijdag was er een monteur geweest met een onverstaanbaar accent, tel daar een dot pruimtabak bij op……reken maar uit!! Haha! Uiteindelijk draaide het ding wel en verrek! er kwam koudere lucht uit de roostertjes!! Erg fijn na meer dan 40 dagen zonder……

 

Gisteren heb ik met de 2e WTK hulpmotor 2 een 500-uren beurt gegeven. Dat houd in dat de smeeroliefilter, smeerolie en olie van de regulateur vervangen/ververst worden. Weinig bijzonders behalve dat ik een(vol, oud) filter liet stuiteren in het lekbakje eronder en daardoor een beste scheut in m´n gezicht kreeg…..verfrissend! Daarna bezig geweest met de 3e WTK om de HFO lektank te drainen(water). Hiervoor hebben we een pompje dat op lucht werkt gebruikt. Het ouwe ding deed het niet zo best meer en ik heb em daarna maar uit mekaar gesleuteld en schoongemaakt. Vanochtend dat ding weer in elkaar gezet en getest, werkte weer normaal.

 

2e WTK was ondertussen nog wat aan het proberen met de AC. De zuigleiding v.d. compressor bevriest namelijk geregeld en dat mag niet. Hierdoor vriest de zuigklep soms dicht en kapt ie er voor korte tijd mee. Normaal gesproken moet er aan de zuigzijde v.d. compressor heet gas(R-22) zitten, dan kan dat dus nooit gebeuren, hier dus wel. Na wat andere afstellingen had ie het voor elkaar dat ie niet meer bevroor vóór de compressor. Weer een stapje dichterbij…?

 

Vanmiddag ben ik met de 3e WTK bezig geweest met een vlammelder boven de hoofdmotor. Deze zou het niet meer doen maar achteraf bleek de gevoeligheid verkeerd ingesteld. Als onze koppen nu in de fik zouden vliegen worden we i.i.g. wakker gebeld, haha!!

Daarna begonnen aan het aanzuigfilter na de hoge zee inlaat. De moet schoongemaakt worden. Was eerst al een hele klus om een verotte afsluiter dicht te krijgen, toen de moeren van het deksel iets opgelost zodat de grootste druk eraf was. Toen was het alweer 1700 en we wilden gaan eten. Wilden idd, zagen in de controlekamer een HWTK met het gezicht op standje “niet vrolijk” lopen. Hij ging richting AC kamer dus ik vreesde alweer het ergste…bleek het aanzuigfilter v.d. compressor verstopt te zijn geraakt met rotzooi(en bevroren) en daardoor compleet vervormd en een boel olie tegen het schot en onderdeks. Kreng vervangen en weer dicht gesleuteld en gestart. Loopt nu weer(voor hoelang).

 

Jaja mensen, zoals iemand ooit eens zei: “Varen is leuker dan je denkt, maar niet zo leuk als je gedacht had”. Hahaha!! Ik kan er(gelukkig) nog steeds om lachen.

 

Ben trouwens vrijdagavond, zaterdagavond en maandagavond de wal op geweest(wat een luxe) om te shoppen. En geslaagd! Zooi mooie polo´s, spijkerbroek(Levi´s) en slippers gekocht. Ook nog wat andere zooi, voornamelijk nootjes en chips voor in m´n hutje.

Alle kleding is hier te koop voor een fractie van wat je er in Nederland voor betaald dus dat komt mooi uit.

 

Ik stop er nu weer mee, ff naar de (elektronische) brievenbus en dan wilde ik eens het boek van de AC doornemen. Misschien word ik er wat wijzer van.

 

Groeten vanuit de US,

 

Jorg

 

 

 

Date: 10-8-2007

Time: 1830(BT) = 2330(UTC) = 0130(NLT)

Pos:  27* 39.8’ N – 92* 03.1’ W

 

Hallo,

 

Hoe is het daar? Hier gaat alles goed. We varen weer. Gistermorgen tegen 1030 in Port Arthur tegen de kant. 1 catamaran werd gelost en toen werd er begonnen met het laden. Leek in eerste instantie ook hier langer dan gepland te gaan duren maar uiteindelijk lukte het toch volgens de planning. Overdag in de MK bezig geweest met een aantal kleine klusjes. ´s Middags kwam er weer een mannetje voor de AC. Zelfde bedrijf andere monteur. Volgens hem moest het systeem gedroogd worden met stikstof, vacuüm getrokken worden en daarna gevuld met Freon. Ook zou volgens hem de expansieventielen vervangen moeten worden. Hij kon de volgende ochtend expansieventielen meebrengen maar aangezien wij al om 0600 vertrokken werd dit niet wat. AC werkt dus wel maar nog steeds niet optimaal. Toen die man er was hebben we o.a. de olie v.d. compressor ververst en het aanzuigfilter (weer) vervangen. Ook deze was compleet in de soep gelopen. Hoe dat allemaal kan is voor ons allemaal een raadsel.

 

Na 1700 was ik vrij en ben ik ff in m´n hut geweest wat op ruimen, moet nog afgemaakt worden trouwens. Al dat shoppen geeft een rommel in je hut. Tegen 1900 ben ik gaan douchen en ff richting het zeemanshuis gewandeld(net buiten het haventerrein). Even op internet geweest en met die man daar zitten praten over van alles en nog wat. Tegen 2100 was ik weer terug en heb ik nog ff een biertje gedronken in m´n hut en daarna te kooi. Belde om 2330 die ouwe me of ik aan dek kon komen. Mooi dacht ik, kan ik ff helpen met de catamaran terugladen. Viel dat ff tegen, de matroos bij de gangway moest helpen en ik bij de gangway wacht houden. Erg saai dus, als er niemand meer aan boord komt. Heb uit verveling maar een stukkie hout gepakt en daar m´n nieuwe “multi-tool” op uitgetest. Dat ding heb ik ook in Lake Charles gekocht. Het is een tang maar met allerlei extra´s zoals mes, flesopener, schaartje enz. Erg handig voor in m´n hut. Tegen 0300 kon ik afnokken want ze waren klaar aan dek.

 

Vanochtend maar ff iets langer blijven liggen en om 1000 ben ik naar boven gegaan voor de koffie. Daarna de 2e en 3e WTK´s beetje geholpen. Vanmiddag heb ik het brandstofsysteem(bunkertanks, transferpomp etc.) nagelopen en op papier gezet. Zometeen ga ik verder met m´n verslag over het smeeroliesysteem v.d. hoofdmotor. Morgen en zondag ben ik in principe vrij en ga ik daar ook mee aan de slag. Ook nog maar ff m´n hut verder opruimen en schoonmaken, dat komt er in de havens nooit zo van.

 

Bedankt weer voor de berichtjes uit het gastenboek, had ze gisteren in het zeemanshuis al gelezen. De site ziet er weer mooi uit Pa, alleen nog geen foto´s maar dat is mijn schuld. Het cd-tje is gebrand en zal ik in Wilmington op de post doen. Ook het filmpie van het Panamakanaal is erg leuk. Was ook erg indrukwekkend en interresant.

 

Ik ga er nu weer mee stoppen, mailen en dan met m´n verslag bezig. Misschien later nog ff kijken of de bootsman nog wakker is, ff slaapmutsje doen.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 11-8-2007

Time: 1630(BT) = 2130(UTC) =2330 (NLT)

Pos:  25* 43.1’ N – 86* 35.9’ W

 

Goedenavond,

 

Hier weer een mail vanaf de Egmondgracht. Zal wel niet zo´n lange worden want gisteren ook al gemaild en in de tussentijd is er weinig gebeurt. Het is weekend dus er zal ook niet zoveel gebeuren. Alles is hier nog steeds okee, varen alweer een dag en dat is toch een wezenlijk verschil met het liggen in een haven. Als WTK valt dat op zich nog wel mee, je kunt aan de hoofdmotor gaan sleutelen wat je normaal(liever) niet op zee doet. Ook andere klussen kunnen gedaan worden, echter hier aan boord zijn de spares schaars, de WTK´s zoeken steeds wel weer een klusje waar ik dan aan meehelp.

 

Voor de kapitein, stuurlui en de matrozen is het in de havens over het algemeen hard werken. Helemaal nu we die 2 catamarans op de luiken hebben staan. Voordat er ook maar iets in het ruim geladen of gelost kan worden moet(en) de catamaran(s)er gelost worden. Na het laden/lossen moet(en) deze ook weer terug op z´n plek. De catamarans zijn nu in totaal 4x geladen en 3x gelost. Dat is te merken want het laden/lossen gaat steeds soepeler en iedereen weet nu onderhand wel wat er moet gebeuren. Voordat er gelost word moeten eerst alle sjorringen(nylon belts met “krik-kraks”) verwijderd worden. Tegelijkertijd kunnen de hijsdraden opgetuigd en ingepikt worden. Het lossen gebeurt met 2 kranen. In 1 kraan zit de bootsman en de andere kraan een matroos.

Aan de hand van hun ervaring worden zij gekozen om de kranen te besturen. De 1e stuurman loopt samen met nog 1 of 2 stuurlui aan dek en houden de boel rondom in de gaten. De 1e stuurman geeft de kraandrijver opdrachten wat te doen. 2 Matrozen begeleiden de last met zgn. stuurlijnen. Na het lossen langszij worden de stuurlijnen als eerste trossen gebruikt. Het terugladen gebeurt eigenlijk in omgekeerde volgorde. Zo, heb ik jullie toch nog wat bij kunnen brengen.

 

Gisteravond tot ongeveer 2000 bezig geweest met m´n verslag. Daarna gedoucht en ff bij de bootsman in z´n hut gezeten met nog 2 matrozen. Matroosjes gingen al op tijd te kooi en toen hebben we nog ff in mijn hut foto´s gekeken van m´n vorige stage.

Pilsje derbie! Beetje muziek luisteren en ouwehoeren.

 

Ga na het eten nog ff met het verslag verder, vanmiddag voornamelijk tekeningen voor het verslag gemaakt. Schiet wel aardig op. Het is nu i.i.g. aangenaam qua temperatuur. Heb gisteren een soort rooster van de “inblaas” in m´n hut er af gehaald en de stroom koele lucht is nu een stuk beter. Toen ik vanochtend wakker werd heb ik zelfs nog ff m´n dekbed erbij gepakt. Niet helemaal eronder gaan liggen maar toch, klinkt een stuk beter niet waar?

 

Ik stop er voor vandaag weer mee, nog ff aan het verslag bezig en daarna denk ik nog een biertje drinken met de matrozen, als die daar nog toe in staat zijn.

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 12-8-2007

Time: 1130(BT) = 1630(UTC) = 1830(NLT)

Pos:  24* 20.8’ N – 82* 02.8’ W

 

Goedendag,

 

Maar weer een mailtje vanaf de Egmondgr8. Weekend dus, dacht ik. Gisteravond tegen 1930 gestopt met m´n verslag, ff douchen en toen gekeken of er nog matrozen aan het borrelen waren….helaas allemaal te kooi. Ben toen maar in m´n hut begonnen met een filmpje te kijken, jullie lezen het goed: begonnen. Na 5 minuten ofzo begon het licht in m´n hut weer te flikkeren wat ik al snel herkende als een probleempje in de vetput. Hup snel naar de brug: “Exhaust Gas temperature High” op het alarmpaneel.

Sokken aangedaan en naar beneden. Meester stond weer bij de brandstofpomp van cilinder nr. 4. Deze gaf laatst ook al problemen wat met enkele klappen met een koperen hamer weer verholpen was. Dit keer na overleg met die ouwe motor gestopt en hebben we gisteravond dus de brandstofpomp vervangen. Tegen 2300 zat het zaakje er weer op en hebben we de motor weer gestart. Hendel v.d. regulateurstang was door de klapjes met de hamer geknapt…….Niet zo mooi, bij het starten en stoppen moet cilinder 4 nu handmatig geregeld worden, “handgas”, zou Zwinkels zeggen. De brandstofpomp die er nu op staat had al 6000 uur gemaakt en dus is de meester vanochtend begonnen met die andere te overhalen. Ben net ff wezen vragen maar kon niet echt helpen ofzo.

 

Tja, what else? Weinig te melden. Geen film gezien dus. Nou ja, vond het niet erg. Ik help graag beneden als er zo´n situatie is. Gelukkig lag het schip erg rustig. Heb ook wel verhalen gehoord(aan boord en thuis) dat soms nog grotere klussen met zware deining in slecht weer gebeuren, dan hebben wij gisteren geluk gehad.

 

Vanmiddag tegen 1500 boordtijd passeren we Key West, vlakbij Miami. Gaan ongeveer 10 á 15 mijl van de kust vandaan er langs. Probeer nog wel ff te bellen.

 

Ben benieuwd wat ons in Wilmington weer te wachten staat. Schijnt wel een leuk plaatsje te zijn volgens de kapitein. Hij is er al vaker geweest.

 

Horecadagen alweer voorbij dus? En nog gekke dingen gehoord of gezien? Vast niet, dat gebeurt immers niet in Coevorden ;-) Wel een brandje? Herpe(s), waar zit dat ongeveer dan? kan me het zo niet voor de geest halen.

 

Vanmiddag na het eten ga ik weer met m´n verslag verder. Kan nu in het weekend(vanwege een werkende AC) redelijke vorderingen maken. Baal er wel van dat het zo laat pas op gang is gekomen maar ik had er de eerste 40 dagen gewoon geen puf voor na m´n werkzaamheden. Nu dus wel en moet ik dus flink de schouders eronder zetten. De meester is gelukkig erg behulpzaam met het verstrekken van allerlei informatie(o.a. smeerolie tests enz.). De rest van de informatie haal ik uit de MK zelf(leidingschema´s en Wärtsilä handboeken). Zodra ik denk dat het af is laat ik het hem zien. Moet nog ff kijken hoe we dat doen, de meester heeft namelijk geen laptop en in de MK staat geen PC. Hij doet alles ouderwets op de typmachine. Hahah!! Zo lang Spliet geen PC in de MK zet doet ie dat op zijn manier. Groot gelijk!

 

Ik kap er weer mee, tot de volgende mail!!

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 14-8-2007

Time: 2010(BT) = 0010(UTC) = 0210(NLT)

Pos:  34* 12.4’ N – 77* 57.4’ W (Wilmington, North Carolina, USA)

 

Hey mensen,

 

Hier dan weer een mailtje vanaf deze kant van de plas. Hier gaat alles nog steeds goed. We zijn vanmiddag aangekomen in Wilmington. Na het stoppen van de motor ff gegeten en daarna “zou” ik met de 3e WTK de smeerolie filters voor de hoofdmotor gaan schoonmaken. Geen verkeerd klusje, beetje kliederen met diesel. Wil ik net met 3 fitertjes in een emmertje naar de separatorkamer gaan(hier is een werkbank/lekbak voor dit soort klusjes), staat de 2e stuurman achter me….. Ik zag de bui al weer hangen en ja hoor, ik mocht bij de gangway gaan zitten om een matroos af te lossen….%#&$#%”$!!! Ben toen eerst eens bij de 1e stuurman verhaal gaan halen waar dat op slaat, een leerling(is aan boord om te leren volgens mij) bij de gangway zetten. Uiteindelijk mocht ik dan wél helpen met het lossen van de 2e catamaran. Sorry hoor, je hoort mij echt niet zo snel klagen als ze me een rotklusje geven, maar elke keer bij aankomst en vertrek en aankomst sinds ik beneden loop word ik weer aan dek geroepen. Alsof er beneden niks te leren en te doen valt. En zo lang het om het laden en lossen gaat vind ik het niet zo erg, is ook erg leerzaam(elke keer weer), maar een beetje bij die suffe gangway zitten leer je weinig van…..ja 1 ding: mensen kennen!!! Hahaha!!

 

Moet je wel geluk hebben dat er wat aan boord komt, en vandaag was dat wel het geval. Zelfs een dame(dochter van de Spliethoff US man). Ook een man van de werf van de catamarans uit Brisbane was er. Hij vaart vanaf hier mee naar London. Soort snoepreisje denk ik. Misschien gaat ie onderweg die krengen wel afmaken/repareren. Ik zal het wel merken. Ook heeft de meester z´n langverwachte aflos telex mogen ontvangen, voor een Achterhoeker komt nu een Rus in de plaats. Zien wel wat dat word. En de 1e stuurman zei dat zijn aflosser(London) nóg ouder en nóg stipter/strenger is dan hem……oh oooh!!! Ach ik zie het allemaal wel. Kan me er nu nog niet echt druk om maken. Wel om m´n verslag(machinekamer), die moet ik dus in het Engels doen. Ben vanavond al een eind gekomen met het vertalen, dat gaat me gelukkig(mede met hulp van m´n vertaalprogramma) aardig goed af en het is goed voor de taalbeheersing, 2 vliegen in de welbekende enkele klap.

 

Iedereen weer bedankt voor de kaartjes die ik hier ontvangen heb, SUPERRR!!! M´n hut begint er steeds gezelliger uit te zien zo. Ulli ook bedankt! Mafkees!!! Niks beters te doen ofzo? Hahahah!! Nee, erg leuk. De brieven heb ik al gelezen(ik begin je handschrift te herkennen) nu de krantenknipsels nog. Ik zal op zee wel een x een paar vragen van je beantwoorden. Ook de mini-cursus Russisch zal ik hier gaan toepassen(ken nu alleen “Shit!”).

 

Ook wil ik Juliet, Cengiz en Sencer feliciteren met de nieuwe woning!! Top man!! Echt gaaf. Kom zeker een keer langs natuurlijk. Oh en Robbin en Cris, ik heb nu 2 (verschillende) kaarten van Jack Sparrow, genoeg hoor, straks gaan ze(ondanks de playmates aan de muur) nog dingen denken…Hahaha!!! Nee gekheid, je stuurt maar wat je niet laten kan.

 

Ik ga er nu weer mee stoppen, ff douchen en dan kijken of er nog 1 der machinezen in is voor een biertje……

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 17-8-2007

Time: 1800(BT) = 2200(UTC) = 0000(NLT)

Pos:  33* 40.3’ N – 76* 32.4’ W

 

Hey!

 

Hier dan weer mail vanaf de Egmondgracht. Paar dagen in Wilmington gelegen. Dat ligt in North Carolina(USA). Dit keer niet de wal op geweest. Meeste matrozen hadden het geld al op gemaakt in Lake Charles en ik had geen zin om alleen te gaan. ´s Avonds na m´n werkdagen bezig geweest met m´n verslag en woensdagavond bij de (ex-) HWTK geweest om handtekeningen voor m´n takenboek te ontvangen. Overdag verschillende klusjes gedaan. O.a. filters schoongemaakt(brandstof), ruimverlichting gerepareerd, probleem gezocht in de kraan(nr. 3) en nog wat andere dingen. Vandaag is de HWTK afgelost en de nieuwe zal meteen wel gedacht hebben: “Waar ben ik nu wéér beland?”. Een AC die niet goed is, en tijdens het starten om 1145 bleef dit keer de brandstofpomp van cilinder 3 vastzitten. Zelfde verhaal als zaterdagavond, na het nodige ramwerk besloten om de motor te stoppen en de overhaalde pomp er op te zetten…… Jeetje wat een gedoe weer. Al met al ging het best vlot(ervaring he). Tegen 1320 hebben we weer gestart en dit keer zonder problemen.

 

Wat die brandmelders betreft ma, als we hier aan boord iets gaan doen wat alarm kan geven(lassen, slijpen, branden) geven we dat altijd ff door van te voren. Op de brug kunnen ze dan op het brandalarmpaneel de betreffende zone(bijvoorbeeld

machinekamer) tijdelijk uitzetten. Scheelt een hoop gedoe. Ook tijdens het testen van de melders(3e stuurman z´n taak) worden de alarmbellen en automatische deuren afgezet, er gaat alleen een klein piepje op de brug welke dan afgedrukt moet worden. Na een vooraf ingestelde tijd staat alles weer bij en werkt alles dus weer zoals het hoort.

 

Dus Jan en Carla gaan aan het klussen in A´dam?? Leuk hoor, zal als ik er weer ben eens langs gaan. En Co en Jannie een groot feest geven? Jammer dat ik er niet ben maar dat is nie anders. Peter stuurde me nog wel een berichtje vanuit Cyprus, ze hadden het daar wel naar hun zin geloof ik. Ook heb ik Hans en Robbin nog ff gebeld. Ook daar was alles in de haak.

 

We gaan trouwens niet in A´dam dokken maar in Rotterdam. Kan misschien nog wel veranderen hoor, dat weet je immers nooit hier.

 

Ik ga er weer mee kappen want ik moet weer met het verslag aan de gang, het schiet al aardig op en ik hoop er in NL 2 af te hebben. Fijn weekend allemaal!!

 

Groetjes Jorg

 

 

 

Date: 19-8-2007

Time: 1930(BT) = 2230(UTC) = 0030(NLT)

Pos:  36* 12.6’ N – 66* 02.3’ W

 

Hey!

 

Hoe is het in ons kleine kikkerlandje? Hier op de Atlantic alles z´n gangetje. Het weekend zit er bijna weer op. Gisterochtend eerst m´n hut opgeruimd en schoongemaakt. s´ Middags ben ik met m´n verslag bezig geweest en weer mooi opgeschoten.

Tussendoor ff wasje draaien en ff bij de jarige job langs geweest. Mocht niet terug naar m´n hut maar moest nog een biertje drinken, heb ik(verstandig als ik ben) afgeslagen en ben weer verder met m´n verslag gegaan. ´s Avonds wilde ik nog ff bij de flippen langs maar het feestvarken lag toen al op 1 oor. Heb toen met de bootsman, een matroos en de kok in m´n hut gezeten. Ook leuk!

 

Vanochtend om 0600 al weer gewekt door het brandalarm #$%&_!?$&%!!!! Gloeiende gloeiende nog an toe, wat geeft dat een herrie zeg, op zondagochtend. Later vanochtend weer een blackout. Dit keer had het iets te maken met de “overload” van de hoofdmotor.

Weet niet precies wat het was maar dat zoek ik nog wel uit. De hoofdmotor stopte zonder eerst terug te nemen ineens. Binnen no-time konden we weer starten en na wat aanpassingen van de nieuwe meester(Vladimir) kon de as-generator weer bij en de hulpmotoren af.

 

Verder weinig bijzonders gedaan vandaag, beetje met m´n verslag bezig geweest maar voornamelijk gerust(zoals dat zo mooi heet). Zo nog misschien ff een filmpie kijken en op tijd te kooi want de klok is ook weer een uur vooruit gegaan(UTC -4 nu). Morgen ook weer brand- en sloepenrol. Word weer leuk wat ik begreep. “Brand” in onderruim 2 voorkant. Rotplek eigenlijk maar ook die moeten geoefend worden. We hebben vanaf Wilmington een nieuwe meester en een passagier. Een meneer van de catamarans die bij ons aan boord aan de catamarans gaat klussen. Voor hem zal het allemaal wel nieuw zijn en dus belangrijk om de oefeningen bij te wonen.

 

Verder heb ik eigenlijk weinig te melden. Morgen misschien wel weer nieuws. Ik ga deze ff aan de postduif meegeven en dan een filmpje op zetten.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 21-8-2007

Time: 1820(BT) =  2120(UTC) = 2320(NLT)

Pos:  38* 37.5’ N – 55* 54.8’ W

 

Hey,

 

Hoe gaat ie daar? Hier alles goed!! Zijn momenteel onderweg op de Atlantic van Wilmington naar London. Het vertrek ging zoals jullie weten niet geheel volgens plan. Nu dan mijn belevingen van de afgelopen 2 dagen.

 

Na de nodige problemen in de MK zondag, maandag weer vol goede moed begonnen om 0800. De meester had bedacht dat de kast aan stuurboord waar onze gasflessen(CO2 en Acetyleen) in staan opgeknapt moesten worden. Dit hield in dat ik samen met de 3e WTK hiermee bezig zou gaan. Tegen 0900 was de 3e er en zijn we begonnen met de rotte stukken eruit te slijpen. Na de koffie hadden we eerst sloepenrol, en vervolgens “Man overboord” rol. De bootsman gooide een jerrycan overboord en dat was onze “drenkeling”. 2 matrozen naar de brug, 1 om te sturen en 1 om uit te kijken. Ondertussen werd de MOB boot in gereedheid gebracht en voerde de kapitein een zgn. “Williamsturn” uit. Dat houd in dat je met volle snelheid, vol roer geeft(BB/SB). Eerst dus hard naar stuurboord, en toen op een gegeven moment hard naar bakboord. Ging allemaal aardig tot…………Blackout!!!! Hup! Alle machinisten en ik als een gek naar beneden, weer hetzelfde geintje als zondag. Dus weer vrij vlot kunnen starten.

 

´s Middags met de 3e op wacht en verder met ons klusje. Om 1400 ff koffie op de brug: Alarm!! Uitlaatgassentemperatuur te hoog!!! Dus wij snel naar beneden. Na een poosje ook HWTK beneden en er werd geconcludeerd dat de motor gestopt en de verstuiver van cilinder 3 vervangen moest worden. Toen we dat ding er uit halen en de 2e em ff wilde afpersen om te testen, bleek dat er een heel stuk uit de tip weg was…… Oh oooh!! Die kan vrijwel maar op 1 plek zijn, op de zuiger, in de cilinder. Dus moest de cilinderkop er ook nog af. Hebben dus vanaf ongeveer 1600 tot 2230 liggen drijven en zijn we bezig geweest in de vetput. Wel goed voor de “sleutel-ervaring”. Nu lijkt alles weer in orde te zijn(ff afkloppen).

 

Vanochtend weer verder gegaan met de slijp- en las klus. Leuk hoor, beetje met de slijptol en lastang in de weer. Alleen dat verrekte ding gaf me ff een opdonder vanmiddag, niet fijn!

 

Verder geen gekke dingen meer te melden. We slingeren en vooral stampen momenteel lekker door. Snelheid is hierdoor wel terug gelopen. Gisteren tijdens het sleutelen lagen we gelukkig erg rustig, op dit moment zou het een stuk lastiger zijn.

 

Ik ga er mee stoppen, met m´n verslag bezig, douchen, slapen.

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 22-8-2007

Time: 2120(BT) = 2320(UTC) = 0120(NLT)

Pos: 

 

Goedenavond,

 

Hier nog maar eens een bericht vanaf de Atlantische. Alles gaat nog steeds goed hier, hoop daar ook. De brandstofpompen en verstuivers houden zich rustig wat wel zo fijn is. Kachelen momenteel rustig door richting London. Liggen erg rustig, weinig slingeren ondanks lading staal(slingertijd geloof 18 sec.). Wel een beetje stampen maar dat vind ik minder erg(kooi langsscheeps). Net met m´n verslag bezig geweest en ik wil morgen nog ff de laatste dingetjes uitzoeken beneden en dan misschien van ´t weekend aan de HWTK laten zien. Vandaag bezig geweest met o.a. werkplaats opruimen, assisteren bij het lassen(klusprojectje) en begonnen met het overhalen van de cilinderkop(vooral schoonmaken van de luchtinlaat).

 

De hoofdmotor houd zich rustig(qua alarmen). Moet zeggen dat dat wel een verschil is zeg, op de Stadiongracht hoorde je regelmatig een alarm, hier soms dagen niks….. Maar goed, ik zal even wat interresante(of niet) informatie vermelden over de vetput.

Hoofdmotor is een Wärtsilä 6L46, 500 rpm, 5430 kW. Verstelbare schroef(LIPS 132 rpm). Motor draait sinds vandaag op IFO 280 cSt. maar daarvoor op IFO 380.

 

Turbocharger                 :     ± 17000 rpm

Spoelluchtdruk          :     ± 2,6 bar

Spoellucht temperatuur  :     ± 58° C.

Smeeroliedruk                :     4,5 bar

Smeerolie temperatuur   :     ± 68 (in) / ±75 (uit)

LT koelwater p. in           :     ± 3,5 bar

LT koelwater t. in           :     ± 39° C

LT koelwater t. uit          :     ± 44° C

HT koelwater p. in           :     ± 3,0 bar

HT koelwater t. in           :     ± 72° C

HT koelwater t. uit          :     ± 80° C

 

Dit zijn een aantal van de gegevens die ik 2x daags(8-12 & 12-16 wacht) invul in het logboek. De waarden verschillen uiteraard nog wel eens(vandaar ±) maar dit zijn ongeveer de gemiddelden. Piekdruk ligt zo rond de 149 bar maar bij vol vermogen zou dit(volgens de vorige meester) tegen de 180 bar moeten zijn. Wij kachelen dus nog lang geen volle kracht. Vraag me niet waarom, zal wel vanaf kantoor komen.

 

Morgen weer verder met de cilinderkop. De luchtinlaat en uitlaatgassenuitlaat hebben we vandaag vol gepropt met gebruikte Tork-rol. Flink natmaken en dan maar proppen. De verbrandingsresten(kool, zwavel en andere zwarte troep) worden dan zachter en zijn makkelijker te verwijderen, de gevoelige delen(kleppen, klepzittingen, klepgeleiders) maken we schoon met diesel en koper(gaas en schraper). Als alles schoon is moet er geschuurd en gemeten worden(meten is immers weten) of de maten nog binnen de toleranties zijn. Zo niet, dan moeten die onderdelen vervangen worden. Erg interessant allemaal voor mij. Probeer er zo veel mogelijk van op te steken.

 

Zo, dit was dan ff een technisch stukje, vragen en opmerkingen zijn altijd welkom.

 

Wat betreft die werf in Polen(Stocznia), die hebben geloof ik 2 vestigingen. Szczecin (Stettin) en Gdynia. De Poolse S-grachten en de Ca-boten zijn volgens mij in Szczecin (Stettin) gebouwd. Maar daar zou dus niet gemoderniseerd zijn…..haha!! Wel weet ik dat op de Stadiongracht(2006) hetzelfde alarmpaneel(MK alarm) als hier(Nederlandse werf 1994) zit, dus zou je zeggen dat ze misschien wel wat achter lopen daar. Ik zou het zo niet weten eerlijk gezegd wat daar speelt.

 

Het weer is daar dus zo te lezen nog steeds niet optimaal…..haha!! Sorry hoor, ik heb vanaf dat ik aan boord ben, voornamelijk erg mooi weer gehad. Klein nadeel; geen AC!! Maar goed, we hebben wél kunnen BBQ-en, zwemmen en lekker aan dek van een pilsje kunnen genieten…..ook belangrijk. Misschien dat we op deze oversteek nog een x gaan BBQ-en, in Wilmington hebben we namelijk ook 4 grote zakken houtskool met de stores gekregen. Moet er alleen nog wel ff een BBQ gelast worden, die andere was zo rot na m´n Neptunus BBQ dat ie maar over de muur is gekieperd. Zal wel goed komen toch?

 

Ik ga nu maar eens stoppen, ff naar de brug om te kijken

 

 

 

Date: 24-8-2007

Time: 1930(BT) = 2030(UTC) = 2230(NLT)

Pos:  42* 34.1’ N – 39* 08.0’ W

 

Goedenavond,

 

Hoe is het daar?? Hier alles wederom goed. Weinig nieuws, alleen dat het hier nu ook pokke weer is. Hele dag zo´n beetje bewolkt, tenminste als ik naar buiten kijk, zit voor de rest in de vetput of lig op m´n nest. Gelukkig slingeren we amper.

 

Gisteren en vandaag weer bezig geweest met de cilinderkop overhalen. Ook gisteren geprobeerd een lekkage van m´n WC te repareren, maar aangezien we geen reserve onderdelen hiervoor hebben moest dat provisorisch met siliconenkit. Dat werkt dus niet!! De inlaat van m´n pot lekt(rubber is oud). Heb aan de meester gezegd dat we hier maar een stuk of 3 van moeten bestellen, voor het geval dat.

 

De cilinderkop ging aardig, nieuwe klepgeleiders erin en na meten van de 3e WTK vanochtend werd geconcludeerd dat inlaatklepzittingen vervangen moeten worden. Dus speciaal gereedschap erbij gepakt om die er met behulp van een vijzel uit te trekken.

Mooi niet dus, gereedschap was in zeer slechte staat en daardoor trok het de zitting niet mee. Geen grip zeg maar. Toen maar op een zeer rigoureuze manier geprobeerd, plaat in de zitting lassen en dan met een staaf of oude klep door de klepgeleider heen, proberen los te slaan. Ook weinig succesvol, eerder teleurstellend aangezien 1 v.d. nieuwe klepgeleider afbrak L$%&M!!! Dat was dus mooi kloten. Nu is de 2e WTK bezig om die krengen eruit te snijden met de flex L ……. Of dat nou zo´n goed idee is.

We zien het morgen wel weer, ga denk ik een half dagje beneden helpen. Ik heb me voornamelijk bezig gehouden met het overhalen(lees: schoonmaken) van de in-en uitlaatkleppen. Die zijn erg smerig, keiharde kool en verbrandingsresten. Komt denk ik voornamelijk doordat die verstuivertip gebroken was. Veel onverbrande shit dat later toch vastbakt op de kleppen. De 3e WTK had een handige tip hiervoor: gebruikte Torkrol papier natmaken en de onderdelen daar mee bedekken. Normaal na een paar uur “weekt” het dan wel wat los. Hier ook wel, maar laag voor laag en dat kost dus wat meer tijd. Anyway, we hebben nog reservekleppen aan boord.

 

Nu dus ff weer rust en ga zo weer aan m´n verslag bezig. Het schiet mooi op, ben nu bezig met het laatste hoofdstuk over het smeerolieverbruik. Straks ff de boeken erbij waaruit d.m.v.  de peilingen de hoeveelheden SMO te halen zijn. Het verschil tussen 2 dagen is dan ongeveer het verbruik(incl. separator en lekkage verliezen).

 

Tja wat verder, niet te veel eigenlijk dus stop ik er nu weer mee.

 

Groeten vanaf de Atlantic,

 

Jorg

 

 

 

Date: 27-8-2007

Time: 1830(BT) = 1830(UTC) = 2030(NLT)

Pos:  46* 09.9’ N – 22* 47.4’ W

 

Goedenavond,

 

Hoe is het daar?? Hier alles goed, nog steeds. Het weekend weer achter de rug en het was weer bal. Zaterdagavond ff filmpjes gekeken met de bootsman in de messroom. Zondag beetje uitgeslapen totdat het ineens wel heel rustig werd…..Hoofdmotor stop!

Shit!! Snel kleren aangedaan en naar de MK. Daar zag ik de WTK´s al weer druk in de weer bij het (cilinder)koppendek en ben uiteraard gaan helpen. Problemen met een hogedruk brandstofleiding die behoorlijk lekte. Ding vervangen en na het starten(ook weer met vastzittende brandstofpompen) leek alles weer goed te zijn. Na het eten in m´n hut met m´n verslag bezig geweest.

 

´s Avonds tegen 2030 weer de motor stop!!! Er was nu een probleem met(weer) een verstuiver en die moest dus vervangen worden. Motor nog zeikheet(altijd fijn) maar z.s.m. de verstuiver eruit en spare erin. Na het starten leek alles in orde. We kachelen nu met “slechts” 61% Pitch over de Atlantic, dat houd in dat we maar 10 á 11 knoopjes halen, schiet niet echt op zeg maar. De verstuiver die problemen gaf, had op bijna dezelfde plek als de vorige(verstuivertip) ook scheurtjes en gelukkig viel dit keer niet een brok in de cilinder waardoor de kop er af moest, dat werd ons dit keer gespaard.

 

Vandaag bezig geweest met het klusproject van de 3e WTK en mij: de kast voor de CO2- en acetyleenflessen. Morgen als het meezit lassen en dan moet ie alleen nog een keer geschilderd worden, maar dat kan later ook. Vanmiddag tijdens de wacht van de 3e geholpen met het terugplaatsten van de kleppen in de spare-cilinderkop.

 

Voor mensen die langs willen komen in Amsterdam(waarschijnlijk aankomst zondag of maandag a.s.): we komen in de Amerika-haven te liggen. Hieronder een stukje informatie m.b.t. het agentschap waar je dan ff contact mee op moet nemen.

 

Verder weet ik zo niks te melden meer, ik ga weer met m´n verslag verder.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 28-8-2007

Time: 2130(BT) = 2030(UTC) = 2230(NLT)

Pos:  47* 01.9’ N – 18* 40.2 W

 

Hallo daar,

 

Als eerste maar even sterkte gewenst vanaf deze kant. Vanochtend om 0900 de motor weer moeten stoppen i.v.m. problemen met het brandstofsysteem. Tegen 1015(BT) kwam ik de HWTK tegen en die zei me dat de kapitein me op de brug wilde zien. Pa had gebeld met de vraag of ik terug wilde bellen. Toen volgde het droevige bericht dat Oma Marg(“Oal mense”) vanochtend is overleden…… Ik ben even bij de kapitein op de brug gebleven om bij te komen maar om maar niet de hele dag te zitten piekeren ben ik toch maar weer naar beneden gegaan om te helpen. Het ging wel. Om 1530 weer gestart, zonder grote problemen.

 

De kapitein heeft kantoor gevraagd of er een mogelijkheid is om z.s.m. naar NL te gaan(vliegen waarschijnlijk vanaf Engeland). Het is te hopen dat we nu niet meer zo veel problemen hebben met de hoofdmotor anders heeft het geen zin meer om naar NL te vliegen.

 

Voor nu stop ik er weer mee. Maak je om mij niet te druk, ik red me wel en anders kan ik altijd ff een praatje maken met die ouwe. Dat is in dit soort situaties erg fijn.

 

Sterkte nogmaals,

 

Jorg

 

 

 

Date: 23-9-2007

Time: 2120(BT) = 1920(UTC) = 2120(NLT)

Pos:  48* 31.1’ N – 006* 05.9’ W

 

Hey,

 

Eindelijk dan weer eens mail vanaf de Egmondgracht. Heb de laatste tijd weinig tijd en zin gehad om te mailen. Na de begrafenis ben ik vrijdag 7 september in Pernis weer aan boord gestapt. Het schip lag hier in droogdok en er was dus genoeg te doen. In Amsterdam zijn alle brandstofpompen al vervangen. In het droogdok is ook erg veel gebeurd. O.a. 2 hulpmotoren overhaald, diverse pompen overhaald, nieuw leidingwerk en/of afsluiters geplaatst. Aan dek zijn de rubbers van de luiken vervangen, nieuwe beluchters op de ballasttanks, deuk in de tanktop gerepareerd enz. Al met al wel interessant hoor, maar wel chaotisch aan de andere kant.

 

Na Rotterdam naar Hartlepool(UK) gevaren om te laden voor Luanda(Angola), Vlissingen(lading voor Nigeria) en in Antwerpen geladen voor Kameroen. Ben na het droogdok weer aan dek en op de brug aan het werk. Aan dek in de havens was het wel weer leuk met allerlei verschillende ladingen(o.a. containers, kisten, kraandelen, Bigbags en stalen pijpen). Op de brug gisteren m´n eerste wacht gelopen. Mooi stukje varen vanaf “Wandelaar” tot net voorbij Dover. Met de drukte viel het mee, erg interessant kwa navigatie. Vanavond ook weer op de brug geweest(1600-2000). Zijn toen Oussant gepasseerd. Zowel bij Dover als Oussant heb ik bijna de hele wacht zelf gedaan. Wel af en toe wat nagevraagd natuurlijk maar het was hoofdzakelijk “mijn” wacht. Erg leuk hoor!!

 

Gisteravond ook nog een film gekeken. “Walk the line”, over het leven van Johnny Cash. Erg goeie film met veel goede muziek van hem. Tegen 0005 kwam de nieuwe 3e stuurman na z´n wacht nog ff langs om een biertje te drinken en daarna ben ik maar eens te kooi gegaan.

 

Vandaag voornamelijk met m´n taak over de lading bezig geweest. Gaat lekker, het lastigste moet nog komen: de stabiliteitsberekeningen. Ach, op school ging dit me altijd wel goed af, alleen komt er hier wel wat meer bij kijken.

 

Morgen staat er na de koffie een brand- en sloepenrol op het programma. Ook nog ff ballasttanks peilen. Voor de rest weet ik het nog niet. Om 1600 weer op de brug om de navigatie te doen.

 

Ik ga nu ff douchen, was uit de droger halen en nog ff met m´n verslag bezig. De klok gaat een uurtje terug vannacht dus ik heb een uurtje extra om te werken ;-)

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

P.S. Iedereen bedankt voor de kaartjes en de berichten in het gastenboek.

 

 

 

Date: 25-9-2007

Time: 2245(BT) = 2145(UTC) = 2345(NLT)

Pos:  37* 57.7’ N – 012* 18.2’ W

 

Hallo allemaal,

 

Hoe gaat het daar?? Hier gaat alles weer lekker. Op weg naar Douala, Kameroen. Kalm weer, vandaag zowat de hele dag wind en deining van achter en dus weinig geslinger. Erg lekker weer ook om aan dek te werken.

 

Ben gisteren eerst met de 3e stuurman wezen peilen(ballast). We slingerden aardig, en op een gegeven moment kwam er ff een golfje aan dek kijken….Nat!!! Peilen is daardoor ook niet echt(lees: echt niet) nauwkeurig gelukt waardoor ik vanochtend weer mocht. Na de koffie gisteren hadden we ook weer de maandelijkse een brand- en schipverlaten oefening. Daarna nog een evaluatie op de brug met de gehele bemanning en nog wat uitleg m.b.t. verstekelingen en/of piraterij. Dit alles i.v.m. de Afrikaanse loshavens. Toen nog ff wat kleine klusjes aan dek gedaan en toen was het alweer hapjestijd.

 

Vanochtend ook weer met heerlijk weer aan dek aan het werk geweest, eerst dus 3 tanks opnieuw gepeild, ook de bilges maar ff gedaan. Daarna de 3e stuurman geholpen met het vernieuwen van een speedlock, hierover heb ik al eens eerder geschreven geloof ik. Ook nog de drainpijpen van de coaming(= bovenste rand v.h. ruim) gefixt, deze waren op sommige plaatsen afgeblind met pluggen wat in principe niet mag.

 

Na etenstijd ben ik momenteel weer druk bezig met een verslag; Ladingbehandeling en alles wat daar bij komt kijken. Ook nog 2 leidingschema´s v.d. MK gemaakt omdat dit voor m´n takenboek moet.

 

Vanmiddag om 1200 was ik ff bij de 3e stuurman in z´n hut om een biertje te drinken. Toen we in de messroom kwamen om 1230 zagen we dat er zaterdag een BBQ op het programma staat…..erg vervelend, was van plan de hele dag voor school bezig te gaan…..

moet maar weer!!!! Word vast wel gezellig. Misschien morgen de bootsman helpen met het maken van een geschikte BBQ.

 

De wachten op zee(1600-2000) gaan me ook aardig af geloof ik. Zo nu en dan een ander schip maar geen ernstige dingen ofzo. Vanavond beetje lopen pielen met de DSC(Digital Selective Calling). Hiermee kun je berichten versturen naar andere schepen en/of walstations. Heb een testbericht verstuurd naar een schip dat ons had opgelopen, helaas geen respons….. Morgen maar weer eens kijken of er iets te versturen valt.

 

Ik kap er voor nu weer mee, zal vanaf nu wel weer wat vaker mailen dan de afgelopen weken aangezien er geen bataljon blauwe overalls(Techn. Dienst) meer aan boord is en we weer gewoon varen. Lekker hoor!!!

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 27-9-2007

Time: 2330(BT) = 2230(UTC) = 0030(NLT)

Pos:  27* 06.1’ N – 016* 35.9’ W

 

Goedenavond!

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. Ik weet het, het is al laat(aan boord iig). Gisteren aan dek bezig geweest met de 3e stuurman om de ladingen te controleren. Omdat tijdens het laden lading voor de ruim ingangen gezet zijn, is het in ruim 2 en 3 lastig om naar binnen te gaan, dit moet nu via een luikje in het luik van ongeveer 50 hoog en 70 breed. Aardig geklauter dus, dan nog oppassen dat je je voeten goed neer zet bij binnenkomst, anders maak je een enkeltje richting tussendek….pijnlijk lijkt me.

Gisterenmiddag met de bootsman een BBQ in elkaar gebrand. Acetyleen lassen, erg leuk om weer te doen. Eigenlijk leuker dan elektrisch omdat het vrij fijn werk is. Met elektrisch lassen bak je zowat alles wat dikker dan 2 mm is aan elkaar(aan boord dan).

 

Gelukkig heb ik me in Antwerpen een “koplamp” aangeschaft bij een tax-free winkel. Soort Wehkamp die soms aan boord komen. Via een laptop met internet versturen ze dan alvast de bestelling en een paar uur later werd het aan boord gebracht. Ik heb dus een lamp voor op m´n hoofd gekocht. Een aantal andere bemanningsleden hadden ook wat besteld. Ik heb in droogdok in de voidspaces gewerkt met iemand van de TD en die had ook zo´n ding, echt handig. Geen gekloot met zaklampen en je hebt je handen vrij, heb er nu al erg veel profijt van gehad.

 

Zo te lezen in de laatste mail van pa, vind ie de installaties aan boord toch mooier dan aan de wal. Wat let je, beetje opwaarderen en gaan met die banaan!! Hahah! Ik zie het al voor me, ik 2e en pa 3e WTK……Hahaha!! Denk niet dat dat door gaat als het aan moeders de vrouw ligt. Tja, een K-haar is sterker dan een ankerketting, heb ik wel eens gehoord. Of ga ik nu te ver??

 

Ik ben vandaag met de 3e stuurman bezig geweest met het op orde brengen van z´n linnenkast. Dit is de verantwoording van de 3e stuurman en ik heb em dus vanochtend geholpen daarmee. Was nog aardig wat werk. Vanavond tijdens de  wacht tussen Gran Canaria en Tenerife door gevaren. Erg lekker weer, bijna geen wind en zelfs weer dolfijntjes gezien….super!! Even een paar mensen gebeld en natuurlijk wacht gelopen.

 

Zaterdag hebben we weer een BBQ. Geen echte reden maar dat hoeft ook niet altijd. Ik heb er wel weer zin in. Misschien gaat de 3e stuurman me zaterdagochtend ook nog ff knippen. Word wel eens tijd.

 

Ben momenteel met 2 verslagen bezig, ladingbehandeling en elektrische systemen(schakelen van generatoren). Als ik met het één ff niet verder kan, ga ik met de andere verder.

 

Voor nu weinig meer te melden, ik ga zo tukken.

 

Goede wacht/rust,

 

Jorg

 

 

 

Date: 2-10-007

Time: 2100(BT) = 2000(UTC) = 2200(NLT)

Pos:  03* 46.1’ N – 008* 11.3’ W

 

Goedenavond!

 

Hier dan weer een mailtje vanaf de Egmondgracht. Alles kits daar?? Hier gaat alles mooi. Heb weinig laten horen da laatste paar dagen maar dat had een aantal goede redenen.

 

Zaterdagochtend ben ik geknipt door de 3e stuurman tijdens zijn wacht. Later kwam ik op het achterdek voor de BBQ en toen heeft de bootsman het nog ff afgemaakt. Achterkant was volgens hem en de kapitein nog niet perfect, nu wel iig. Heb weer een net kort bossie haar, wel zo prettig met deze warmte. Overdag gemiddeld zo´n 32° C. Binnen lekker koel want de AC draait weer.

 

Zaterdagmiddag/avond dus BBQ. De BBQ heb ik samen met de bootsman gemaakt van een lege oliedrum, eerst doormidden gesneden en later nog wat gelast(Acetyleen allebei). Leuk klusje voor een goed doel. Tijdens de BBQ was het schitterend weer en bloedheet, met het gevolg dat m´n schouders wel iets rood waren geworden. Is nu al weer over. Al met al was het weer erg gezellig met lekker eten en een biertje erbij.

 

Zondag dus beetje uitgeslapen, en voor de rest met m´n verslag bezig geweest. De afgelopen dagen flink bezig geweest en het is dan ook bijna af. 1e stuurman heeft vanavond tijdens de wacht ff doorgelezen en hij had een paar opmerkingen/suggesties. meer dan 25 pagina´s incl. bijlagen e.d. Tja, je moet wat he?

 

Gisterochtend ben ik na een rondje ballast peilen met de 3e stuurman aan dek en in het ruim geweest om de lading te controleren. Werd tegen 0900 BT goedemorgen gegroet door een school dolfijnen, vlak langs het schip aan stuurboord!! Erg gaaf om te zien. heb ze deze reis al meerdere keren mogen aanschouwen.

 

Vanochtend ben ik met de 3e stuurman weer bezig geweest met het veiligheidsrondje. Poederblussers checken(schudden), brandslangen controleren enz. Na de koffie hebben we in de vrije-val boot door gebracht. Drinkwater ververst, inventaris gecontroleerd en een beetje schoongemaakt. Vanavond weer wacht gelopen en bezig met rubber matten op de brugvleugels leggen, SB is bijna klaar.

 

Ik ga nu ff deze mail op de post doen, ff douchen en nog ff de laatste dingetjes aan m´n verslag doen en dan zal het wel weer bedtijd zijn.

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 4-10-2007

Time: 2230 (BT) = 2130 (UTC) = 2330(NLT)

Pos:  03* 41.2’ N – 004* 31.8’ E

 

Hallo allemaal,

 

Hoe is het daar? Hier gaat het wel. Sinds afgelopen nacht hebben we wederom geen AC meer….. Vannacht rond 0315 ging het brandalarm, ik naar de brug gegaan. Machinekamer…. Ik met de matroos die op uitkijk stond naar beneden gegaan en daar samen met de 2e WTK die we tegen kwamen rond gaan kijken. Bij de AC-kamer kwamen we elkaar tegen en daar bleek aardig wat mis te zijn…… Compressor rookte van alle kanten, volledig in puin gedraaid. Ze hebben em vanochtend open gehaald en er lag weer van allerlei schroot in het carter(zuiger, drijfstang)…… Zijn we dus weer mooi klaar mee. Amper 2 weken heeft ie het gedaan.

 

Iedereen is er dus mooi flauw van…. klotezooi!!!! Dachten we dat het kreng het eindelijk deed… nee hoor! Ligt geloof ik niet aan het onderhoud/reparatie wat er aan gedaan is. Die vent heeft alleen de boel weer op gang geholpen en niks met de compressor gedaan geloof ik. Nou ja, het is niet anders, we moeten door.

 

Vandaag ben ik met de 3e stuur bezig geweest met de smeerronde aan dek. We zijn begonnen op de bak om daar de winches te smeren. Daarna de hydrauliek van de luiken(ruim 1). Morgen  weer mee verder en we hopen het dan af te krijgen.

 

De planning is dat we ergens zaterdagochtend(vroeg) naar binnen gaan bij Douala. Dit heeft nog al wat voeten in de aarde aangezien het er erg ondiep is. Allerlei berekeningen mbt het getij als gevolg. Hopen dat dat goed gaat, denk het wel. Dan ´s middags alweer vertrekken richting Bonny(Nigeria).

 

Morgen beginnen we dan ook met de Malariapillen. Daar beginnen we 1 dag van tevoren mee, dan elke dag dat we in het risicogebied zijn en daarna nog een week langer. Zal wel lekkere troep zijn…. maar malaria zitten we ook niet op te wachten.

 

Ik ga er nu mee stoppen, ff mailen en dan proberen te slapen.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Nieco, gefeliciteerd met je verjaardag!! Neem er maar eentje van mij!

 

 

 

Date: 6-10-2007  

Time: 1900 (BT) = 1800 (UTC) = 2000 (NLT)

Pos:  3* 50.1’ N – 009* 06.5’ E

 

Hallo,

 

Hoe gaat het daar? Hier alles goed, we varen weer!! Gisteren een interresante wacht gelopen richting de “Estuare de Cameroun”. Ging lekker al zat het weer niet echt mee, dikke regenbuien. Na 2000 ben ik op de brug gebleven omdat het in die sloot ook nog wel ff interessant was. Veel boeien die wél op de kaart staan waren weg……? We moesten wel met hoog water naar binnen i.v.m. onze diepgang. Ergens halverwege ten anker voor een paar uur en met het volgende hoog water weer verder, op naar de loods.

Met voor- en achter weer achterop gestaan. Om 0415 waren we klaar met de gangway en konden de meesten(op 2 matrozen en de kapitein na) gaan slapen. De kapitein kreeg meteen al allerlei “belangrijke” mensen aan boord voor de papierwinkel. Gevolg hiervan dat ik het slapen wel ff kon vergeten….. m´n hut zit naast z´n kantoortje. Tegen 0530 was het rustig en ben ik maar eens op m´n rug gaan staan.

 

Vanochtend tegen 0930 wakker, sta ik net m´n tanden te poetsen, belt de stuurman me op. Om 1000 kwam er een taxi naar het zeemanshuis, of ik daar heen wilde? Was waarschijnlijk meer een disco met mooie dames(om 1000 ook al??)…..Hahaha!! Nou dat heb ik maar niet gedaan. Ben aan dek gegaan om te helpen. Lossen werd door een walploeg(nou ja, walploeg….) gedaan en wij hebben het sjormateriaal e.d. opgeruimd. Nooit geweten dat ik in Douala(Kameroen) zoveel vrienden had joh! “Hey my friend, you give me cigaret?” “Hey my friend, you give me softdrink?” en “Hey my friend! You arrange me chop chop(= eten)?” Neee!! Sigaretje mogen ze best van me hebben, en ik heb af en toe een fles met koel water gevuld, zo houd je ze een beetje te vriend, maar ik ga niet lopen slepen met dozen frisdrank en eten. In de achterkuil leek het wel kleintje “Daler zomermarkt”….Hahaha!!! Op het ponton wat daar ligt lagen allemaal souvenirs van een aantal handelaren. Erg geinig, alleen wel vervelend, je moét iets bij ze kopen. Heb wel wat kleiningheidjes gekocht, zij blij en ik blij. Ook een meneer in groen uniform met een Kalashnikov achtig ding, beveiliging.

 

Na het lossen de loods aan boord en konden we weer vertrekken(1430). Heb op de brug gekeken bij het manoeuvreren enzo, erg mooi. Later moesten we afslacken omdat ze in de MK problemen hadden met het zeekoelwatersysteem(blubber). Nog later zijn we nog 3 kwartier ten anker gegaan omdat het beneden niet meer ging, de filters moesten schoon gemaakt worden. Daarna ben ik met de bootsman naar de bak gegaan om het anker weer binnen te hieuwen. Ging ik in de bak de pompen stoppen en de kleppen sluiten voor de wasleiding(om de ankerkettingen schoon te spuiten) had die bootsman de deur al dicht gemaakt. Normaal niet zo erg(kan van binnen ook open) maar er zat aan de buitenkant ook een hangslot op…… ikke ff flink schreeuwen: “Heeeey!!! Booosun!!!” Kwam ie me lachend bevrijden, hij dacht dat ik al weer terug naar achter was….hahah!!

 

Nu dus weer op zee, onderweg naar Bonny(Nigeria), hier komen we tegen 0800 morgen aan. Dan nog een uurtje met de loods en dan begint daar het circus weer opnieuw. Hoop dat die ouwe genoeg sloffen peuken heeft om weg te geven….gheghe!! Tja zo gaat dat in deze landen.

 

Ik ga nu weer stoppen, ff mailen, bellen, douchen en een biertje doen.

 

Fijn weekend allemaal!!!

 

Groeten Jorg

 

 

 

Date: 9-10-2007

Time: 0000(BT) = 2300(UTC) = 0100(NLT)

Pos:  Bonny, Nigeria

 

Goedenavond,

 

Hoe is het daar? Hier alles okee. Vanmiddag aangekomen te Bonny, Nigeria. Interessant stukje naar binnen varen. Na het eten ben ik standby gebleven om de kapitein te assisteren bij de “officiële” mensen die langskomen. Die willen namelijk nog wel eens een kadootje……

 

Het gezeur begon zo net na 1900, twee mannen van het agentschap en twee v.d. quarantaine. Die checken o.a. de vaccinaties, proviand enz. Uiteraard wilden de heren enkele sloffen sigaretten en blikjes fris en bier mee hebben, viel op zich nog mee…..

 

Toen ging de agent(naar een boomhut denk ik om) de douane te halen. Ook deze heren werden door mij en de kapitein weer netjes voorzien van een drankje in het kantoortje. Toen heb ik ze met de kok de droge store laten zien en daar wilden ze het één en ander van mee hebben. Kapitein later ook beneden en vervolgens wilden ze de “Bonded Store”(= sterke drank en sigaretten) zien. Nou, nou, nou, wat een stelletje ratten zeg. Alsof je een klein kind een minuut lang voor niks in een speelgoedwinkel laat shoppen, vuile dieven zijn het!!! Flessen whiskey(stuk of 6), wodka(4) en veel sigaretten(± 10 slof) wilden ze hebben. Ook nog 8 dozen bier, 2 frisdrank en wat vreterij uit de kok z´n store namen ze mee….”For present”…

 

Uiteindelijk waren ze tevreden en gingen ze weg…..bijna dan want de heren Customs wilden ook nog graag nieuwe (werk)schoenen. Die moest ik van die ouwe maar geven, dan waren we van het gezeik af. Ik met ze naar beneden de MK in. Was ik bezig de juiste maat op te zoeken, staat 1 van die kerels al overalls in te laden in z´n vuilniszak. Ik zeg hem: “weet je wel wat er op de achterkant staat??” Keek hij heel verbaasd…..”Alleen schoenen was de afspraak!!!” Ging ie ze netjes weer terug geven, dat dan weer wel. Wat een tuig zeg!

 

Onze volgende reis is intussen ook al bekend. Cacaobonen laden in Lagos, Nigeria(begint het weer) en lossen te Canada. Stuk verder op de rivier dan Trois Rivieres. Zal er wel koud zijn….. In ieder geval zijn de mensen daar een stuk beschaafder…hahah!!

 

Ik vond het erg interessant om een keer mee te maken wat een kapitein doormaakt in dit soort landen, bedankt en graag gedaan!!

 

Ik ga nu stoppen, ff mailen en dan slapen.

 

Groetjes Jorg

 

P.S. Wederom niet de wal op i.v.m. veiligheid, wel jammer op zich maar we gaan ons leven niet riskeren voor een paar biertjes en vrouwen…..hahah!!!

 

 

 

Date: 12-10-2007

Time: 2030(BT) = 1930(UTC) = 2130(NLT)

Pos:  01* 25.7’ S – 008* 29.7’ E

 

Goedenavond allemaal,

 

Hier weer een berichtje vanaf de Egmondgracht. Varen momenteel richting Luanda(Angola) en zijn vanmiddag weer de evenaar gepasseerd. Dit keer erg rustig, geen Neptunus of stoot op de hoorn. Vanochtend eerst bezig geweest voor school en na de koffie aan dek geholpen met dekwassen, er lag overal troep van het slijpwerk van de matrozen. Die hebben namelijk alle stoppers en D-ogen die aan dek gelast waren voor de sjorringen, weg geslepen. Alles ziet er nu weer netjes uit aan dek.

 

Gistermiddag vertrokken uit Bonny, gelukkig! Op zich vielen de stuwadoors wel mee, vergeleken met die in Kameroen, dat waren bedelaars. Het naar buiten varen viel tijdens de 16-20 wacht en heb ik dus gedaan. Het navigeren op de brug gaat me wel goed af geloof ik, al leer ik elke dag weer nieuwe dingen, moet kunnen J.

 

In Luanda gaat de kapitein naar huis, de nieuwe ken ik niet, we zien het wel. Hoop dat het weer net zo´n geschikte man word. Ook komt er in Luanda of Lagos een nieuwe AC-compressor aan boord, valt me niks tegen van de TD. We zullen er een tijdje profijt van hebben maar in Canada zal het waarschijnlijk niet meer nodig zijn.

 

Dat tafeltje van Oma kan ik me zo niet voor de geest halen maar i.i.g. mooi dat ik wat van haar krijg. Voor de uitzet zullen we maar zeggen. Waarom zit Pa met z´n vinger in de Soda?? Ik merkte gisteravond dat ik iets aan m´n rechteroog voelde, net alsof er een puistje zit. Hoop dat het vanzelf weer weggaat. In Bonny was 1 van de matrozen naar de tandarts geweest om een kies te laten trekken, hij had er al een poos last van maar zo bescheiden/verlegen als ie is hield ie het een beetje voor zich, niet slim, beter meld je een beetje eerder dat je iets mankeert dan weet de 1e stuurman/kapitein ook waar ze aan toe zijn.

 

Ik hoop dat we in Luanda wél ff de wal op kunnen. Als het aan de 1e stuurman ligt wel, is een rustige grappige man waar ik nog veel van kan leren. Laat me lekker m´n gang gaan op advies van de kapitein, vind ik wel zo fijn. In Bonny zei ie me ook dat ik ´s middags wel met school bezig mocht gaan, dat vond ik wel vreemd aangezien ik gewend ben om in de haven gewoon aan dek te werken de hele dag(en soms ´s nachts). Ik ben dus weer aan dek gegaan, met die hitte kan ik me toch niet zo goed op m´n schoolwerk concentreren. Verslag reisvoorbereiding is bijna af, dan nog een paar voor de MK waar ik de laatste 1 á 1 ½ maand zal doorbrengen. Moet dus nog wel ff flink aan de bak maar iedereen is erg behulpzaam en ik ga er gewoon voor.

 

De stuurman heeft vanavond al een stuk van m´n takenboek afgetekend en daar gaan we later nog ff mee verder. Ik heb een lijstje voor dek en MK gemaakt waarvan ik nu denk dat ik handtekeningen kan krijgen. Zijn er wel een boel opzich.

 

Ik ga nu stoppen, ff mailen, douchen en dan nog maar ff met het verslag verder.

 

Groeten en een fijn weekend!!

 

Jorg “Chief apprentice”

 

 

 

Date: 17-10-2007

Time: 1605(BT) = 1505(UTC) = 1805(NLT)

Pos:  Luanda(ten anker in de baai)

 

Goedemiddag,

 

Hoe is het daar? Hier alles goed. We zijn zondag aangekomen bij de ankerplaats buiten de baai van Luanda(Angola). Maandag zijn we verhuisd naar de ankerplaats binnen de baai alwaar we zijn ingeklaard. Nu liggen we te wachten tot de kade vrij is en dan gaan we langszij, word waarschijnlijk zaterdag.

 

Overdag is het best warm maar ´s nachts is het qua slaaptemperatuur best uit te houden. Mede dankzij het fijne fannetje in m´n hut.

 

Maandag wilden we de vrijevalboot laten zakken om te testen en te smeren. Hiervoor moet echter eerst toestemming worden gevraagd en die hebben we tot nu toe nog niet gekregen. Toen ben ik met de 3e stuurman maar bezig geweest de haken en shackles bikken, die waren vandaag klaar en morgen gaan ze in de verf. Verder de afgelopen dagen de luikrubbers getest op waterdichtheid. We hebben de ruimventilatie bijgezet(op inblazen) en zo aan de buitenkant luisteren en voelen of er lucht lekt, dit was niet het geval, gelukkig. Ook heb ik de matrozen en de bootsman ´s middags nog geholpen met het lapzalven van de kraandraden. Dit houd in dat ze weer worden voorzien van een nieuwe laag draadvet. Ook weer klaar!!!

 

Zijn dus ´s ochtends vooral bezig met het onderhoud aan dek. Vanochtend na de koffie hebben we een brandrol gedaan en ik heb met de 3e stuurman een scenario bedacht. Ik was nu (i.p.v. de 1e stuurman) de “On scène Coördinator”. Dit houd in dat je ter plekke de taken verdeelt en contact houd met de brug waar de kapitein het algehele commando heeft. Het viel me best tegen maar de 1e stuurman zei me dat het voor een 1e x best goed ging. Nou, daar hopelijk ook weer een handtekening voor verdiend…hahaha!!

 

Iedereen nog bedankt voor de berichtjes in het gastenboek, erg leuk om te lezen. Op een brief van de agent die we hebben gekregen maandag, staat dat we hier wél de wal op kunnen. Zelfs nu we nog ten anker liggen kunnen we een taxi-boot langs laten komen die ons aan de wal kan brengen. Denk dat we dat niet doen en gewoon ff wachten tot we langszij liggen, is wel net zo makkelijk. Heb de bandjes van onze 2 fietsen aan boord al ff opgepompt, de 1e stuur zei me dat ik maar zo snel mogelijk de wal op moet en dat er dan wel ff een ervaren begeleider met me mee moet(hij dus) hahah!! Ik vind het best! Eens kijken wat Luanda te bieden heeft. Het is de hoofdstad en aan alle bouwputten en tv reclames hier te zien timmeren ze aardig aan de weg. We zullen het wel zien.

 

Ik ga nu stoppen, ff mailen en dan de stuurman ff lastigvallen met m´n verslag.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht

 

Jorg

 

P.S. Ik heb dat ferrybootje van Texel nog niet gespot, wel talloze andere grafjammers die gestrand zijn en/of verlaten ten anker in de baai liggen…..

 

 

 

Date: 19-10-2007

Time: 1550(BT) = 1450(UTC) = 1650(NLT)

Pos:  ten anker in de baai van Luanda

 

Hey,

 

Hoe is het daar? Hier alles okee. Liggen nog steeds te wachten op het teken van de havenautoriteiten dat we langszij mogen. Laatste nieuws wat ik hoorde dat dat vanmiddag zal gebeuren, tot nu toe nog steeds achter de roestige spijker.

 

Afgelopen dagen weer van allerlei onderhoudsklusjes gedaan aan dek. Matrozen en bootsman zijn druk aan het bikken en schilderen overal. Ik heb gisteren met de 3e stuurman de ontsnappingsraampjes van kraan 2 en 3 vervangen. Deze raampjes staan normaal met warm weer half open maar als er bijvoorbeeld brand in de kraanvoet is, kun je hem helemaal opengooien en vluchten. Deze waren wat beschadigd, kleine scheurtjes en dus hebben we die vervangen. Ook nog 1 van de sluitingen van zo´n raampje los gemaakt en met een noodoplossing gerepareerd.

 

Vanochtend heb ik met de 3e stuurman het vetten van de luiken afgemaakt en hebben we ook de hydrauliek-slangen van de luiken gecontroleerd op schade. Zagen er allemaal nog goed uit, 2 hadden een kleine beschadiging. Daarna nog 2 haken van de FFB davit in elkaar gezet en terug op de plek waar ze horen, ze waren weer mooi gangbaar en in de paint gezet.

 

Gisteren is Kapt. Hathie afgelost door Kapt. Barkhuizen. Ook wel een geschikte man volgens mij. Hij had m´n site al gezien en vond dat die er goed uitzag!! Bedankt!! Kap. Hathie, een goed verlof toegewenst!!

 

M´n taak reisvoorbereiding ben ik overnieuw begonnen op aanraden van de 1e stuurman. Het was niet overzichtelijk en niet boeiend genoeg volgens hem.  Tja, het is ook veel uitleggen van wat er allemaal moet gebeuren om zo´n reis voor te bereiden en veel info daarover haal ik uit de diverse boeken. Ben gisteravond dus weer opnieuw begonnen en alweer een aantal pagina´s af. Ook moest ik er maar meer foto´s in gebruiken om de “lezer” te boeien. Okee!!

 

Daar ga ik zo dus nog ff mee verder, zodra de hoofdmotor start ga ik weer aan dek in m´n oranje smoking om voor en achter te maken. Zou mooi zijn als we vanmiddag nog voor de kant komen, kunnen we misschien vanavond of morgen de wal op!! Word hoog tijd.

 

Ik ga nu stoppen, ff op de brug kijken en dan weer verder met m´n verslag.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 31-10-2007

Time: 1315(BT) = 1115(UTC) = 1315(NLT)

Pos:  Lagos, Nigeria

 

Hallo allemaal,

 

Hoe gaat ie daar?? Hier gaat alles z´n gangetje. Het laden gaat op zich wel aardig. Gisteren op het eind ging het met het stuwen van de lading wat minder dus hebben we dat vanochtend weer goed gezet. Valt niet mee om de voorman en z´n stuwadoors iets uit te leggen maar dat mogen we ze misschien niet kwalijk nemen. Afgelopen dagen ook weer regelmatig in de kraan gezeten. Gisteravond na het laden(gestopt om 2000) hebben we de “paardekoppen”(steunen v.h. tussendek) naar voren gedraaid. Bootsman en 3e stuurman aan dek om in- en uit te pikken en Jorg in de kraan. Gaat me steeds beter af, de bootsman wil me alles leren en laat me dat soort dingen dus doen, erg mooi!!

 

Ook zijn we de wal ff op geweest afgelopen maandag. Aan boord hebben we dag en nacht extra mannen die wacht lopen. Niks geen uniform maar in normale kleding of in traditioneel Afrikaanse kledij. 2 van die lui hebben ons met de auto naar “Club 21”

gebracht. Een leuke tent met airco, dansvloer, dj en koude pils. Daar hebben we ons maar aan de bar genesteld en al gauw had ik sjans met een mooie Nigeriaanse. Daar uiteindelijk de hele avond mee zitten ouwehoeren en dansen enzo. 7 uur waren de 3e WTK en ik weer aan boord….hahahah!!!!  Leuk avondje uit dus! Vrijdag gaan we waarschijnlijk weer met een paar man de wal op, misschien weer naar Club 21 of ff ergens anders kijken.

 

De airco doet het weer, gelukkig!! Ik heb vannacht dan ook goed geslapen en voelde me vanochtend voor het eerst sinds tijden weer een beetje fris. Het eten krijg ik alleen niet zo goed weg, ik probeer elke maaltijd wel wát te eten maar het schijnt dat door die malariapillen je eetlust kan verdwijnen. Nou ja, nog ff een weekje hier doorbrengen en dan weer varen. Zo af en toe ff de wal op om te “ontspannen” hahah!!!

 

Staan de nieuwe foto´s al op de site(had in Luanda een schijffie aan kap. Hathie mee gegeven). Ik zal hier ook weer ff wat foto´s en filmpjes schieten. Op de kaai en in het ruim kun je je echt uren vermaken door alleen al te kijken hoe de mensen werken, schreeuwen en lachen. Op de kaai rijden een aantal trucks af en aan met de zakken op een trailer, soms rijden ze mekaar de spiegels eraf en dan breekt er weer ff de pleuris uit. Ook hebben sommigen ruzie met elkaar en dan beginnen ze bijna te meppen, hahaha!!! Ook heeft 1 v.d. chauffeurs een aapje bij zich, die zit aan een touwtje onder z´n truck in de schaduw. Best zielig eigenlijk maar daar zullen ze hier wel niet mee zitten. Zal het beestje eens een stukkie brood of fruit geven, kijken of ik er een leuk plaatje van kan maken(blikkie Heineken in z´n klauwtje).

 

Ik ga nu een eind aan deze mail maken, ff een Chinese brief schrijven, mailen en dan nog ff slapen want om 1600 mogen we weer aan dek.

 

Groetjes Jorg

 

 

 

Date: 5-11-2007

Time: 1930(BT) = 1830(UTC) = 1930(NLT)

Pos:  Lagos, Nigeria

 

Goedenavond!!

 

Hoe gaat ie daar? Hier gaat alles prima. Het weekend weer achter de rug en dat is maar goed ook. Vrijdagavond/nacht weer de wal op geweest, dit keer alleen met de bootsman en onze “bodyguards”. We wilden in eerste instantie ff in het Filippijnse zeemanshuis “Kabayan” gaaan kijken. Tijdens de taxirit hadden onze “bodyguards” enigszins een meningsverschil want de chauffeur had in die tent een keer gedonder gehad en wilde dus liever daar niet heen. Uiteindelijk zijn wij met 2 vd 3 Nigerianen uitgestapt. 1 vd bodyguards regelde toen 2 motorfietsen en die hebben ons toen verder gebracht. Eerst in een klein cafe-achtig ding wat gedronken. Daar kwam ik hetzelfde meisje van maandag weer tegen dus dat was wel leuk. Daarna naar “K-55” gegaan. Een vrij grote disco met overal zitjes. Erg gezellig gehad daar, lekker gedanst en zitten ouwehoeren. Daarna met haar naar huis en vul de rest zelf maar in….. ´s Ochtends om 0600 werden de bootsman en ik weer opgepikt en aan boord gebracht.

 

Zaterdagmiddag zijn de 1e stuurman en ik met 3 “bodyguards” naar de stad Lagos geweest(wij liggen in Apape wat een grote wijk/voorstad is). De stuurman wilde op souvenirjacht maar uiteindelijk kwamen we helemaal aan de andere kant van de stad uit bij een knetterdure shopping mall. Daar hebben we alleen ff rond gekeken(typisch Nederlands dus) en een biertje gekocht. Dat was ff een schok want we moesten 8,- US $ per glas betalen…..pffff, we hebben het daar maar bij gelaten. Zaterdagavond ben ik met de bootsman en een matroos bij de achterburen aan boord geweest. Hele bemanning Filipijns en dat was ook best gezellig. Tegen 0030 weer aan boord. Wilde toen gaan slapen maar omdat de AC niet bijstond(tijdelijk ivm onderhoud) heb ik toen op een groot stuk papier buiten geslapen, kussentje mee en tukken, viel best mee en buiten slapen is erg prettig(tis net kamperen).

 

Zondag is er de hele dag niks gebeurt en ik ben ´s ochtends nog ff op die andere boot geweest om de MK te bezichtigen, zag er netjes uit maar dat mag ook wel met 1 HWTK, 2e WTK, 3e WTK, 4e WTK, Elektricien en nog wat wipers en oilers…..hahah!!!

Gezellig hoor!!

 

Vandaag dus maandag en werd er wel weer geladen. Heb ´s ochtends nog ff een klein klusje gedaan voor de stuurman en daarna voornamelijk het laden geobserveerd. 1200 was het biertijd en om 1230 hebben we Indiaas gegeten, erg lekker maar ook erg heet.

Vooral de 3e WTK had het moeilijk met de soep, die had ik gelukkig over geslagen. Om 1600 kwam ik weer aan dek en na een half uurtje waren de zakjes met boontjes op. Geen aanvoer meer dus geen laad werkzaamheden. Na het eten (1800) nog ff aan dek met de 1e en 3e stuurman en de bootsman om wat dingen na te lopen i.v.m. verstekeling. Hebben al een zak gevonden met eten, ID-kaart, mobieltje, bijbel en familiefotos. Erg sneu als je dat ziet joh, die mensen hebben het hier waarschijnlijk zo slecht dat ze er zelfs hun gezin voor achter laten. We hebben de jongen van de ID-kaart nog niet weer gezien maar we geven hem z´n spullen natuurlijk netjes terug als ie opduikt.

 

Morgen weer aan dek aan het werk, hoop dat ze nou wel ff flink wat lading aanvoeren want die boot moet vol!! Ik ga er nu mee stoppen, ff douchen en dan misschien nog een filmpie kijken met de 3e stuurman.

 

Groeten vanuit Lagos,

 

Jorg

 

 

 

Date: 8-11-2007

Time: 1315(BT) = 1115(UTC) = 1315(NLT)

Pos:  Lagos, Nigeria

 

Hallo allemaal,

 

Hey!!

 

Hier weer een berichtje vanuit zonnig Lagos! Alles gaat nog steeds goed met me, ik hoop daar ook. De 1e en 3e stuurman lopen wél de hele dag te snotteren en met een warme trui in de accommodatie, ik heb gelukkig nergens last van en ben blij dat de AC het doet. Het laden gaat gestaag, ene moment wat sneller dan het andere. Heb nog geen idee wanneer we nu exact vertrekken, de een zegt zondag, de andere maandag, ik zie het wel.

 

 

Heb gisterochtend met de bootsman wat touwtjes gesplitst voor de stoppers v.d. luiken. Leuk klusje, lekker buiten in het zonnetje en goed voor het oefenen van splitsen. We hebben aan de uiteinden v.d. touwen een oog gesplitst. Op school heb ik dat nooit echt goed geleerd en hier gaat het me wel aardig. Alleen mijn manier(die ik mezelf waarschijnlijk heb aangeleerd) is iets anders dan die van de bootsman, ik heb toen zijn manier maar over genomen omdat die wat netter word. Ook weer het laden gecontroleerd en aan het eind van de (laad)dag weer tussendekken vershift, die leggen we voorzichtig op de lading zodat die wat inzakt, kan er weer meer lading mee. Gisteravond met de kok, bootsman, 3e stuurman en later de 1e stuurman “Walk the Line”

gekeken, over “Johnny Cash”. Had hem een poosje geleden al eens in m´n hut gekeken maar hij blijft goed.

 

Vanochtend ook weer met de bootsman wezen klussen. Dit keer hebben we schuiven gemaakt voor de ventilatieflappen v.d. ruimventilatie. Het is belangrijk dat deze goed vaststaan als ze openstaan anders kun je je fan in puin draaien als er een flap dichtvalt. Die schuiven waren soms erg rot of misten compleet dus hebben we aan dek lekker zitten zagen, boren en draad tappen. Later vanochtend ook weer tussendekken vershift en ik heb weer ff geoefend in het kraandrijven, gaat wel lekker volgens mij.

Bootsman vind i.i.g. van wel, als er iets met de kranen moet gebeuren trapt ie me zowat de kraan in omdat ie vind dat ik het moet leren, erg fijne vent is het.

 

Dus in NL gaat het straks gigantisch stormen?? Hahah!! Wat een man zeg, ik moet het nog zien hoor. Aan boord gebruiken we voornamelijk een computerprogramma waarin je elke dag een update krijgt via de mail. De verwachtingen zijn volgens mij max. 10 dagen vooruit en je zult zien dat hoe verder het weg is, hoe onbetrouwbaarder. Je kunt in NL op internet wel van die weerkaarten vinden met daarop de isobaren en fronten. Als je een beetje weet hoe het werkt kun je daaruit een eventuele storm of slecht weer halen. Zitten op kombuispraat vast wel mensen die er meer van weten.

 

Oh ja, wat die Club 22 betreft, ik ben niet verder gekomen dan 21. En aan boord wist van de oude garde ook niemand van 22 af. Nu zit club 21 op de begane grond. Ik denk dat er dus wel íets is veranderd in 35 jaar. Maar de kaai, vrachtwagens, manier van werken en Apape zal inderdaad weinig zijn veranderd.

 

Ik heb trouwens ook nog een leuk cd-tje gekocht hier van “Lucky Dube”(niet te verwarren met Lucky Luke, de cowboy). Relaxte reggae muziek. Die man is een poosje terug dood geschoten wat dan weer wat minder leuk is. Er komt ook steeds een oud mannetje bij me zeuren of ik niet een plant van em wil kopen. Zo´n soort stammetje met wat blaadjes hier en daar. Op zich wel leuk voor in m´n hutje maar ik weet het zo net nog niet, zal er nog eens over nadenken. Verder nog wat souveniertjes gekocht, leuk voor thuis!!

 

 

Ik ga er nu maar weer een eind aan breien anders gaat de postduif nog geld vragen vanwege het gewicht van dit postpakket.

 

Groeten vanuit Lagos,

 

Jorg

 

P.S. Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties in het gastenboek!! Top hoor!! Ik lees ze iedere keer weer met plezier.

 

 

 

Date: 12-11-2007

Time: 2120 (BT) = 2020(UTC) = 2120(NLT)

Pos:  04* 07.6’ N – 001* 48.5’ W

 

Goedenavond!!

 

Hoe gaat het daar? Vast wel goed want het is weer Ganzenmarkt in Coev´n!!! Hier gaat ook alles lekker. Zal iedereen weer ff bijpraten over het afgelopen weekend. Vrijdagavond/nacht weer wezen stappen in Lagos. Dit keer met de bootsman, 1e WTK en de 3e WTK. Was weer erg gezellig en laat geworden.

 

Zaterdag weer aan het werk aan dek en aan het eind v.d. middag en ´s avonds zijn we bezig geweest met het sjorren en verpakken van de lading. Dat verpakken gebeurt om te voorkomen dat water door condensatie(“zwetend schip”) op de lading terecht komt.

Zaterdagavond tegen 2330 vonden de meesten het wel mooi geweest en hebben we nog “even” een pilsje gedronken bij de bootsman. Daar kwamen de grote verhalen van de avond ervoor natuurlijk weer boven drijven en we hebben flink gelachen.

 

De volgende ochtend(zondag notabene) zijn we om 0600 begonnen met pontons vershiften, die liggen nu mooi uitgespreid aan dek. Ook voor vertrek een uitgebreide zoektocht gehouden naar eventuele verstekelingen, niks gevonden. Tegen 1600 zaten we dan weer lekker op zee. Na ongeveer een uurtje te hebben gevaren hebben we nogmaals naar verstekelingen gezocht. Dit keer ook echt paar minuten in het ruim met zaklamp zitten wachten en luisteren of we iets hoorden, ook in een erg nauw gangetje geklommen waar iemand zich zou kunnen verstoppen. Ook na de 2e zoektocht niks gevonden. Denk trouwens dat iemand het niet overleefd, het is in het ruim heel benauwd, vochtig en warm namelijk.

 

Gisteravond nog ff bij de bootsman gezeten, kwam tegen 2300 de HWTK met een verwilderd hoofd z´n hut binnen. “Stupid engineroom!!” Maar dan met Russische tongval. Ik vroeg hem wat er aan de hand was, hoofdkoelwaterpomp van de hoofdmotor was er mee gestopt en daardoor alarm op de hoofdmotor dat ie niet genoeg koeling kreeg. De meester had toen meteen de brandbluspomp gestart en op die manier kreeg de hoofdmotor toch z´n koelwater. Ik heb toen nog maar ff geholpen beneden, hebben een thermisch relais vervangen en toen geprobeerd of ie het weer deed, dik voor mekaar weer!!! Hahaha!! Zo begon dus m´n laatste periode aan boord in de MK.

 

Vanochtend eigenlijk weinig beleefd in de MK, na de koffie ff een stoel van de brug gerepareerd met de 3e WTK. Later nog een peilronde in de MK met hem gemaakt en van 1600 tot 1700 met de 2e WTK gezocht naar een rookmelder die vals alarm geeft, houd je van de straat zeggen ze dan.

 

Ben wel blij dat we weer varen zeg, Lagos was best leuk, ook qua stappen maar soms word je echt gek van alle mensen aan boord die je om eten/drinken vragen. Verder aan de wal vond ik de mensen ook best vriendelijk. Niet zoals in Angola maar toch word je overal best geholpen. mensen zaten soms wel ff raar te kijken. Vooral die avond dat ik alleen met de bootsman en onze “bodyguards” weg was…..hahaha!!! Klein blank mannetje en een iets grotere Filippijn tussen de Nigerianen. Heb wel gemerkt dat de mensen in Nigeria van alles proberen om je een poot uit te draaien. Dat was in Luanda juist niet zo!! Heb me i.i.g. wel weer vermaakt daar!

 

Morgen maar eens ff m´n hut opruimen, dat is er de afgelopen 2 weken niet van gekomen. Ook heb ik weer wat meer tijd om met school bezig te gaan. verslag reisvoorbereiding van de vorige periode(dek/brug) moet nog een klein beetje aangepast worden en dan kan ik die in Canada sowieso opsturen. Ook ben ik al een mooi eind op weg met m´n volgende MK verslag: elektrische systemen. Dit gaat voornamelijk over Hoofdschakelbord en de verschillende generatoren. Hoop op deze reis naar Canada ff een flinke inhaalslag te kunnen maken zodat er straks een hele stapel verslagen op de post kan.

 

Ik ga nu ff mail versturen, bij de wasmachine kijken, ff douchen en dan weer met school bezig. Zal aan jullie denken hoe de Ganzenmarkt 2007 is verlopen, haha!! Gezellig in m´n hut onder het genot van een kouwe Grolsch, lekker puh!!!

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Van EGMONDGRACHT Goedemiddag 16-11-2007 14 kB

Hey zusje,

 

Hoest nou? Al weer bij gekomen van al het gefeest en gezoep?? Ik wel. Zo te lezen heb je je wel vermaakt op Ganzenmarkt, is ook altijd erg gezellig vind ik, beetje rondstruinen en zuipen.

 

Eerst Gevel en daarna Marktzicht vind ik ook altijd wel leuk, vaak is het Geveltje op zaterdag niet té druk en daarna nog ff losgaan in het Marktzicht, gaan we doen in December!!

 

Keulen was ook leuk begreep ik, mooi man! Zo zie jij ook nog eens wat van de wereld….hahaha!!! Je hebt zo te lezen de smaak idd te pakken, ach dat heeft bij jouw ook zo lang geduurd ;-) dat ma gnu ook wel een x. Voor je het weet ben je getrouwd, moeder en/of aan het werk en dan kan het niet meer……hahahah!! Zo denk ik ook!!

 

Wat dat werken betreft, ik zou gewoon op zoek gaan naar werk in die winkeltjes. En anders ff vragen aan je collega´s. Anders duren de dagen ook wel lang als je weinig te doen hebt, en dan word je vaak ook nog eens lui, heb ik tenminste.

 

Had vandaag ook een mailtje van Peter, erg leuk!! Hij is momenteel bezig met het vinden van een baan waar hij kan werken en leren(HBO). Hoop dat ie wat vind.

 

Doe ze donderdag de groeten van me(de ballo´s in Grunn en je PKH collega´s). Blijven jullie daar slapen dan ofzo? Zou wel ideaal zijn.

 

Ik ga er nu weer mee kappen, doe iedereen de groeten en tot de volgende keer!!!

 

Groeten je breur!

 

Jorg

 

 

 

Date: 21-11-2007

Time: 1800(BT) = 2000(UTC) = 2100(NLT)

Pos:  33* 42.2 N’ – 038* 20.9’ W

 

Hey mensen,

 

Hoe gaat het ermee? Hier alles goed. Als eerste wil ik ff m´n oom(Edwin) feliciteren met z´n verjaardag. Hier dan weer een berichtje van de redactie met uitzicht op zee. Zitten nu dan ook echt midden op de Atlantic. Het weer is nog goed, soms een bui maar verder geen gekke ding, misschien meer noordelijk wat slechter weer.

 

Afgelopen weekend dus weer een BBQ gehad. ´s Ochtends eerst m´n hut opgeruimd en schoongemaakt. Tegen 1145 naar beneden gegaan om m´n laptop met muziek te installeren op het achterdek. 1200 zijn toen de eerste stukkies vlees en vis op de BBQ gegaan.

Het was wederom een erg gezellige middag. Tegen 1800 was ik ff naar m´n hut en ben toen op de bank in slaap gevallen. Om 2000 weer wakker en toen hebben we met z´n allen nog in de messroom Shakira gekeken. Al met al ben ik tegen 0100 naar m´n kooi verhuist en dat was precies op tijd…..hahah!! Zondag erna was het lekker rustig aan boord.

 

Maandag dan weer aan de bak in de MK. Heb in de werkplaats het gereedschapsbord leeg gehaald en geschilderd. Ook nog de schotten en het onderdeks gedaan. ´s Middags ook weer schilderen en na het werk weer aan de slag met m´n verslag. Die is zo goed als af, nog een paar kleine dingetjes die ik dinsdag en vandaag heb opgezocht erin zetten, uitprinten en aan de meester laten zien. Hopelijk hoef ik er niet te veel aan te veranderen en kan ie in Canada op de post.

 

Gisteren(dinsdag) ook weer met het gereedschapsbord bezig geweest en dat is weer klaar. Verder wéér geschilderd. Jammer genoeg zijn er niet zoveel boeiende dingen te doen in de MK. Vandaag heb ik ´s ochtends eerst met de 2e WTK het hoge zee-inlaat filter schoongemaakt. Dat is echt erg joh wat daar in zat, allemaal plastic, condooms(bah) en nog meer ranzigheid waar ik de oorsprong liever niet van wil weten. Oh ja, er zaten ook nog wat groene dingen in die “normaal” in het filter zitten. Maar in Lagos hebben we dus aardig wat rotzooi erin gekregen. Ik begreep van de 2e WTK dat ze dat filter daar elke dag!! schoon moesten maken.

 

Na het schoonmaken heb ik de overboord pijp van de bilgewater separator schoongemaakt. Moet nog ff een zegel op en dan is dat ook weer klaar voor Canada. Vanmiddag nog ff wat dingen opgezocht dus voor m´n verslag en je raad het niet…..geschilderd.

 

In Canada gaan de HWTK, 2e WTK en 2 matrozen naar huis. Zullen wel zien wat er voor terugkomt…hahah!! Gisteravond tijdens de wacht v.d. stuurman bezig geweest met het verzamelen van handtekeningen in m´n takenboek, zo ook weer naar boven om de resterende krabbeltjes in ontvangst te nemen. Zal de meester ook nog ff lief aankijken oftie zin heeft om te krabbelen en dan hoop ik de meeste dingen afgetekend te hebben.

 

Ik ga nu stoppen, nog ff met het verslag verder en dan dus naar boven met m´n takenboek.

 

Groeten vanaf de Atlantische Oceaan,

 

Jorg

 

P.S. Vandaag zit ik 5 maanden aan boord, drink er maar 1 op van mij!!

 

 

  

Date: 22-11-2007

Time: 1545(BT) = 1945(UTC) = 2045(NLT)

Pos:  38 * 21.9 N’ – 043* 20.1’ W

 

Hallo,

 

“Ik wil Edwin en de overige nabestaanden veel sterkte wensen met het verlies van mevr. Schlosser.”

 

Hoe gaat het daar? Hier gaat alles lekker. Ben weer een beetje aan ´t klussen geweest in de MK vandaag. Heb de fundatie v.d. haven koelwater pomp extra verstevigd met wat plaatwerk. Doordat het een zeewaterpomp betreft is die nogal roestig, de pomp zelf valt wel mee maar de fundatie was erg slecht. Heb er twee stevige platen opgelast en zo zou het weer wat sterker moeten zijn. Ook de rest vrij van roest gemaakt en het geheel in de primer gezet, daar ben ik ongeveer van 0800 tot 1500 mee bezig geweest.

 

Was trouwens vergeten te vertellen dat toen ik maandag om 1000 op de brug kwam voor de koffie we recht op een regenboog afvoeren. We zijn er onderdoor gevaren. Moest meteen weer aan omaatje denken vanwege het nummer van Vicky Brown dat op de begrafenis van haar werd gespeeld. Het was ondertussen al de zoveelste regenboog die ik op zee heb gezien, maar er onderdoor varen had ik nog niet meegemaakt. Erg mooi.

 

Zo dadelijk weer naar de brug om handtekeningen van de stuurman te bietsen, hahaha!! Het verslag “reisvoorbereiding” heeft ie iig goedgekeurd en ondertekend, die gaat in Canada op de post. De meester had m´n verslag over elektro ook gelezen en er waren nog wat puntjes die we moeten bespreken, denk vanavond ook nog ff.

 

Dus zaterdag ook feest in de straat? Gezellig!! Ik denk dat een tent op zich wel kan, terrasheater erin en een flinke borrel….. vanaf de grote plas: gefeliciteerd!!!

 

Mooi dat er een kerkdienst gehouden word voor de overleden mensen van het afgelopen jaar. Kan me voorstellen dat Linda de kop er niet naar heeft staan om te gaan. Groot gelijk!

 

Idd leuk dat ik mail had van Peter, verder hoor ik net als de vorige x niet zo heel veel van de anderen. Sidney heeft me ook nog wel eens gemaild. Maakt me ook niet zoveel uit. Krijg van een trouwe groep schrijvers elke keer als er post is wél wat.

Soms bel ik ff iemand om ff te ouwehoeren, vandaar dat ik vorige maand ook een joekel van een rekening had. ff dimmen dus!!

 

Ik ga er nu weer mee kappen, heb weinig interessants meer te melden. Ga ff douchen en dan naar de brug met m´n takenboekie.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

  

Date: 24-11-2007

Time: 0830(BT) = 1230(UTC) = 1330(NLT)

Pos:  41* 58.7’ N – 53* 17.3’ W

 

Goedemorgen!!

 

Hoe is het daar? Hier gaat het nog steeds lekker. De temperatuur buiten is wel behoorlijk gezakt, in de MK dus ook. De airco zijn we voorlopig ff niet nodig.

 

Donderdag heb ik ´s ochtends de overboord leiding van de bilge water separator gechecked. Deze mag bij aankomst in een haven niet te vuil zijn. Het viel hier aan boord gelukkig wel mee. Heb em met P3X doorgespoeld en toen weer terug geplaatst. ´s Middags nog ff wezen schilderen met de 3e WTK.

 

Gisteren ben ik begonnen aan een nieuw project. Op het brugdek zat ooit een hekwerk zodat men vanaf beneden niet op de brug kan komen(ook wel negervanger genoemd, ik hou niet zo van die naam). De scharnieren waren zodanig verroest dat toen iemand em wilden bewegen deze af zijn geknapt. Mooi klusje voor de stag(annex fitter) om daar wat voor te verzinnen. Had in m´n hoofd om het op dezelfde manier te doen als de andere hekjes. Dat vond Boris(de 2e WTK) maar niks en toen ben ik maar met zijn idee aan de slag gegaan. Hij vond een scharnier met een pen-bus verbinding netter, klopt ook wel. Toen ik eenmaal aan het lassen ging begon de ellende, doordat de bus te heet werd is de binnenkant vervormd en kreeg ik die klotenpen er nooit meer in. Toen het hele plan van de 2e WTK over de muur gekieperd en ben ik maar weer terug gekomen op m´n eigen plannetje. Daar gaan we maandag als het weer het toelaat mee verder.

 

De handtekeningen voor de brug/dek heb ik allemaal binnen, kostte wel 2 avonden tijdens de wacht van de stuurman maar dan heb je wel wat. Tijdens het tekenen hebben we uiteraard diverse onderwerpen besproken. Hij vraagt dan hoe ik iets zou aanpakken en als ik het duidelijk wist te omschrijven tekende hij, als het niet helemaal goed was legde hij het nog ff extra uit. Beter dan dat ie alles in z´n hut gaat tekenen, op deze manier heb ik er ook nog weer wat van geleerd.

 

Het verslag “Electrical Systems” voor de MK heb ik ook aangepast maar nog niet terug gehad. Ben ondertussen al wel aan het volgende verslag voor de MK begonnen “Steering gear”. Heb de manual al weer in beslag genomen en hierin staat (ook d.m.v.

tekeningen) duidelijk beschreven hoe het systeem werkt. Het betreft hier aan boord een “rotary vane” systeem. Ik heb m´n boek “Hulpwerktuigen” ook bij me, zal eens kijken of daar ook nog iets nuttigs in staat.

 

Het word momenteel erg donker in m´n hut, denk dat er een schip met zure appelen ons tegemoet komt. De kapitein voorspeldde voor afgelopen nacht en de komende dagen aardig wat klotenweer. Harde wind, natte sneeuw/regen. Toen ik vanochtend wakker werd(geslapen als een roos) lagen we nog steeds rustig rollend op de golfjes. Niks aan de hand tot nu toe. Misschien later. We zijn trouwens al wat meer westerlijk gaan sturen omdat te zuiden van de “Grand Banks” ook een depressie zou zitten. Zuid van de “Grand Banks” is in 1912 de “Titanic” ook afgeborreld. Gelukkig zijn er rond deze tijd van het jaar nog geen ijsbergen op drift(ff afkloppen). Die komen van het voorjaar pas, als het warmer word en de schotsen afbreken, vorige stage wel wat tegen gekomen.

 

Verder eigenlijk weinig meer te vertellen, ga zo ff mailen en dan weer verder met m´n verslag. Vanmiddag of vanavond nog ff muziek op de laptop van de bootsman zetten, alles was op 1 of andere manier verdwenen nadat de 2e stuurman windows opnieuw had geïnstalleerd. Zal “Bossy” eens blij maken met wat herrie!!

 

Groeten en een prettig weekend vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 26-11-2007

Time: 1545(BT) = 2045(UTC) = 2145(NLT)

Pos:  48* 54.1’ N – 062* 55.1’ W

 

Hey,

 

Hoe is het?? Hier gaat alles goed! We zijn vanochtend Cape Ray gepasseerd en varen nu dan in de Gulf of St. Lawrence. Het is buiten best fris(zo´n 3 á 4° C). Vanochtend eerst ff 3 brandstoftanken gepeild voor de meester…..brrrrrrr!!! Daarna verder met m´n las project op de brug……wederom brrrrrr!!! Vanmiddag ben ik weer wezen schilderen in de MK…..minder koud maar sommige plekken ook best fris.

 

Afgelopen weekend beetje met school bezig geweest. Zaterdagavond nog ff een potje bier in mijn hut gedronken met de bootsman. Hele weekend wel “slecht” weer gehad. Windkracht 6 tot 8, regen/sneeuw en flink tegen de deining inbeuken!! Mooi man! Wel wat tijd verloren doordat we zijn afgeslacked i.v.m. het stampen. Nu wel weer volle kracht.

 

Als ik het goed heb begrepen hebben we morgen om 1400 de loods. Dan nog een dikke 24 uur verder naar Montreal en Valleyfield.

 

Heb twee verslagen af en die kunnen mooi op de post. Ook nog een aanvulling m.b.t. het smeerolie systeem. Verder ben ik nog druk bezig met het verslag over de stuurmachine, die is voor de nieuwe meester om te controleren.

 

Ik zal morgen ff kijken of ik bereik heb met m´n mobiel, misschien bel ik dan nog wel ff.

 

Ik ga nu weer stoppen, heb weinig zinnigs te melden.

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Hoe was de herdenkingsdienst in de kerk gisteren? En het feestje bij Marian? Boel dronken volk zeker??

 

 

 

Date: 1-12-2007

Time: 1110(BT) = 1610(UTC) = 1710(NLT)

Pos:  Valleyfield, Canada

 

Hallo,

 

Hoe gaat het daar? Hier gaat alles goed. Liggen sinds woensdagochtend ± 0100 voor de kant in het mooie Valleyfield. Nou ja mooi, het haventerrein ziet er in de meeste landen nooit mooi uit. Het stuk varen hier naar toe was wel mooi trouwens, 4 sluizen(erg smal) en erg smalle kanaaltjes. Zijn zelfs op een stukje kanaal(ongeveer zo breed als het Stieltjeskanaal) een ander, iets groter schip gepasseerd. Dat was wel ff spannend maar de loodsen hier zijn erg ervaren met het varen op de kanalen en meren.

 

Er is hier ook een nieuwe meester en 2e WTK gekomen, ook zijn 2 matrozen naar huis en hebben we dus 4 nieuwe gezichten aan boord.

 

Ik ben donderdagavond maar eens met de 3e stuurman op pad gegaan naar Salaberry-de-Valleyfield, zo heet het stadje. We hebben ons door de taxi af laten zetten bij “Dooley´s”. Een mooi poolcafe met vriendelijke bediening. Tegen middernacht hebben we de taxi terug genomen, het was erg gezellig. Gisteren ben ik ook nog ff met de 3e stuurman de wal op geweest, zijn o.a. naar de Wal-mart geweest om ff de nodige dingetjes te kopen. Ik heb o.a. een mooi horloge gekocht, echte Casio en niet duur. Ook nog wat winter-uitrusting gekocht(sjaal, handschoenen en 2 mutsen). Was dat allemaal vergeten in m´n koffer te stoppen en het is hier best koud(- 8° C momenteel). Verder nog wat toilet-artikelen en dvd´s gekocht(Shakira en Pussycat Dolls). Na het shoppen ff een vette hap gehaald bij de Mac D alwaar de 3e stuur het nodig vond om een halve liter cola over de vloer en tafel te gooien….oeps!!! hahahah!! Kan gebeuren! Ging die gast van de Mac dat met servetjes schoon lopen maken…..ik zeg tegen hem: Beter haal je ff een waterzuiger!! Nou ja, de Big Mac was klef als altijd, lekker hoor!!!

 

Vandaag hoef ik niet aan het werk, althans niet in de MK. Ga mooi met het takenboek bezig. Moet nu nog 1 taak: Bunkeren. Dan heb ik alle verslagen af en moet ik alleen nog wat handtekening scoren. Had niet gedacht dat het toch nog af zou komen…..hahah!!! Dat klinkt natuurlijk wel erg negatief he?? Nou soms als ik in dat tak(k)enboek keek…….pffff moet ik dat allemaal nog doen, en nu is het bijna achter de rug. Voelt goed moet ik zeggen.

 

Trouwens iedereen ook weer bedankt voor de leuke kaartjes die ik weer heb gekregen, echt geweldig!!! Ook de foto van Robbin met z´n mooie shirt is erg vet!!

 

Ik ga er nu weer een eind aan breien, straks ff eten en dan vanmiddag buffelen achter m´n laptop. Vanavond denk ik maar weer de wal op, zal wel stapavond zijn hiero…..?

 

Groeten vanuit een koud Valleyfield,

 

Jorg

 

 

  

Date: 3-12-2007

Time: 1845(BT) = 2245(UTC) = 0045(NLT)

Pos:  Valleyfield, Canada

 

Hallo daar!

 

Hoe gaat het? Hier gaat alles z´n gangetje. Lekker weekend gehad allemaal? Ik wel. Zaterdagavond zijn we weer ff de wal op geweest, dit keer met de 3e stuur, bootsman en een matroos. Eerst wezen poolen in “Dooley´s” en daarna naar “Le Saint”. Dat is de disco hier. Was erg gezellig, biertje bestellen en de dansvloer op. Mooie disco ook trouwens, niet zo groot maar alles dik in orde.

 

Zondag maar weinig uitgevoerd, ´s middags weer met m´n takenboek bezig geweest en later weer naar de Wal-Mart met de 1e stuurman(houd niet op he). Heb nog een paar kleine dingen gekocht waaronder een warm vest, zo´n houthakkers ding. Ook nog 2 cd´s(o.a. Johnny Cash) en sloffen. Na het shoppen wederom een vette bek halen bij de Mac en nog ff een biertje gedronken bij “Willy´s Pub”, soort chauffeurs café ofzo. Tegen 1900 waren we weer terug aan boord en heb ik in de messroom nog ff een filmpie gekeken met de 1e en 3e stuurman.

 

Vandaag dan weer maandag en zoals altijd had iedereen er weer zin in. Ben bezig gegaan met een bouwlamp op het achterdek. Die lamp zit aan een arm vast zodat ie de loodsladder en/of gangway aan stuurboord kan verlichten. Was in de sluizen kapot gegaan, afgebroken. Hadden nog ergens zo´n zelfde lamp liggen en die wilde ik er opzetten. Ging nog niet helemaal lekker, uiteindelijk heeft de nieuwe meester me ff geholpen. De lamp zet ik er morgen weer op.

 

Nu standby omdat er bunkers komen, zal wel lekker koud zijn tijdens de wacht aan dek. Af en toe maar een bakkie koffie doen, dan blijven we wel warm. Heb ook een nieuwe winter overall gekregen. Had er wel 1 hangen in de MK maar die was erg groot en heb ik dus gegeven aan de 3e WTK, die had niks in z´n hut. Iedereen dus goed ingepakt vanavond.

 

Nu ga ik maar weer eens stoppen, nog ff aan m´n verslag en dan aan dek. Airmiles plakken!!

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

 

 

Date: 6-12-2007

Time: 1500(BT) = 2000(UTC) = 2100(NLT)

Pos:  45* 44.5’ N – 073* 24.4’ W

 

Hey!!

 

Hoe gaat het daar? Hier gaat alles goed. Zijn vanochtend vertrokken vanuit Valleyfield. Ben voornamelijk op de brug geweest omdat de terugweg (bij daglicht) erg mooi en interessant is. We zijn vanochtend en vanmiddag de 4 sluizen weer gepasseerd.

Onderweg natuurlijk een paar mooie foto´s gemaakt. Zijn nu net voorbij Montreal. Daar mooie foto´s gemaakt van het Casino, het F1 circuit en een pretpark. Iets verderop lagen o.a. de “Susan K”, OSC Vlistdiep(Feederlines) en de Mearsk Penang(homeport R´dam). Is de Susan K van een NL eigenaar?? Thuishaven is St. John.

 

Gisteren heb ik het brandstof filter uit de “Carbon remover” gehaald en met water en daarna lucht schoon gemaakt. Daarna ook de werkba(n)k in de separatorkamer schoon gemaakt en opgeruimd. Daarna ben ik begonnen met het ordenen van de MK store. De nieuwe meester vond het niet echt overzichtelijk en daar ben ik dus ook mee aan de slag gegaan. Gisteravond waren de stuurlui en matrozen druk aan dek met het zeeklaar maken van het schip. Ik heb toen om ze warm te verwelkomen voor een bakkie koffie de kerstboom OPgetuigd. Leuk man, gekleurde lampjes, slingers en ballen en zelfs een echte piek!! Die ouwe vond het “heel sympathiek” van me dat ik dat deed…hahaha!! Mooi toch.

 

Vanavond rond 1900 gaan we bij Trois Rivieres ten anker. Daar ben ik vorig jaar met de Stadiongracht ook geweest, leuk plaatsje alleen gaan we niet aan de wal. Best jammer want het is erg gezellig daaro! Morgenochtend gaan we dan weer verder.

 

Voor de statistieken; de verslagen zijn allemaal af en goedgekeurd door de 1e stuurman of HWTK. Alleen nog een paar handtekening voor de MK en dan ben ik klaar!! Erg fijn gevoel!

 

Ik heb idd het berichtje van Oma Sinnie en Henry(Bremert) ontvangen, bedankt!!

 

Ik ga ff in m´n takenboek kijken wat de meester nog kan tekenen, afwerken die zooi dan ben ik er maar van af. Misschien nog ff boven kijken of er nog wat te zien valt. Uitzicht vanuit m´n hut is in ieder geval schitterend, recht vooruit zie ik Montreal in de verte en links van me(aan stuurboord) zie ik de besneeuwde oevers van de St Lawrence rivier.

 

Ik stop er weer mee voor deze keer!!

 

Groeten vanaf de Egmondgracht,

 

Jorg

 

P.S. Sint en Piet zijn hier niet geweest, zal ze wel te ver en te koud zijn geweest. Klinkt logisch……

 

 

Received: from GCC at Globe Wireless;

Thu, 06 Dec 2007 21:51 UTC

Message-id: 223108008